Kategorie
 
 
 
 
 

Vaše zahrada si zaslouží dobrý slunečník – a i vy

Rozprostření slunečníku je téměř takový slavnostní úkol jako vyvěšení vlajky. Možná ještě slavnostnější, protože: nám začíná pěkné počasí! A přestože relaxovat na slunci je úžasné, pohodlné stinné místo s rostoucími teplotami a ostřejším sluncem určitě není zbytečným luxusem. Se slunečníkem si takové stinné místo vytvoříte doslova během chvilky.

Horké období je ideální čas k tomu, abyste si užili a trávili více času venku. Možná si chcete odpočinout v zahradě s exotickými rostlinami, ochladit se v bazénu nebo jednoduše odpočívat v houpací síti. Všichni se rádi opalujeme, ale někdy nám a naší pokožce mohou sluneční paprsky nadělat více škody než užitku.

Pokud jste v odvětví pohostinství, mít plnou terasu s lidmi, kteří si užívají kvalitní čas se svými přáteli, je to nejlepší, co se může stát. Nenechte je, pokazit si čas sluncem či letními přeháňkami, ale zpříjemněte jim pobyt, jak jen to jde a to pomocí kvalitního slunečníku.

Tento průvodce nákupem slunečníků doufá, že přinese světlo mezi širokou škálu produktů různých tvarů, velikostí, vzorů, materiálů a vlastností. Uvnitř naleznete užitečné odkazy na různé relevantní produkty nebo na jiných minipříruček, které vám pomohou vidět a pochopit svět slunečníků a zahradních slunečníků.

Slunečník chrání před UV zářením ze slunce

Dobrý slunečník dělá všechno proto, aby vás ochránil před sluncem. Slunečníky jsou vysoce účinné při blokování UV paprsků ze slunce, lépe než průměrné opalovací krémy a snižují teplotu až o 10 stupňů, což znamená, že během slunečního dně vás mohou ochlazovat pobytem ve stínu. Zabraňuje pronikání přímého slunečního záření na jídelní stůl a pokud je látka voděodolná nebo nepromokavá, budete mít pod ní úkryt i před letními přeháňkami či dokonce deštěm.

Slunečník přináší atmosféru

Slunečník má praktické využití, to je jasné – a už jen z tohoto důvodu dobrá investice. Ale kromě praktičnosti: zahrada opravdu není úplná bez slušného slunečníku (nebo krytu na terasu). S markýzou můžete snadno přidat atmosféru svému posezení. Jednu postavte vedle svého obývacího pokoje, poskytněte konferenční zahradní stolek, položte na něj stolní lampy a položte pod něj pěkný venkovní koberec, posypte ho několika taštičkami... a jestli je to pěkné posezení!

K čemu používáte zahradní slunečník?

Rychlý pohled na definici z wikipedie nám dává vědět, že slunečník je skládací látka s názvem „baldachýn“, kterou drží kovový nebo dřevěný rám s kruhovými paprsky připevněnými k centrální tyči. Je navržen tak, aby jí chránil před slunečním zářením nebo deštěm. Často se nazývají slunečníky, jsou podobné ručním slunečníkům, ale větších rozměrů, obvykle umístěny v zahradách nebo terasách, nad terasovými stoly, na plážích nebo u bazénů vedle lehátka.

Jak si vyberu slunečník?

Při výběru slunečníku pro váš venkovní prostor existuje 8 hlavních kritérií, která chcete před koupí zvážit: rozpočet, využití, odolnost proti větru, různé typy upevnění, prostor, který je k dispozici, velikost plochy, kterou je třeba zastínit, příslušenství slunečníku a materiály použité k výrobě.

Může to být matoucí s tolika aspekty, které je třeba zvážit při jednom produktu, ale tím drstudio.cz rád udělá tuto práci a dá vše na své místo, aby vám pomohl učinit to nejlepší rozhodnutí při koupi slunečníku.

Co byste měli hledat ve slunečníku?

Klíčové vlastnosti zahradního slunečníku, které byste měli hledat, jsou:

  • Správná velikost a tvar střech - kulatý, čtvercový, obdélníkový.
  • Materiály, které upřednostňujete pro rám a sloup – ocel, hliník nebo dřevo.
  • Typ slunečníku - volně stojící, konzolový, sklopný nebo nástěnný.
  • Dostupné příslušenství ke slunečníkům - ohřívače, světla, reproduktory či ochranné kryty.
  • Možné fixace - trvalé nebo posuvné podstavy.
  • UV ochranný faktor pro stříšku a celkovou odolnost proti větru.

Při výběru zahradního deštníku to musíte udělat zodpovědně, protože může být vyroben z nekvalitních materiálů, příliš malý nebe vás nemusí správně chránit. Nechcete, aby její vítr snadno odfoukl nebo roztočil, protože by mohl způsobit škody nebo dokonce někomu ublížit, není-li stabilní a dobře ukotven.

Pojďme se ponořit a podívat se blíže na všechny funkce a možnosti, které může mít zahradní deštník a jak si můžete vybrat ten nejlepší pro váš prostor.

Použití – Komerční slunečník nebo zahradní slunečník?

Při koupi a používání slunečníku existují 2 různé situace: buď jej chcete mít doma, aby zastínil terasový stůl a zahradní nábytek, nebo budete potřebovat jeden nebo více k umístění na terasu vaší kavárny nebo restaurace. – v tomto případě komerční slunečník. Jsou větší, silnější a těžší než běžné zahradní, neboť většinou budou muset pokrýt větší plochy, čelit všem ročním obdobím a jsou vhodnější do rušného prostředí. To bude zahrnovat i vyšší cenu než klasický zahradní slunečník, jakož i větší pozornost při instalaci a údržbě.

To neznamená, že se nemůžete rozhodnout pro velký komerční slunečník na vašem dvorku, pokud to prostor dovoluje a potřebujete polostálé stínítko na velké ploche. Pokud jste se ještě nerozhodli, kam přesně umístit slunečník, tento článek o tom, jak umístit slunečník, obsahuje několik dobrých rad.

Když už víte, kde bude umístěn a používán, je čas popřemýšlet o velikosti, tvaru a rozměrech vašeho slunečníku. nebo e-mailem, řekněte nám o svém projektu a náš tým najde nejlepší řešení, jak zastínit váš prostor a nechat si léto v bezpečí.

 
 
 

Zahradní nábytek který nemá každý

Zahradní nábytek harmonicky spojuje vše, co je potřeba v moderní zahradě - funkcionalismus a luxus. Jednoduchý design vytváří moderní styl. Seznamte se s nabídkou zahradního nábytku v našich prodejnách na Slovensku a uvidíte, jak velký vliv na pohodlí a kvalitu má bezprostřední okolí - zahrada!

Kolekce zahradního nábytku

Sortiment obchodů DR studio, sro je skutečně široký - začínající od základních sedacích souprav, detailů až k doplňkům, které dotvářejí celkový styl Vaší terasy. Výběrem našeho zahradního nábytku dáte nový rozměr prostoru, ve kterém budete chtít trávit co nejvíce času. Snídaně pod širým nebem v parném létě, oblíbená čerstvá káva na terase nebo odpočinek s dobrou knihou, setkání s přáteli, grilování po náročném týdnu - všechny tyto zážitky budete chtít prožívat častěji. Uspořádáním modulů můžete vytvořit vlastní jedinečnou zahradní soupravu nebo můžete použít hotové nábytkové moduly navrženy renomovanými designéry. Naše zahradní stoly a židle, zahradní pohovky a křesla zajistí v teplém, letním období dokonalý odpočinek a relax.

Nejvyšší kvalita zahradního nábytku

Výběrem našeho zahradního nábytku si vybíráte nejen design, ale i kvalitu. Všechny produkty dostupné ve společnosti DR studio, sro poskytují přední místo v kvalitě a exkluzivitě požadované našimi zákazníky. Můžete si být jisti, že speciálně vybrané a testované materiály jsou odolné vůči povětrnostním vlivům a dlouhodobě si zachovají svůj jedinečný vzhled a tvar. Každý kus zahradního nábytku je vyroben precizním řemeslným zpracováním. Naše rozsáhlá nabídka zahrnuje zahradní nábytek a doplňky vyrobené z materiálů, které už léta mají přední místo na trhu.

Zahradní nábytek z umělého ratanu

Zahradní nábytek vhodný do každého ročního období má obrovskou popularitu. Zahradní nábytek z umělého ratanu je vhodný nejen pro domácnosti, ale i luxusní veřejné prostory - hotely, SPA salony, wellness, restaurace a bazénové centra. Vytvořením zahradní sedací soupravy, či zahradní pohovky a doplněním závěsného houpacího křesla si dopřejete každodenní dávku luxusu. Stačí zavřít oči a hned pocítíte optimální měkkost polštářů a dokonale tvarované opěradlo zajistí pohodlí, které z Vás nechá opadnout všechno napětí a na okamžik Vám dopřeje zapomenout na každodenní starosti. Výhody umělého ratanového zahradního nábytku jsou zárukou pohodlí, který prodejce zaručuje. V každém nábytku vyrobeného z umělého ratanu se odrážejí originální design. Polyetylénové složení materiálu je jednoduše navrženo tak, aby sloužilo milovníkům vnější relaxace. Déšť, sníh, UV záření a další nepříznivé faktory, nemají žádný vliv na stav nábytku.

Zahradní nábytek z přírodního ratanu

V každodenním shonu mezi domácími pracemi a zaměstnáním je něco, co vám umožňuje ve vaší zahradě znovu získat rovnováhu a zapomenout na okolní realitu. Vnější prostředí domu je oblast soukromí propojena s živou přírodou, která v zahradě odhaluje své bohatství barev, tvarů a vůní. Můžete si ji plně vychutnat v pohodlí ratanového zahradního nábytku, který probudí pocit relaxu a oddechu. Přírodní ratan, získaný z indonéských plantáží je ekologickým materiálem. Neobvyklý design v koloniálním stylu, široká kolekce, kvalitní materiál zahradního ratanového nábytku zajistí dlouhodobé užívání. Každý kus zahradního nábytku z přírodního ratanu se výpletu výhradně ručně, takže si můžete být jisti, že dostanete jedinečný originální výrobek propracovaný do nejmenších detailů.

Hliníkový zahradní nábytek

Lehkost, jemnost tvarů a moderní styl - to je hliníkový zahradní nábytek. Pro moderní prostory, veřejné i soukromé, byla vytvořena kolekce designového hliníkového zahradního nábytku. Chladivý vzhled hliníkové konstrukce v kombinaci se zahradní zelení vytváří vkusné dekorativní spojení. Abychom splnili nejvyšší nároky zákazníků, kteří hledají něco víc než všudypřítomný standard, zvolili jsme možnost kombinace hliníku s dřevěnými nebo keramickými detaily.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze