Kategorie
 
 
 
 
 

Průvodce výběrem vašeho slunečníku

Tento článek má pomoci těm, kteří hledají specifickou velikost a tvar pro svůj zahradní nebo terasový slunečník. Když si změříte prostor, který potřebujete zastínit ve vaší zahradě, my vám pomůže vybrat ten správný deštník pro vaši terasu, abyste se nemuseli cítit zavaleni všemi možnostmi. Tento seznam byl vytvořen, protožemáme bohaté zkušenosti s prodejem slunečníků.

Jak zjistím, jakou velikost slunečníku koupit?

Velikost vašeho slunečníku je určena šířkou střechy a ne výškou tyče. Obvykle by okraje měly přesahovat přes jídelní nebo terasový stůl alespoň o 50 cm na všech stranách. Pro 1,5 m čtvereční stůl je ideální volbou 3 m čtvereční slunečník.

Výška a průměr tyče zahradního slunečníku:

Výška tyče je důležitým faktorem, který je třeba zvážit, protože váš slunečník by měl být nastaven dostatečně vysoko, aby se lidé nemuseli sklánět, aby si pod něj sedli. Můžete si vybrat slunečník s teleskopickou tyčí a nastavitelnou, nebo se ujistěte, že výška okraje (od země po vrchlík) je minimálně 2 metry.

Průměr tyče je další rozměr, který budete muset zkontrolovat, neboť je důležitý pro celkovou stabilitu slunečníku. Liší se od 38 mm do 58 mm a vtyč základní slunečníku by měla být o něco větší, aby se tyč vešla dovnitř. Některé slunečníky mají zesílené tyče s doplňky na vnitřní straně pro zvýšenou odolnost.

Slnečník

Jaký tvar má mít slunečník?

Tvary stříšky slunečníku - kulatý, čtvercový, obdélník. Existují 3 možné tvary stříšky slunečníku: kulatý, čtvercový a obdélníkový. Pro lepší vizuální efekt doporučujeme sladit tvar střechy se stolem – například pro kulatý stůl o průměru 1,5 m by se hodil 3 m kulatý slunečník.

Čtvercový vs kulatý – Který slunečník zastíní víc?

Odpověď je - čtverec. Porovnáme-li 3 m kulatý (osmihranný) deštník se čtvercovým slunečníkem 3 m x 3 m, kulatý tvar zastíní přibližně 7 metrů čtverečních, zatímco čtvercový tvar zastíní 9 metrů čtverečních.

Z jakého materiálu je vyroben slunečník?

Všechny 3 odlišné části slunečníku – základna, rám a stříška jsou vyrobeny z různých materiálů. Základna může být vyrobena z betonu, žuly, plastu nebo ocelového rámu s dlaždicemi; rám a tyč mohou být vyrobeny ze dřeva, hliníku nebo nerezavějící oceli a tkanina látky je obvykle polyesterová, akrylová, vinylová nebo slaměná. V závislosti na vašich preferencích a rozpočtu si můžete vybrat ty, které jsou pro váš projekt nejvhodnější.

Jaké jsou různé typy zahradních slunečníků a slunečníků na terasu?

Vytvořeno pro různá prostorová nastavení a potřeby, můžeme identifikovat 7 typů slunečníků:

Volně stojící slunečník

– nejběžnější, podobný jako běžný slunečník, má tyč uprostřed baldachýnu a může projít středem terasového stolu (takového, který má uprostřed díru), aby se zvýšila jeho odolnost vůči větru. Cena bude záviset na velikosti a použitých materiálech.

Konzolový slunečník

– často označovaný jako převislý slunečník, slunečník s bočním ramenem nebo slunečník s bočním sloupkem, je navržen s boční tyčí, aby byl pod ní volný prostor. Mají luxusnější vzhled a pokud váš stůl nemá díru nebo byste možná chtěli zastínit vířivku, tohle je typ produktu, který chcete mít. Vyžadují těžší základnu a jsou o něco dražší.

Vyklápěcí slunečník

– podobně jako volně stojící slunečník se středovou tyčí, tento typ slunečníku se obvykle ovládá klikou s navijákem, který má obě funkce: rozložení slunečníku a naklonění horní části středového stožáru tak, aby stínítko dopadlo tam, kde je potřeba. Tuto funkci lze nalézt iv konzolách, někdy ve dvou osách – vertikální a boční.

Teleskopický slunečník

– tento typ slunečníku má centrální stožár vyrobený ze 2 samostatných tyčí s různými průměry, přičemž jedna se vysouvá z druhé, aby se dala výškově nastavit.

Nástěnný slunečník

– Tento slunečník je určen na úzké terasy nebo balkony, díky otočnému držáku a mobilnímu ramenu lze připevnit na zeď a nastavit tak, aby si našel dokonalý stín.

Plážový slunečník

– podobně jako volně stojící, nevyžadují základnu a tyč má špičaté dno, aby se zapíchla do písku. Baldachýn je obvykle vyroben ze slámy.

Balijský slunečník

– méně pevné než běžné slunečníky, tyto dekorativní deštníky jsou vyrobeny ze dřeva a mají trochu jiný vzhled, s krajkovým volánem a zářivějšími barvami.

Co byste měli hledat v baldachýně slunečníku?

UV ochranný faktor a hustota tkaniny (gramy/m²)

Hlavním účelem vašeho zahradního deštníku je co nejvíce stínit a zastavit UV záření ze slunce. To znamená, že čím hrubší látka, tím lepší ochranu získáte. Můžete vypočítat tak, že hmotnost vydělíte velikostí (gramy/m²). Dobré skóre bude kolem 200 gr/m² nebo vyšší. Hustota se obvykle neuvádí, ale výrobci poskytují UPF (ochranný faktor proti ultrafialovému záření) - od nízké ochrany 10+ po maximální ochranu 80+.

Materiály střechy slunečníku

3 hlavní použité materiály u slunečníků jsou polyester, akryl a vinyl, přičemž každý z nich má jiné vlastnosti a odolnost vůči slunci, vyblednutí a vodě. Vinyl a akryl jsou dražší varianty kvůli své odolnosti a různým látkám odpuzujícím vodu, olej a pod. Polyester je levnější typ látky, který bledne rychleji než ostatní, není-li chráněn potahem, ale stále je nepromokavý a větru odolný až do jedné bod. Chcete-li se dozvědět více o každém typu materiálu, navštivte náš článek o materiálech na potahy na slunečníky a rozhodněte se, který z nich je vhodnější pro váš projekt a rozpočet.
materiály střechy a barevná paleta

Barva střechy slunečníku

Pokud jde o výběr barvy pro váš slunečník, je to obvykle záležitost osobního vkusu, okolního prostředí nebo jiných účelů. Můžete si vybrat, zda jej sladíte s terasovým stolem nebo různými prvky zahradního nábytku, necháte jej vyniknout zářivou barvou nebo splyne s ostatními prvky. Víme, jak matoucí může být toto rozhodnutí, a proto jsme naštěstí vytvořili rychlého průvodce, jak si vybrat barvu slunečníku, který dokáže odpovědět na většinu vašich otázek v této věci. Pokud si plánujete koupit slunečník a používat jej v pohostinství nebo v komerčním sektoru, můžete zvážit, zda si na baldachýn necháte vytisknout své logo a zviditelníte tak svou firmu iz větší vzdálenosti.

Větrání střechy slunečníku

Větrání vzduchu na vrchu stříšky je určitě něco, co byste chtěli mít pro svůj slunečník. Přestože je standardem pro většinu zahradních slunečníků, přičemž některé mají dokonce dvojité větrání, tato funkce má dvojí využití: umožňuje odvádění tepla zpod přístřešku v horkých dnech a vytváří proudění vzduchu větru, díky čemuž je deštník odolnější. pokud žijete ve větrné oblasti.

Slunečník, rám a jeho ovládání

Tyč slunečníku a rám tvoří pevnou konstrukci, která drží baldachýn úhledný a natažený, když se rozloží. Stožár může být umístěn ve středu, podpírá rám zespodu, nebo boční, podpírající rám shora (pro konzoly). Rám je vyroben ze sady paprsků nebo žeber, které jsou spojeny s tyčí pomocí náboje s běžcem. Operační systém umožňuje posouvání náboje nahoru a dolů, skládání a rozkládání vrchlíku.

Materiál slunečníku a rámu

Materiály použité při výrobě slunečníku jsou pravděpodobně nejdůležitějším aspektem, který má zásadní vliv na pevnost konstrukce, její odolnost v čase a konečnou cenu zahradního slunečníku. Tři nejběžněji používané materiály jsou:

Dřevěné slunečníky - bambus, eukalypt, tvrdé dřevo jsou některé z dřevěných konstrukcí slunečníků dostupných na trhu. Mají luxusní vzhled, skvěle ladí s tmavšími barvami zahradního nábytku a jsou ekologickou a ekologickou verzí kovových. Některé mohou potřebovat ošetření jednou ročně, ale stále jsou silné a odolné. Bambus má například pevnost v tahu oceli, přirozenou nepropustnou ochrannou vrstvu a nevyžaduje žádnou úpravu.
dřevěné části slunečníku - žebra, náboj, běžec, rám a finiš

Hliníkové slunečníky – s lehkým profilem, tento materiál nerezaví, je praktický a efektivní a odolá i drsným povětrnostním podmínkám. Tyčinka může být zevnitř vyztužená, dá se rychle a snadno přepravovat a skladovat a je skvělou volbou, budete-li ji mít ve své zahradě.
hliníkové díly slunečníku - žebra, náboj a špička žeber

Ocelové slunečníky – tento materiál se pro svou hmotnost a odolnost používá spíše na slunečníky v komerčním a pohostinském sektoru. Může být z nerezavějící oceli nebo s práškovým nástřikem a odolá neuvěřitelně vysokorychlostnímu větru. Může být dražší než dřevo nebo hliník ak instalaci může být zapotřebí více než jedna osoba.
nerezové díly slunečníku - rám, žebra a náboj

Je pro slunečník lepší ocel, hliník nebo dřevo?

Ocelová konstrukce je nejtěžší a nejodolnější proti silnému větru a může nabídnout většinu výhod hliníku. Dřevo a hliník určitě obstojí v drsných povětrnostních podmínkách, ale v extrémních situacích se může dřevěná tyč poškodit.

Ovládací systémy slunečníku pro otevírání a zavírání stříšky

Obsluha slunečníku by měla být jednoduchá a bezpečná. Existují různé systémy, všechny s výhodami a nevýhodami, v závislosti na výrobci a designu. Některé mohou mít také funkci naklápění, zatímco některé jsou vyrobeny tak, aby byly co nejjednodušší. Tři nejběžnější jsou:

  • Systém dvojité kladky a lana – nejjednodušší systém otevírání, jaký může slunečník mít, je navržen na náboji ak ovládání používá lano námořní kvality. Musíte zatáhnout jeden konec lana, aby se náboj vysunul nahoru a zatlačit rám, dokud se vrchlík zcela neotevře a nenatáhne. Lano může být zajištěno svorkou nebo může mít kolík, který zabrání sklouznutí náboje. Chcete-li jej zavřít, odstraňte kolík nebo odjistěte lano a táhněte za druhý konec, dokud se deštník nesloží.
  • Naviják s klikou – tento typ systému najdeme většinou u slunečníků, které mají na tyči nastavenou možnost sklápění. Pro rozložení vrchlíku je třeba otočit rukojetí ve směru hodinových ručiček. Pokračujte v pohybu a vrchlík se nakloní. Slunečník zavřete otočením proti směru hodinových ručiček. Za prvé, stříška se vrátí do původní polohy a pomalu se zavře, až budete pokračovat v otáčivém pohybu.
  • Push up systém – podobně jako běžný deštník má tento systém integrovanou pružinu. K otevření musí být náboj a běžec zatlačeny nahoru, dokud neuslyšíte „cvaknutí“, když zapadne na místo. Chcete-li jej složit, stačí stisknout jeho uvolňovací tlačítko a uvidíte, jak se stříška skládá.

Podstavce slunečníků, upevnění a ukotvení:

Základna slunečníku je spodní část, do které slunečník zapadá, aby byl držen ve vzpřímené poloze a odolával větru. V závislosti na modelu zahradního slunečníku, který si vyberete, středové tyče nebo konzoly, se dodávají s různými velikostmi a materiály. Ať už žulový, betonový nebo plastový základ naplněný vodou nebo pískem, existuje mnoho možností pro výběr. První otázka, než se rozhodnete, by měla být, zda pozice, na kterou je umístěna, bude trvalá nebo ne?

Trvalá fixace slunečníku – pro tento typ montáže, nejsilnější ze všech, bude použita základna do země. Ten je třeba zalít betonem do hloubky 60 cm a také snižuje stopu slunečníku, zabraňuje zakopnutí a šetří místo.

Nestálé uchycení slunečníku – tento typ podstavců může mít kolečka, jejich hmotnost se může pohybovat od 15 kg do 250 kg v závislosti na tom, zda slunečník prochází středem terasového stolu, nebo je řešen jako deska.

Příslušenství ke slunečníkům:

Abyste ze svého zahradního slunečníku vytěžili maximum, použijte jej bez ohledu na počasí, roční období nebo denní dobu. Jak? Vybavte jej příslušenstvím a přeměňte jej na slunečník s kompletní výbavou, aby vás mohl ukrýt i během chladného období a být zdrojem světla po západu slunce. Uvědomte si však, že některé možnosti mohou zvýšit cenu, v některých případech téměř až na cenu slunečníku.

  • Ohřívače – mohou to být halogenové žárovky nebo krátkovlnné infrazářiče. Hlavní výhodou halogenového typu je, že ve chvíli, kdy jsou zapnuty, cítíte teplo, ale doporučuje se zapínat jen tehdy, když je prostor obsazen. Hlavní výhodou infrazářičů je, že ohřívají předměty a osoby a ne vzduch. To znamená, že šetří spoustu energie a vítr nemůže teplo odfouknout.
  • Slunečníkové osvětlení – zahradní LED světla jsou skvělou volbou pro váš deštník. Mohou být připevněny k rámu nebo přenosné. Přenosné jsou obvykle voděodolné a nabízejí dostatek světla, abyste mohli dočíst poslední kapitolu své oblíbené knihy, připravit večeři nebo si s hosty zahrát karetní hru. Obvykle mají dobíjecí baterie, což znamená, že spotřeba elektrické energie je snížena.
  • Ochranný kryt na slunečník – toto příslušenství je možná nejvíce doporučeno, protože může prodloužit životnost vašeho slunečníku o mnoho let. Když je slunečník uskladněn nebo se nepoužívá, vytvoří se ochranný film.

Závěr:

Nyní, když jsme pokryli klíčové aspekty našich produktů, od malých zahradních slunečníků až po velké komerční slunečníky, je čas odpovědět na některé důležité otázky, které mají velký vliv na vaše konečné rozhodnutí o koupi:

Co dělá dobrý slunečník, dobrým slunečníkem?

  • Odolnost vůči živlům – vodě, vysokým teplotám, prachu a co je nejdůležitější – odolnost vůči větru. Pokud žijete ve větrné oblasti, chcete, aby byl váš slunečník pevný.
  • Dlouhá životnost – ta je dána kvalitou použitých materiálů (pomůže uskladnění a bezpečné uložení v ochranném obalu).
  • Použitelnost – musí být jednoduchá pro instalaci a obsluhu. Pokud pro něj vyberete nestálé místo a plánujete ho přemístit, pouvažujte nad podstavcem slunečníku s kolečky.
  • Funkce a příslušenství – aby byl váš slunečník užitečný celý den a všechna roční období.

Kolik větru zvládne slunečník na terasu?

Pro drsné počasí a oblasti, kde je třeba počítat s větrem, si zde můžete prohlédnout seznam našich nejlepších slunečníků pro větrné podmínky. Nenabádáme naše klienty, aby měli slunečník otevřený při silném větru a vždy doporučujeme sundat stříšku a bezpečně uložit slunečník v ochranném obalu, když se nepoužívá.

Jaký je nejlépe hodnocený a nejkvalitnější slunečník z naší nabídky na terasu?

Slunečník Icon a Palmoli je náš špičkový produkt, vyrobený z oceli as vinylovým krytem, navržený pro použití spíše v komerčním prostředí. Pro domácí zahradu můžete jít lehčí a rozhodnout se pro hliníkový slunečník Challenger nebo Hawaii, abyste svému venkovnímu prostoru dodali nádech luxusu.

Doufáme, že tento průvodce nákupem slunečníků vám pomůže učinit to nejlepší rozhodnutí, pokud jde o nákup slunečníku do vaší domácí zahrady nebo na terasu vaší hospody. Pamatujte, že pracujeme od pondělí do pátku od 9:00 do 17:00 a rádi vám pomůžeme se všemi podrobnostmi, které potřebujete. Kontaktujte nás telefonicky, prostřednictvím chatu nebo e-mailem.

 

 
 
 

Zahradní nábytek který nemá každý

Zahradní nábytek harmonicky spojuje vše, co je potřeba v moderní zahradě - funkcionalismus a luxus. Jednoduchý design vytváří moderní styl. Seznamte se s nabídkou zahradního nábytku v našich prodejnách na Slovensku a uvidíte, jak velký vliv na pohodlí a kvalitu má bezprostřední okolí - zahrada!

Kolekce zahradního nábytku

Sortiment obchodů DR studio, sro je skutečně široký - začínající od základních sedacích souprav, detailů až k doplňkům, které dotvářejí celkový styl Vaší terasy. Výběrem našeho zahradního nábytku dáte nový rozměr prostoru, ve kterém budete chtít trávit co nejvíce času. Snídaně pod širým nebem v parném létě, oblíbená čerstvá káva na terase nebo odpočinek s dobrou knihou, setkání s přáteli, grilování po náročném týdnu - všechny tyto zážitky budete chtít prožívat častěji. Uspořádáním modulů můžete vytvořit vlastní jedinečnou zahradní soupravu nebo můžete použít hotové nábytkové moduly navrženy renomovanými designéry. Naše zahradní stoly a židle, zahradní pohovky a křesla zajistí v teplém, letním období dokonalý odpočinek a relax.

Nejvyšší kvalita zahradního nábytku

Výběrem našeho zahradního nábytku si vybíráte nejen design, ale i kvalitu. Všechny produkty dostupné ve společnosti DR studio, sro poskytují přední místo v kvalitě a exkluzivitě požadované našimi zákazníky. Můžete si být jisti, že speciálně vybrané a testované materiály jsou odolné vůči povětrnostním vlivům a dlouhodobě si zachovají svůj jedinečný vzhled a tvar. Každý kus zahradního nábytku je vyroben precizním řemeslným zpracováním. Naše rozsáhlá nabídka zahrnuje zahradní nábytek a doplňky vyrobené z materiálů, které už léta mají přední místo na trhu.

Zahradní nábytek z umělého ratanu

Zahradní nábytek vhodný do každého ročního období má obrovskou popularitu. Zahradní nábytek z umělého ratanu je vhodný nejen pro domácnosti, ale i luxusní veřejné prostory - hotely, SPA salony, wellness, restaurace a bazénové centra. Vytvořením zahradní sedací soupravy, či zahradní pohovky a doplněním závěsného houpacího křesla si dopřejete každodenní dávku luxusu. Stačí zavřít oči a hned pocítíte optimální měkkost polštářů a dokonale tvarované opěradlo zajistí pohodlí, které z Vás nechá opadnout všechno napětí a na okamžik Vám dopřeje zapomenout na každodenní starosti. Výhody umělého ratanového zahradního nábytku jsou zárukou pohodlí, který prodejce zaručuje. V každém nábytku vyrobeného z umělého ratanu se odrážejí originální design. Polyetylénové složení materiálu je jednoduše navrženo tak, aby sloužilo milovníkům vnější relaxace. Déšť, sníh, UV záření a další nepříznivé faktory, nemají žádný vliv na stav nábytku.

Zahradní nábytek z přírodního ratanu

V každodenním shonu mezi domácími pracemi a zaměstnáním je něco, co vám umožňuje ve vaší zahradě znovu získat rovnováhu a zapomenout na okolní realitu. Vnější prostředí domu je oblast soukromí propojena s živou přírodou, která v zahradě odhaluje své bohatství barev, tvarů a vůní. Můžete si ji plně vychutnat v pohodlí ratanového zahradního nábytku, který probudí pocit relaxu a oddechu. Přírodní ratan, získaný z indonéských plantáží je ekologickým materiálem. Neobvyklý design v koloniálním stylu, široká kolekce, kvalitní materiál zahradního ratanového nábytku zajistí dlouhodobé užívání. Každý kus zahradního nábytku z přírodního ratanu se výpletu výhradně ručně, takže si můžete být jisti, že dostanete jedinečný originální výrobek propracovaný do nejmenších detailů.

Hliníkový zahradní nábytek

Lehkost, jemnost tvarů a moderní styl - to je hliníkový zahradní nábytek. Pro moderní prostory, veřejné i soukromé, byla vytvořena kolekce designového hliníkového zahradního nábytku. Chladivý vzhled hliníkové konstrukce v kombinaci se zahradní zelení vytváří vkusné dekorativní spojení. Abychom splnili nejvyšší nároky zákazníků, kteří hledají něco víc než všudypřítomný standard, zvolili jsme možnost kombinace hliníku s dřevěnými nebo keramickými detaily.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze