Kategorie
 
 
 
 
 

Malé a praktické stolky - VYTVOŘTE SI VLASTNÍ KOUSEK RÁJE

Důležitou součástí téměř každého balkonového zařízení je balkónový stolek. Malý stůl v kombinaci se židlemi či křesly, květináče s oblíbenými květinami zavěšené na zábradlí a romantické osvětlení změní i menší balkon na atraktivní a funkční prostor. Pečlivě zařízený a upravený balkon se může stát vynikající náhradou skutečné zahrady, kde můžete odpočívat a užívat si krásné počasí. Jaké stoly a židle se nejlépe hodí na váš balkon? Na co se vyplatí myslet při jeho zařizování? Zjistěte to!

Malé stolky - na co byste neměli zapomínat?

Nákup zahradního nábytku nenechávejte náhodě. Koupi masivního dřevěného nebo těžkého litinového balkonového stolu byste si měli dvakrát promyslet. Stejně jako zahradní nábytek je i balkonový nábytek neustále vystaven změnám počasí, které mohou mít negativní vliv na jeho stav. Je tedy nesmírně důležité, aby byly vaše balkonové židle, lehátka a stolky vyrobené z pevných a odolných materiálů. Moderní nábytek z polyratanu či hliníku může celou zimu přečkat venku. Tento typ nábytku by měli zvážit zejména ti, kteří ve sklepě nebo garáži nemají dostatek místa na vhodnou ochranu nábytku po ukončení letní sezóny.

Neméně důležitá je i velikost nábytku. Plocha balkónu je obvykle velmi omezená a těžké, bohatě zdobené kousky jsou v tomto případě zcela nevhodným řešením. Mnohem lepší možností je lehký, minimalistický nábytek. Díky soupravě decentního stolku a několika židlí bude váš balkon i nadále působit otevřeně, a jejich přesouvání bude náramně jednoduché.

Malý stolek ROMEO

Stylový, praktický, designový ... Přesně takový je malý balkonový stolek ROMEO! Tento nevelký kousek vytvoří dokonalou dvojici s lehátky i zahradními houpačkami UOVO a BELLA. ROMEO je výjimečným spojením lehkosti a půvabu s maximální funkčností. Se stolkem ROMEO budete mít během lenošení na čerstvém vzduchu vždy po ruce časopis, osvěžující nápoj nebo sluneční brýle. Stolek ROMEO je k dispozici v několika barevných variantách. Mezi dostupnými modely najdete bílé, pískové a šedé stolky. Sami se rozhodněte, která varianta nejlépe zapadne na váš balkon!

ROMEO je vyroben z polyratanu - materiálu, který v náročných venkovních podmínkách nemá žádného konkurenta. Syntetický materiál je spojením teplého povrchu charakteristického pro nábytek z přírodního ratanu a absolutní odolnosti, která je typická pro moderní plasty. Zahradní židle a stoly z polyratanu si hravě poradí i s vrtochy nevyzpytatelného počasí. Nábytek je odolný vůči UV záření, extrémním teplotám a dešti. Umělé "proutí" tvoří kompaktní neporézní vlákna, které neabsorbují vodu ani nečistoty, díky čemuž je čištění nábytku opravdu jednoduché.

Pokud se rozhodnete pro malý balkonový stolek a židle, houpačku či lehátko z polyratanu, uděláte naší planetě malou službu. Polyratan je totiž ekologický materiál. Při jeho výrobě nevznikají žádné toxické sloučeniny, které by mohly škodit životnímu prostředí. Po neobvykle dlouhém používání (podle odborníků nám polyratanový nábytek může sloužit až 20 let!) může souprava, do které se zakousl zub času, získat šanci na druhý život v procesu recyklace.

Hliníkový stolek AVEIRO - univerzální řešení

Hledáte univerzální nábytek, který zapadne na každý balkon bez ohledu na styl, ve kterém je zařízen? Jsme si stoprocentně jisti, že souprava AVEIRO splní vaše očekávání! Tato souprava nábytku se skládá ze tří prvků: čtvercového balkonového stolku o rozměrech 70x70 cm a dvou azurových židlí. Hnědý nebo šedý set AVEIRO se postará o vaše pohodlí při odpočinku s oblíbenou knihou a vytvoří dokonalé podmínky pro romantické večery strávené na balkoně s vaší milovanou polovičkou. Charakteristickým znakem modelů z této série je jejich jemné provedení - minimalismus. Lehké komponenty nezabírají mnoho místa a působí otevřeně, takže se dokonale hodí i na ty nejmenší balkony.

Hliníkový stolek GRENADA a GRENADA teak

Malé stolky ze série GRENADA se až neuvěřitelně podobají na model ROMEO. Čím se tedy liší od polyratanových stolků? V první řadě jsou vyrobeny z odlišných materiálů, což znamená, že mají odlišnou povrchovou úpravu. Stolky ze série GRENADA jsou vyrobeny z hliníku ošetřeného práškovou barvou. I přes svou pevnost je hliník až překvapivě lehký. Šedé, bílé nebo antracitové stolky GRENADA potěší každého milovníka moderního designu. Strohé tvary a kovový povrch dokonale zapadnou do designového prostoru, ve kterém dominuje minimalismus, symetrické uspořádání, čisté barvy a chladné povrchy.

Zajímavou alternativou k standardnímu stolku GRENADA je model GRENADA TEAK. Designéři se rozhodli pro zajímavý experiment - zkombinovali dva zcela odlišné materiály. Musíme uznat, že tento originální návrh přinesl fenomenální výsledky! Stůl s teakovou deskou vypadá nádherně a přirozeným způsobem narušuje chlad kovového zařízení. Náhodný nebyl ani výběr dřeva na výrobu tohoto modelu. Exotické teakové dřevo se v náročném venkovním prostředí chová mnohem lépe než druhy zdejších stromů. Materiál nasycený kyselinou křemičitou a přírodními oleji je odolný vůči mechanickému poškození, proměnlivému počasí, a dokonce i vůči agresivním chemikáliím. Časem se na krásné dřevěné desce může objevit stříbřitý povlak, který jí dodá ušlechtilý ráz.

FILIP II - elegantní stůl

Umíte si představit lepší způsob odpočinku po náročném dni plném výzev, než odpočinek na čerstvém vzduchu s šálkem oblíbené kávy? Stolek FILIP II a křesla ze série DOLCE VITA přemění nudný balkón na skutečnou oázu odpočinku!

Srdcem této elegantní soupravy je balkónový stolek s kulatou deskou o průměru 90 cm. Vrchní část polyratanového stolku tvoří tvrzené sklo.Díky této ochranné skleněné desce je používání stolku pohodlné a jeho údržba opravdu jednoduchá. Klasický, lehký stůl doplňují křesla DOLCE VITA, které získaly titul absolutního bestselleru. Široká, dokonale tvarovaná křesla, ve kterých se můžete naplno uvolnit,rozmazlí každý sval vašeho těla. Jednoduchá křesla doplňují měkké polštáře. Obáváte se, že na světlých sedadlech se rychle objeví nepěkné skvrny a fleky? V takovém případě rychle změníme váš názor! Nábytek s logem značky Oltre je propracovaný do nejmenšího detailu. Sedadla jsou vyrobena z přizpůsobivé čalounické pěny, která je chráněna potahy impregnovanými teflonem. Ochranná teflonová vrstva vytváří na látce voděodolnou bariéru, která chrání polštář před nečistotami a vodou. Díky tomu si čalouněné prvky zachovávají svou zářivou barvu i přes intenzivnímu používání a působení škodlivých vlivů.

Stolek VIC - ať žije jednoduchost!

Stolky ze série VIC jsou nejlepším důkazem toho, že v jednoduchosti spočívá krása. Právě jemné a jednoduché tvary jsou největší předností nábytku z dílny designérů značky Zumm. Tento decentní, ale zajímavý model stojí na jedné noze. Nábytek zdobí nádherně strukturovaná dřevěná vrchní deska, která vytváří jedinečný kontrast s kovovou konstrukcí.

S čím byste měli zkombinovat malý stolek VIC? Velmi elegantně ho doplní židle LEON či křesla MERIDA.

Malý ratanový stolek CANNES - z lásky k Matce přírodě

Další model z našeho seznamu nejzajímavějších malých stolků potěší zejména milovníky rustikálního a koloniálního stylu. Představujeme vám CANNES - přírodní ratanový stolek, který zaujme opravdu každého!

Originální elegantní stolek CANNES se výborně hodí i na velmi malé balkony. Tento neobyčejný kulatý kousek výborně poslouží nejen jako stolek, ale také jako další místo k sezení. CANNES vděčí za svůj přírodní, exotický vzhled materiálu, ze kterého je vyroben - ratanu. Vyplétaná konstrukce je celá vyrobena z proutí ohebných ratanových palem rostoucích v Asii. Praktický, mimořádně lehký stolek naplno odhalí svůj potenciál, pokud jej zkombinujete s dalšími modely z nabídky značky Vimine - křesly CANNES a houpačkami MARSEILLE. Veškerý ratanový nábytek najdete v naší nabídce ve dvou barevných provedeních - v praného bílé nebo v barvě přírodního ratanu.

Mezi výhody nábytku s logem značky Vimine nepatří jen jeho úžasný design inspirovaný dalekými cestami do nejkrásnějších koutů světa. V tomto případě jde krásný design ruku v ruce s výjimečnou odolností a funkčností. Každý model je pletený ručně. Za zmínku stojí i materiál použitý při výrobě balkónových stolků, židlí a křesel značky Vimne. Ratanové proutí se získává z rostlin pěstovaných na plantážích, které fungují v souladu s myšlenkou udržitelného rozvoje. Díky řemeslnému zpracování, originálnímu designu a šetrnosti k životnímu prostředí můžeme každý model značky Vimine označit za malé dílo užitého umění.

Jak pečovat o balkonový stolek z polyratanu či hliníku?

Bohužel, ani ty nejodolnější materiály nejsou zcela nezničitelné. Po ukončení letní sezóny byste se měli postarat o svůj oblíbený nábytek, aby vás i po několikaměsíční přestávce potěšil svou dokonalou kondicí. Už si nemusíte dělat starosti s impregnací polyratanového a kovového nábytku a jeho uchováváním na suchém místě. Jediné, co musíte udělat, abyste své polyratanové nebo hliníkové balkonové stolky, židle nebo lehátka udrželi v perfektním stavu, je přikrýt je ochranným krytem.

Chraňte svůj balkonový nábytek před vodou, nečistotami a mrazem pomocí krytů značky AeroCover. Vysoce kvalitní kryty značky AeroCover při nízkých teplotách nemrznou ani nepraskají. Jsou vyrobeny z polyesteru, který je obohacen o membránovou vrstvu. Toto inovativní řešení zajišťuje optimální cirkulaci vzduchu, díky čemuž se pod krytem nemnoží bakterie, plísně ani houby, které by mohly poškodit vaše oblíbené židle a balkonový stolek.

Jak pečovat o balkónové stolky z ratanu?

Ratanový nábytek vyžaduje trochu větší péči. Přírodní materiál se nezničí, pokud jej budete pravidelně impregnovat speciálními přípravky. Na naší webové stránce najdete moderní, snadno použitelné prostředky na ochranu barev s aktivními složkami, které minimalizují vliv vody na tento exotický materiál. Tekutiny vytvoří na povrchu nábytku antistatický povlak, který zabraňuje usazování nečistot a jejich pronikání hluboko do struktury. Nezapomínejte, že ratanový nábytek, podobně jako jeho proutěné nebo bambusové verze, nemá rád vlhkost, a proto byste pro něj po letní sezóně měli najít místo na suchém a chladném místě. Každodenní údržba ratanového nábytku je nenáročná a sestává jen z odstraňování prachu pomocí metly nebo nylonového či rýžového kartáče.

 
 
 

Zahradní nábytek který nemá každý

Zahradní nábytek harmonicky spojuje vše, co je potřeba v moderní zahradě - funkcionalismus a luxus. Jednoduchý design vytváří moderní styl. Seznamte se s nabídkou zahradního nábytku v našich prodejnách na Slovensku a uvidíte, jak velký vliv na pohodlí a kvalitu má bezprostřední okolí - zahrada!

Kolekce zahradního nábytku

Sortiment obchodů DR studio, sro je skutečně široký - začínající od základních sedacích souprav, detailů až k doplňkům, které dotvářejí celkový styl Vaší terasy. Výběrem našeho zahradního nábytku dáte nový rozměr prostoru, ve kterém budete chtít trávit co nejvíce času. Snídaně pod širým nebem v parném létě, oblíbená čerstvá káva na terase nebo odpočinek s dobrou knihou, setkání s přáteli, grilování po náročném týdnu - všechny tyto zážitky budete chtít prožívat častěji. Uspořádáním modulů můžete vytvořit vlastní jedinečnou zahradní soupravu nebo můžete použít hotové nábytkové moduly navrženy renomovanými designéry. Naše zahradní stoly a židle, zahradní pohovky a křesla zajistí v teplém, letním období dokonalý odpočinek a relax.

Nejvyšší kvalita zahradního nábytku

Výběrem našeho zahradního nábytku si vybíráte nejen design, ale i kvalitu. Všechny produkty dostupné ve společnosti DR studio, sro poskytují přední místo v kvalitě a exkluzivitě požadované našimi zákazníky. Můžete si být jisti, že speciálně vybrané a testované materiály jsou odolné vůči povětrnostním vlivům a dlouhodobě si zachovají svůj jedinečný vzhled a tvar. Každý kus zahradního nábytku je vyroben precizním řemeslným zpracováním. Naše rozsáhlá nabídka zahrnuje zahradní nábytek a doplňky vyrobené z materiálů, které už léta mají přední místo na trhu.

Zahradní nábytek z umělého ratanu

Zahradní nábytek vhodný do každého ročního období má obrovskou popularitu. Zahradní nábytek z umělého ratanu je vhodný nejen pro domácnosti, ale i luxusní veřejné prostory - hotely, SPA salony, wellness, restaurace a bazénové centra. Vytvořením zahradní sedací soupravy, či zahradní pohovky a doplněním závěsného houpacího křesla si dopřejete každodenní dávku luxusu. Stačí zavřít oči a hned pocítíte optimální měkkost polštářů a dokonale tvarované opěradlo zajistí pohodlí, které z Vás nechá opadnout všechno napětí a na okamžik Vám dopřeje zapomenout na každodenní starosti. Výhody umělého ratanového zahradního nábytku jsou zárukou pohodlí, který prodejce zaručuje. V každém nábytku vyrobeného z umělého ratanu se odrážejí originální design. Polyetylénové složení materiálu je jednoduše navrženo tak, aby sloužilo milovníkům vnější relaxace. Déšť, sníh, UV záření a další nepříznivé faktory, nemají žádný vliv na stav nábytku.

Zahradní nábytek z přírodního ratanu

V každodenním shonu mezi domácími pracemi a zaměstnáním je něco, co vám umožňuje ve vaší zahradě znovu získat rovnováhu a zapomenout na okolní realitu. Vnější prostředí domu je oblast soukromí propojena s živou přírodou, která v zahradě odhaluje své bohatství barev, tvarů a vůní. Můžete si ji plně vychutnat v pohodlí ratanového zahradního nábytku, který probudí pocit relaxu a oddechu. Přírodní ratan, získaný z indonéských plantáží je ekologickým materiálem. Neobvyklý design v koloniálním stylu, široká kolekce, kvalitní materiál zahradního ratanového nábytku zajistí dlouhodobé užívání. Každý kus zahradního nábytku z přírodního ratanu se výpletu výhradně ručně, takže si můžete být jisti, že dostanete jedinečný originální výrobek propracovaný do nejmenších detailů.

Hliníkový zahradní nábytek

Lehkost, jemnost tvarů a moderní styl - to je hliníkový zahradní nábytek. Pro moderní prostory, veřejné i soukromé, byla vytvořena kolekce designového hliníkového zahradního nábytku. Chladivý vzhled hliníkové konstrukce v kombinaci se zahradní zelení vytváří vkusné dekorativní spojení. Abychom splnili nejvyšší nároky zákazníků, kteří hledají něco víc než všudypřítomný standard, zvolili jsme možnost kombinace hliníku s dřevěnými nebo keramickými detaily.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze