Kategorie
 
 
 
 
 

Zahradní trendy před sezónou 2024

Příchod jara je již v plném proudu a každý z nás se těší na slunce a chvíle strávené venku. Právě teď je ideální čas k tomu, abychom se pustili do průzkumu trendů zahradního nábytku pro rok 2024. Zajímá vás, které barvy budou letos dominovat? Nebo jaký trend v oblasti zahradního nábytku se rýsuje na obzoru? Světový trend ukazuje, že naše touha trávit více času na čerstvém vzduchu se neustále zvětšuje. A právě tomuto fenoménu plně rozumíme a snažíme se jej zahrnout do našich životů. Znamená to, že zahradní nábytek už nemusí být s příchodem podzimu skrytý, ale může nám sloužit i během méně tradičních měsíců. Jednoduše řečeno, váš zahradní nábytek se může stát vaším celoročním společníkem. Přidejte se k nám a objevte, jak si zahradní nábytek můžete užívat po celý rok!

Zajímá vás, které barvy a materiály ovládnou scénu zahradního nábytku v roce 2024? Nebo jaké inovativní designy a funkční řešení se rýsuje na obzoru? Světolibý trend, který odráží naši rostoucí touhu trávit více času na čerstvém vzduchu, nabírá na síle. Tento fenomén dokonale chápeme as radostí jej vítáme v našich životech. Nastává průlom, kdy zahradní nábytek už nezůstává v pozadí s příchodem podzimních měsíců, ale stává se naším celoročním partnerem v tvorbě jedinečného a pohodlného prostoru.

Představa, že zahradní nábytek bychom měli s příchodem chladnějších dnů ukrýt a odsunout do garáže či skladu, je již překonána. Dnešní trend směřuje k vytváření prostorů, které jsou nejen krásné, ale také funkční a dostatečně odolné, aby vydržely různé povětrnostní vlivy. Je to o přizpůsobení se a vytvoření místa, které může sloužit po celý rok, bez ohledu na to, zda je venku teplý letní den nebo chladná podzimní večer.

Přidejte se k nám v tomto objevování a nechte se inspirovat, jak si můžete zahradní nábytek užívat po celý rok, jak vytvořit příjemný a estetický venkovní prostor, který bude oázou klidu a relaxace v každém ročním období. Společně můžeme překonat tradiční vnímání zahradního nábytku a objevit nové možnosti, které nám moderní design a inovace nabízí.

Trend 1: Přátelské tvary a pohodlí

V roce 2024 se zahradní nábytek vyznačuje trendem směrem k přívětivějším a pohodlnějším tvarům. V designu stolů se objevují zajímavé inovace – kromě zaoblených rohů se nyní setkáváme také se subtilním zakřivením dlouhých i krátkých stran stolu. Tato změna designu podporuje vzájemnou interakci lidí sedících u stolu, čímž podporuje kolektivní atmosféru namísto izolace jednotlivců. Stoly s oválnými a poloválními tvary, jako jsou modely Maringa, Madre či Grado, stojí v čele tohoto trendu, a to nejen u jídelních, ale také u konferenčních zahradních stolů.

Zaoblené tvary se neukazují jen u stolů, ale jsou výrazně přítomny iv obývacích soupravách. Pohovky s oblým opěradlem a kulatými detaily rámu, podobně jako v případě souprav Wakanda, přispívají k celkovému dojmu pohodlí a přátelskosti. Také drobné detaily, jako jsou zaoblené hrany v zahradních soupravách jako Wakanda, doplňují celkový efekt.

Dalším rostoucím trendem je vertikální opakování, které se prosazuje od interiérových designů po samotný zahradní nábytek. Úzké pruhy a optické efekty, jak je vidět na kulatých konferenčních stolcích přidávají nábytku moderní vzhled. Prostor pro tento vzor najde také lano nebo teak, které se využívá především ke zvýraznění opakování štíhlých linií.

Shrnutí: Zahradní nábytek v roce 2024 se vrhá do objetí přívětivějších tvarů a pohodlí, zatímco zároveň neopouští inovativní a moderní estetická řešení.

Komfort u jídelního stolu

Ve snaze o zvýšení pohodlí u jídelního stolu si lidé kromě nového rozložení stolů začínají vybírat také židle s přídavnými funkčními vlastnostmi pro lepší sezení. Jako odpověď na tuto rostoucí potřebu byly letos představeny stoly s upravenými výškami, aby se ještě více zlepšil uživatelský komfort při stolování.

Trend 2: Zahradní nábytek s využitím lana

V nedávné době jsme byli svědky prudkého nárůstu zahradního nábytku vyrobeného z teaku a hliníku. Nicméně, stále více se do popředí dostává kombinace hliníku s lanem, která obohacuje naši kolekci o nové dimenze. Díky této kombinaci lze experimentovat s různými barvami, tloušťkami a vzory, čímž se otevírá prostor pro kreativitu. Lano navíc dodává nábytku teplejší a pohostinnější charakter, který kontrastuje s chladnějším a striktnějším dojmem, který má nábytek vyrobený výhradně z hliníku.

Letos se objevuje novinka – nábytek vyrobený z materiálu připomínajícího lano, který se vyznačuje gumovým jádrem. Díky tomu se vnější část materiálu navlhne méně a nábytek schne rychleji, což je obzvláště přínosné ve slovenských podmínkách s častými srážkami. Pryžové jádro zároveň zajišťuje měkkou texturu materiálu, což je ideální pro části nábytku, kde je zapotřebí větší měkkost, jako jsou opěrky rukou nebo opěradla.

Jednou z hlavních předností tohoto materiálu je jeho univerzálnost. Může být použit k výrobě umělého ratanu, prostírání a dokonce i koberců. Jeho schopnost absorbovat jen minimální množství vlhkosti a vysoká odolnost z něj činí ideální volbu pro širokou škálu použití.

Trend 3: Multifunkční zahrady a venkovní kuchyně

S narůstajícím zájmem o využívání exteriérových prostor se objevuje trend spojení relaxu a stolování v zahradách a na terasách. Tento trend možná vznikl z nedostatku prostoru pro samostatný jídelní set i oddechovou zónu nebo z důvodu, že lidé touží po komfortu při stolování v relaxační atmosféře, což je ideální pro ty, kteří si rádi po jídle užijí rozhovor a relax. Tuto potřebu lze uspokojit kombinací pohodlného sezení s jídelním stolem, který umožňuje pohodlné stolování při zachování útulné atmosféry pro relaxaci.

Tradiční představa jídelních stolů se rozšiřuje o netradiční výšky. Barové stoly již nejsou limitovány jen na stání, nyní poskytujeme alternativy, které jsou stejně komfortní k sezení jako klasické jídelní stoly, ale přidávají variabilnost výšky barových stolů.

Jak jsme již naznačili, lidé mají zájem trávit více času na čerstvém vzduchu, což vede k přesunu více aktivit do venkovních prostor včetně vaření. Zatímco v minulosti dominovala především grilovačka, současnost přináší trend kompletních venkovních kuchyní vybavených plynovými hořáky, umyvadly a pracovními plochami. Venkovní kuchyně umožňují kuchaři setrvat v kontaktu s hostiteli a společenský život tak nabírá na atraktivitě.

Trend 4: Transparentnost a vertikální opakování

V poslední době jsme svědky přechodu od celočalouněného zahradního nábytku, který svými rozměry působil robustně, k trendu roku 2024, kterým je preference lehčích a transparentnějších prvků nábytku. Tento směr vnáší do zahrady sofistikovanost a eleganci. Použití proutí nebo lana v kombinaci s Teakem nebo hliníkem v zahradním nábytku přidává kouskům luxusní vzhled s okouzlujícími detaily. S proutěnými komponenty se otevírají neomezené možnosti designu. Důležitým aspektem proutěného nábytku je jeho částečná průhlednost, která umožňuje vizuální spojitost s okolní zahradou a napomáhá k harmonickému splynutí venkovního prostoru s přírodou.

Stejně poutavým trendem je vertikální opakování, které zdomácnělo v prvcích jako nástěnné panely a nyní nachází uplatnění iv menších doplňcích, jakými jsou například teakové stoly. Z široké škály našich produktů vyniká například kulatý konferenční stolek, který je dokonalým příkladem tohoto trendu. Tyto designové směry tak otevírají nové možnosti pro estetické a funkční sladění vnějšího prostoru.

 
 
 

Zahradní nábytek který nemá každý

Zahradní nábytek harmonicky spojuje vše, co je potřeba v moderní zahradě - funkcionalismus a luxus. Jednoduchý design vytváří moderní styl. Seznamte se s nabídkou zahradního nábytku v našich prodejnách na Slovensku a uvidíte, jak velký vliv na pohodlí a kvalitu má bezprostřední okolí - zahrada!

Kolekce zahradního nábytku

Sortiment obchodů DR studio, sro je skutečně široký - začínající od základních sedacích souprav, detailů až k doplňkům, které dotvářejí celkový styl Vaší terasy. Výběrem našeho zahradního nábytku dáte nový rozměr prostoru, ve kterém budete chtít trávit co nejvíce času. Snídaně pod širým nebem v parném létě, oblíbená čerstvá káva na terase nebo odpočinek s dobrou knihou, setkání s přáteli, grilování po náročném týdnu - všechny tyto zážitky budete chtít prožívat častěji. Uspořádáním modulů můžete vytvořit vlastní jedinečnou zahradní soupravu nebo můžete použít hotové nábytkové moduly navrženy renomovanými designéry. Naše zahradní stoly a židle, zahradní pohovky a křesla zajistí v teplém, letním období dokonalý odpočinek a relax.

Nejvyšší kvalita zahradního nábytku

Výběrem našeho zahradního nábytku si vybíráte nejen design, ale i kvalitu. Všechny produkty dostupné ve společnosti DR studio, sro poskytují přední místo v kvalitě a exkluzivitě požadované našimi zákazníky. Můžete si být jisti, že speciálně vybrané a testované materiály jsou odolné vůči povětrnostním vlivům a dlouhodobě si zachovají svůj jedinečný vzhled a tvar. Každý kus zahradního nábytku je vyroben precizním řemeslným zpracováním. Naše rozsáhlá nabídka zahrnuje zahradní nábytek a doplňky vyrobené z materiálů, které už léta mají přední místo na trhu.

Zahradní nábytek z umělého ratanu

Zahradní nábytek vhodný do každého ročního období má obrovskou popularitu. Zahradní nábytek z umělého ratanu je vhodný nejen pro domácnosti, ale i luxusní veřejné prostory - hotely, SPA salony, wellness, restaurace a bazénové centra. Vytvořením zahradní sedací soupravy, či zahradní pohovky a doplněním závěsného houpacího křesla si dopřejete každodenní dávku luxusu. Stačí zavřít oči a hned pocítíte optimální měkkost polštářů a dokonale tvarované opěradlo zajistí pohodlí, které z Vás nechá opadnout všechno napětí a na okamžik Vám dopřeje zapomenout na každodenní starosti. Výhody umělého ratanového zahradního nábytku jsou zárukou pohodlí, který prodejce zaručuje. V každém nábytku vyrobeného z umělého ratanu se odrážejí originální design. Polyetylénové složení materiálu je jednoduše navrženo tak, aby sloužilo milovníkům vnější relaxace. Déšť, sníh, UV záření a další nepříznivé faktory, nemají žádný vliv na stav nábytku.

Zahradní nábytek z přírodního ratanu

V každodenním shonu mezi domácími pracemi a zaměstnáním je něco, co vám umožňuje ve vaší zahradě znovu získat rovnováhu a zapomenout na okolní realitu. Vnější prostředí domu je oblast soukromí propojena s živou přírodou, která v zahradě odhaluje své bohatství barev, tvarů a vůní. Můžete si ji plně vychutnat v pohodlí ratanového zahradního nábytku, který probudí pocit relaxu a oddechu. Přírodní ratan, získaný z indonéských plantáží je ekologickým materiálem. Neobvyklý design v koloniálním stylu, široká kolekce, kvalitní materiál zahradního ratanového nábytku zajistí dlouhodobé užívání. Každý kus zahradního nábytku z přírodního ratanu se výpletu výhradně ručně, takže si můžete být jisti, že dostanete jedinečný originální výrobek propracovaný do nejmenších detailů.

Hliníkový zahradní nábytek

Lehkost, jemnost tvarů a moderní styl - to je hliníkový zahradní nábytek. Pro moderní prostory, veřejné i soukromé, byla vytvořena kolekce designového hliníkového zahradního nábytku. Chladivý vzhled hliníkové konstrukce v kombinaci se zahradní zelení vytváří vkusné dekorativní spojení. Abychom splnili nejvyšší nároky zákazníků, kteří hledají něco víc než všudypřítomný standard, zvolili jsme možnost kombinace hliníku s dřevěnými nebo keramickými detaily.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze