Kategorie
 
 
 
 
 

Vše, co potřebujete vědět před instalací pergoly

Vstupte do světa zahradní architektury s námi, kde se funkčnost potýká s estetikou a kde se nejlepší roční období v roce odehrávají na pozadí zeleně. Vše, co potřebujete vědět před instalací pergoly, se skrývá v následujících řádcích.

KDE LZE INSTALOVAT PERGOLU?

Představte si scénu: letní den, slunce svítí, z oblohy nezůstává ani mráček. Sedíte na svém dvoře a zastiňujete se pod pergolou, kterou jste instalovali na přesně správné místo. Vůně květin je všude kolem a chladný nápoj v ruce krásně doplňuje atmosféru. Zní to jako dokonalý scénář, že? Ale aby se tento sen stal skutečností, je třeba nejprve správně umístit pergolu.

Jak již bylo zmíněno, pergola musí být osazena na pevném podkladu. Zdá se to samozřejmé, ale neměli byste podceňovat tento aspekt. Má-li pergola sloužit jako útočiště před sluncem nebo deštěm, musí být stabilní a nesmí se hýbat ani za silného větru. Betonová podložka je v tomto případě ideální volbou. Než se však pustíte do instalace pergoly, je třeba se podívat na širší kontext. Kde je nejlepší místo na vašem dvoře nebo zahradě pro pergolu? Může to záviset na několika faktorech.

Například, možná chcete umístit pergolu tak, aby byla na slunci jen část dne. To může být vynikající volba, protože vám to umožní vychutnat si sluneční paprsky, když to je příjemné, ale stále vám poskytuje stín, když se slunce dostane na vrchol. V takovém případě byste mohli zvolit místo, kde se pergola bude nacházet ve stínu stromů nebo domu během nejteplejších hodin dne.

Na druhé straně, pokud chcete využívat pergolu jako místo pro večerní grilování, možná budete chtít místo, které je co nejdál od ložnice, abyste nerušili spánek ostatních členů domácnosti. Kromě toho byste měli také zvážit, jak se pergola vizuálně hodí do celkového designu vaší zahrady. Možná chcete, aby byla hlavním bodem zahrady, nebo naopak, aby byla spíše nenápadná a nevynikala. Máte rádi rostliny? Pergola může být skvělým místem pro rostliny, jako jsou popínavé růže nebo révu. Pokud je to váš případ, zvažte, zda je místo, kde chcete pergolu umístit, dostatečně slunečné pro rostliny, které tam plánujete vysadit.

ŠIKMÉ PLOCHY

Pokud stavíte pergolu na šikmém povrchu, není to problém. Hliníkové pergoly využívají přirozeného spádu vašeho povrchu, aby usnadnily odtékání deště. To znamená, že by měl být vždy mírný sklon. Instalace pergoly na šikmém povrchu se může zdát na první pohled náročná. Nicméně, ve skutečnosti to není tak složité, jak se může zdát, zvláště pokud máte pravou pergolu a tým odborníků při ruce. Hliníkové žaluziové střešní pergoly jsou ideální volbou pro takové podmínky, a to nejen pro jejich odolnost vůči korozi, ale také pro jejich schopnost využít přirozeného sklonu povrchu k usměrnění tekoucí vody.

Ale jak toho dosáhnete, když se vaše pergola musí spojit s povrchem, který není rovný? Zde přicházejí na řadu odborníci bamboo.sk. Jsou schopni nastavit nohy pergoly tak, aby seděly pevně na šikmém povrchu, díky použití rozpěrek o výšce až do 50 mm. Tento detail může mít vliv na vzhled stupačky, ale je to klíčový faktor z hlediska stability a funkcionality pergoly.

Možná se vás nyní ptáte, co se stane, pokud potřebujete balení více než 50 mm? No, není to problém. Mohou se zmenšit nohy pergoly, ale je důležité vědět, že to může ovlivnit záruku na produkt. Je to proto, že taková práce je považována za práci na míru a nemusí být pokryta standardní zárukou.
Není tajemstvím, že stavba pergoly na šikmém povrchu může být náročnější než na rovném povrchu. Ale s pravým produktem a zkušeným týmem odborníků se může zdát tento úkol mnohem méně náročný. Hliníkové žaluziové střešní pergoly Suns jsou skvělou volbou pro všechny terény a naše odborné služby vám pomohou přeměnit váš šikmý dvůr na úžasný venkovní prostor.

ŘÍZENÍ POZEMNÍCH PRÁC

Před zahájením jakýchkoli zemních prací je vhodné zvolit si velikost pergoly, kterou budete instalovat. Dostanete půdorys. Tento plán vám umožní pochopit, kde budou umístěny stupačky pro pergolu. Doporučuje se použít betonové podložky o rozměrech přibližně 40 x 40 x 40 cm pod jakékoli dlaždice (nebo podobné povrchy). Máte-li terasu, měli byste udělat to samé nebo případně přidat další trámy pod podlahu pro bezpečné upevnění.

Váš povrch pak může být dokončen dlaždicemi nebo palubovou podlahou. To znamená, že když přijdou instalatéři pergoly, jsou schopni jednoduše provrtat jakoukoli dlažbu nebo terasu a připevnit každou stupačku k podložkám nebo nosníkům pod nimi.

CO JAK JIŽ TERASU MÁTE?

Pokud doufáte, že jednoduše připevníte pergolu na stávající povrch, jako je terasa, je dobré zkontrolovat, co je pod povrchem, abyste zjistili, jestli je to bezpečné nebo ne. Například písek, který se často používá pod palubovou podlahou, by nebyl dostatečně bezpečný, stejně jako kompozitní podlaha bez něčeho pevnějšího pod ní.

Ovšem už mohou být i strukturální nosníky pod tím, kde by seděly stupačky. To by samo o sobě nebyl problém, pokud jsou stupačky na konstrukčních nosnících, které jsou dostatečně široké na to, aby bylo možno stupačku bezpečně přišroubovat.

Bez ohledu na to, na jaký povrch pergolu stavíte, je důležité zkontrolovat, co se nachází pod povrchem. Pergola by neměla být nezabezpečená a pokud ji plánujete instalovat bez odborné pomoci, je to důležitý aspekt, na který je třeba si dát pozor.

CO POKUD SI CHCETE INSTALOVAT ROLETY NEBO BOČNÍ STĚNY?

Pokud vaše instalace pergoly obsahuje rolety nebo boční možnosti, měli byste zvážit, že pergolu je třeba přesně vyrovnat. Aby boční možnosti fungovaly tak, jak jsou navrženy, musí být nohy správně změřeny v horní i dolní části.

Nohy pergoly je pak možno přišroubovat před montáží jakýchkoli bočních doplňků.

POTŘEBUJETE STAVEBNÍ POVOLENÍ PRO STAVBU PERGOLY?

Pergoly se nepovažují za trvalou stavbu, a proto obvykle nevyžadují žádné stavební povolení. Samozřejmě, vždy je nejlepší si o tom promluvit, když se rozhodujete o správném typu pergoly ke koupi. Jsou připevněny ke stávajícímu povrchu a nejsou stmeleny pod zemí. To znamená, že je lze v případě potřeby snadno rozebrat a přemístit, a proto by neměly vyžadovat souhlas s plánováním.

Stojí za zmínku, že jelikož výška pergoly může potenciálně zasahovat do sousedních nemovitostí, je nejlepší umístit pergoly co nejdále od hranice pozemku, i když to není nezbytné, pokud je pergola umístěna na přírodním povrchu. Pokud si nejste jisti zakrýváním zorných linií, doporučujeme vám poradit se i se svými sousedy, abyste se vyhnuli jakýmkoli bodům konfliktu dále v řadě. Měli byste také vzít na vědomí následující problémy:

Pokud je pergola umístěna do 2 metrů od hranice, maximální výška by neměla být větší než 2,5 metru. Má-li být vaše pergola instalována v přední části domu, může být zapotřebí stavební povolení. Stavební povolení bude nutné, pokud bydlíte v památkové rezervaci, nebo má-li být stavba instalována na straně vašeho domu mezi domem a hranicí.

Pokud je vaše nemovitost chráněnou památkou, budete potřebovat stavební povolení. Přidání pergoly na verandu, balkon nebo vyvýšenou plošinu může občas vyžadovat stavební povolení z důvodu zvýšení výšky a bude třeba ji postavit v souladu se stavebními předpisy. Pokud si nejste jisti, doporučujeme obrátit se na místní stavební úřad.

DOKÁŽETE SI PERGOLU POSTAVIT SAMI?

Když si pergolu koupíte, dostanete k ní návod, který vám umožní namontovat si ji svépomocí, za předpokladu, že máte nějaké základní znalosti pro domácí kutily a ještě jednu osobu, která vám pomůže. Budete také potřebovat celou řadu nástrojů, mezi které může patřit nýtovací pistole v závislosti na vámi vybraných zástěnách na pergolu. Nýtovací pistole neposkytujeme.

Čas potřebný k postavení vaší pergoly se obvykle pohybuje mezi 1 až 5 hodinami, v závislosti na velikosti a modelu. Montáž pergoly svépomocí nemá vliv na 5letou záruku výrobce na rám, ani na 2letou záruku na zástěny.

Pokud instalujete na porcelánové dlaždice, doporučujeme použít diamantový vrták ke zmírnění praskání. Náš profesionální team vždy použije nejvhodnější nástroje pro váš stávající povrch, takže pokud si nejste jisti, doporučujeme vám rezervovat si naši instalaci pergoly, které realizujeme v ramci celého státu.

JAK SI VYBRAT SPRÁVNOU PERGOLU PRO VAŠE POTŘEBY

Pokud zvažujete koupi pergoly, možná už máte na mysli konkrétní estetiku, nebo prostě víte, že pergolu chcete, ale nejste si jisti rozsahem možností, které máte k dispozici. Naše přední řada velikostí a výšek v pergol v Suns nabízí řešení pro velké nebo malé zahradní projekty. Kvalita a životnost vaší zamýšlené struktury je důležitá spolu s viditelným a podpůrným týmem, pokud byste potřebovali radu nebo radu. Bez ohledu na to, kde se na cestě nacházíte, je důležité pochopit hlavní faktory při výběru pergoly. Některé z klíčových prvků při výběru pergoly zahrnují:

  • Na velikosti záleží – není dobré najít dokonalou pergolu a zamilovat se do toho, jak bude vypadat ve vaší zahradě, než zjistíte, že se prostě neshoduje s rozměry vaší nemovitosti.
  • Přírodní překážky – nad rámec základních rozměrů zahrady je třeba zvážit i to, zda má vaše zahrada nějaké přírodní překážky, které musíte překonat. Mohou zde být například převislé stromy nebo výrazně nakloněná oblast. Nemusí to být nutně problém, ale mohou ovlivnit typ pergoly, kterou tam můžete nainstalovat.
  • Kvalitní materiály – pro všechny komponenty naší pergoly používáme průmyslový hliník odolný vůči rzi, abychom nabídli vyšší kvalitu a neuvěřitelně robustní konstrukci. Nikdy nepoužíváme ocel, protože nemáme rádi žádné rezivění! To je důvod, proč je kontrola základů klíčem, abyste se ujistili, že pergola je přišroubována na bezpečný povrch. Je to také další dobrý důvod rozhodnout se pro naši celostátní profesionální instalační službu, abychom po dokončení zaručili bezproblémovou povrchovou úpravu.
  • Původ designu – naše pergoly byly postupem času zdokonalovány tak, aby byly co nejlépe, a to díky hodnotné zpětné vazbě od zákazníků. Jsme orientováni na detaily s důrazem na inovace a kvalitu. Chceme, aby naše pergoly vydržely a nabízely zábavu venku v každém ročním období.
  • Místní počasí – lépe než kdokoli jiný pochopíte, jak počasí ovlivňuje vaši zahradu. Může se stát, že budete potřebovat větší ochranu před větrem než před slunečním zářením. Možná vás bude zajímat přidání bočních zástěn odolných vůči povětrnostním vlivům, nebo můžete upřednostnit estetiku otevřených stran nebo větracích panelů.
  • Zatahovací pergola – pokud hledáte maximální pohodlí, motorizovaná elektrická pergola může být tou správnou volbou. To vám umožní co nejlépe využít slunce, rozhodnout se pro stín nebo ochranu před přírodními živly podle potřeby. Vždy bychom však nejprve doporučili žaluziovou pergolu, protože si nemyslíme, že byste překonali kvalitu a jednoduchost mechanismu.

Bez ohledu na to, do jaké pergoly se rozhodnete investovat, investujete do úžasného kousku pro vaši zahradu. Pokud jste si přečetli tuto příručku a zdá se, že je vše v pořádku, zdá se, že jste připraveni k nákupu.

 
 
 

Zahradní nábytek který nemá každý

Zahradní nábytek harmonicky spojuje vše, co je potřeba v moderní zahradě - funkcionalismus a luxus. Jednoduchý design vytváří moderní styl. Seznamte se s nabídkou zahradního nábytku v našich prodejnách na Slovensku a uvidíte, jak velký vliv na pohodlí a kvalitu má bezprostřední okolí - zahrada!

Kolekce zahradního nábytku

Sortiment obchodů DR studio, sro je skutečně široký - začínající od základních sedacích souprav, detailů až k doplňkům, které dotvářejí celkový styl Vaší terasy. Výběrem našeho zahradního nábytku dáte nový rozměr prostoru, ve kterém budete chtít trávit co nejvíce času. Snídaně pod širým nebem v parném létě, oblíbená čerstvá káva na terase nebo odpočinek s dobrou knihou, setkání s přáteli, grilování po náročném týdnu - všechny tyto zážitky budete chtít prožívat častěji. Uspořádáním modulů můžete vytvořit vlastní jedinečnou zahradní soupravu nebo můžete použít hotové nábytkové moduly navrženy renomovanými designéry. Naše zahradní stoly a židle, zahradní pohovky a křesla zajistí v teplém, letním období dokonalý odpočinek a relax.

Nejvyšší kvalita zahradního nábytku

Výběrem našeho zahradního nábytku si vybíráte nejen design, ale i kvalitu. Všechny produkty dostupné ve společnosti DR studio, sro poskytují přední místo v kvalitě a exkluzivitě požadované našimi zákazníky. Můžete si být jisti, že speciálně vybrané a testované materiály jsou odolné vůči povětrnostním vlivům a dlouhodobě si zachovají svůj jedinečný vzhled a tvar. Každý kus zahradního nábytku je vyroben precizním řemeslným zpracováním. Naše rozsáhlá nabídka zahrnuje zahradní nábytek a doplňky vyrobené z materiálů, které už léta mají přední místo na trhu.

Zahradní nábytek z umělého ratanu

Zahradní nábytek vhodný do každého ročního období má obrovskou popularitu. Zahradní nábytek z umělého ratanu je vhodný nejen pro domácnosti, ale i luxusní veřejné prostory - hotely, SPA salony, wellness, restaurace a bazénové centra. Vytvořením zahradní sedací soupravy, či zahradní pohovky a doplněním závěsného houpacího křesla si dopřejete každodenní dávku luxusu. Stačí zavřít oči a hned pocítíte optimální měkkost polštářů a dokonale tvarované opěradlo zajistí pohodlí, které z Vás nechá opadnout všechno napětí a na okamžik Vám dopřeje zapomenout na každodenní starosti. Výhody umělého ratanového zahradního nábytku jsou zárukou pohodlí, který prodejce zaručuje. V každém nábytku vyrobeného z umělého ratanu se odrážejí originální design. Polyetylénové složení materiálu je jednoduše navrženo tak, aby sloužilo milovníkům vnější relaxace. Déšť, sníh, UV záření a další nepříznivé faktory, nemají žádný vliv na stav nábytku.

Zahradní nábytek z přírodního ratanu

V každodenním shonu mezi domácími pracemi a zaměstnáním je něco, co vám umožňuje ve vaší zahradě znovu získat rovnováhu a zapomenout na okolní realitu. Vnější prostředí domu je oblast soukromí propojena s živou přírodou, která v zahradě odhaluje své bohatství barev, tvarů a vůní. Můžete si ji plně vychutnat v pohodlí ratanového zahradního nábytku, který probudí pocit relaxu a oddechu. Přírodní ratan, získaný z indonéských plantáží je ekologickým materiálem. Neobvyklý design v koloniálním stylu, široká kolekce, kvalitní materiál zahradního ratanového nábytku zajistí dlouhodobé užívání. Každý kus zahradního nábytku z přírodního ratanu se výpletu výhradně ručně, takže si můžete být jisti, že dostanete jedinečný originální výrobek propracovaný do nejmenších detailů.

Hliníkový zahradní nábytek

Lehkost, jemnost tvarů a moderní styl - to je hliníkový zahradní nábytek. Pro moderní prostory, veřejné i soukromé, byla vytvořena kolekce designového hliníkového zahradního nábytku. Chladivý vzhled hliníkové konstrukce v kombinaci se zahradní zelení vytváří vkusné dekorativní spojení. Abychom splnili nejvyšší nároky zákazníků, kteří hledají něco víc než všudypřítomný standard, zvolili jsme možnost kombinace hliníku s dřevěnými nebo keramickými detaily.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze