Kategorie
 
 
 
 
 

Vše, co potřebujete vědět o koupi pergoly

Súčasné pergoly - Tradičné dizajny majú formu základného dreveného altánku tvoreného horizontálnymi mrežami podoprenými na stĺpoch alebo stĺpikoch, ktoré fungujú ako rám pre popínavé rastliny. Dnešné moderné pergoly sa však výrazne zlepšili, a to z hľadiska dizajnu aj funkčnosti. Teraz sú k dispozícii v hliníkovom prevedení odolnom voči poveternostným vplyvom s pridanými funkciami, ako sú automatické zaťahovacie strechy a výsuvné rolety, ktoré premenia váš vonkajší priestor na celoročne využiteľný obytný priestor na oddych, stolovanie a zábavu. V bamboo.sk sú našou špecialitou prémiové pergoly a vonkajšie zostavy, preto sme zostavili nášho sprievodcu, ktorý vám pomôže urobiť to najlepšie rozhodnutie o kúpe pre váš dom a záhradu.

JAKÉ JSOU VÝHODY PERGOLY?

Umístění pergoly ve vaší zahradě spojuje výhody terasové markýzy s výhodami plné verandy a poskytuje vám, vaší rodině a přátelům dodatečný prostor k odpočinku a příjemnou zábavu.

STYLOVÝ ZAHRADNÍ PRVEK

Náš sortiment současných pergol s hliníkovým rámem má jedinečnou eleganci s výběrem sochařských a architektonických designů, které můžete použít k vytvoření jedinečného vizuálního zájmu ve vaší zahradní svatyni.

VYLEPŠENÉ OKOLÍ

Pergoly, které se tradičně používají jako podpůrný rám pro popínavé rostliny, dodávají vašemu plánu výsadby výšku a intimitu a přitahují oko, aby obdivovaly váš výběr krásných plamínků, vistárie, zimolezu, růží, révy a dalších.

CHYTRÉ ZÓNOVÁNÍ PROSTORU

Definujte část své zahrady pro venkovní stolování nebo lenošení postavením pergoly a vytvořte dokonalé propojení mezi vnitřním a venkovním bydlením. Dokončete výběrem podlahy, venkovního nábytku, doplňků a finálních úprav.

DODATEČNÝ STÍN

Pergola je dokonalým řešením pro vytvoření dodatečného stínu a přístřešku ve vaší zahradě. Pergoly SUNS Lifestyle jsou dostupné v široké škále provedení, včetně žaluziových pergol, žaluziových a výsuvných pergol s možností doplnění slunečních clon a bočních panelů dle přání.

PERGOLA - NÁKLADY A EFEKTIVNÍ ŘEŠENÍ

Moderní pergola, která je cenově dostupná, která se rychle postaví, vydrží a snadno se udržuje, bude mít velký vliv na vaši zahradu z hlediska funkčnosti i vizuální přitažlivosti a může dokonce přidat hodnotu vašemu domovu.

KAM UMÍSTĚTE VAŠI PERGOLU?

Pokud jde o co nejlepší využití vaší pergoly, rozměr a umístění jsou klíčovými faktory.

Pokud je vaším hlavním zájmem stín, vyberte si místo, které je zaměřeno na slunce v polovině dne až pozdní odpoledne, kdy bude stín nejvíce žádaný. Pergolu můžete umístit také jako větrnou bariéru. Ujistěte se, že žádný nový přírůstek do vaší zahrady neblokuje krásný výhled. Namísto toho použijte strukturu pro orámování výhledu pro maximální efekt. Ujistěte se, že vaše boční rolety jsou poloprůhledné. Za nevhodného počasí si zase užiteje výhled z venkovní infrasauny. Díky ní budete využívat prostor pergoly během celého roku

Pokud plánujete používat pergolu jako prodloužený jídelní kout, má smysl umístit ji v blízkosti domu poblíž kuchyně nebo jídelny pro maximální pohodlí.

JAK SI VYBRAT SPRÁVNOU VELIKOST VAŠÍ PERGOLY?

Při výběru velikosti vaší pergoly vezměte v úvahu velikost a rozměry vašeho domova a příslušných staveb. Malá pergola namontovaná na boku velké budovy (nebo naopak) by mohla vypadat nepřiměřeně.

Ujistěte se, že jste si důkladně změřili plochu, abyste si ověřili, že vám poskytne dostatek prostoru pro vaše potřeby a při objednávce pergoly změřte přesné rozměry – délku, šířku, výšku a velikost plochy. Mnoho designérů doporučuje minimální výšku pergoly 230 cm/7'6“, aby měla dostatek prostoru nad hlavou.

PRO JAKÝ MATERIÁL BYSTE SE MĚLI ROZHODNOUT?

Rámy pergol se dodávají z různých materiálů včetně tradičního dřeva, tepaného železa, plastu, kompozitu a hliníku. Samozřejmě, každý materiál má své klady a zápory, jak uvádíme níže:

Dřevo je cenově výhodný materiál, který se obvykle pojí s konvenčními zahradními stavbami. Jako přírodní materiál má životnost přibližně 15 let, ale musí se pravidelně udržovat a chránit před vlhkostí a hmyzem.

Kované železo je pevný a nárazuvzdorný materiál s elegantním vzhledem a typickou životností 15 let. Extrémně těžká konstrukce je náchylná na rez, která může podstatně zkrátit její životnost, pokud se ochrana proti rzi neprovádí svědomitě.

Plast je cenově výhodný materiál s moderním vzhledem a nízkými nároky na údržbu. Bohužel má životnost pouhých 5-8 let, což znamená kratší návratnost vaší investice, než možná plánujete.

Hliník je materiálem volby pro všechny pergoly SUNS. Přestože počáteční náklady mohou být vyšší než u jiných materiálů, návratnost z hlediska vzhledu a výkonu je nepřekonatelná. Naše tvrzené hliníkové pergoly jsou práškově lakovány v různých barvách a jsou UV chráněny proti vyblednutí barvy. Jsou plně odolné vůči povětrnostním vlivům, nabízejí dobrou tepelnou odolnost, vyžadují minimální údržbu a mají neomezenou životnost. Návratnost z hlediska vzhledu a výkonu je nepřekonatelná a poskytuje bezkonkurenční kvalitu za přiměřenou cenu.

JAKÉ MOŽNOSTI STŘÍCH A KRYTÍ JSOU K DISPOZICI?

Nabízíme celou řadu možností stínění pergol, které vás ochrání před živly.

Naše bioklimatické pergoly mají odvětrávací střešní rolety s jednoduchým navíjecím mechanismem pro otevírání/zavírání, který vytvoří prostor plně odolný vůči povětrnostním vlivům pouhým otočením kliky. Jakákoliv dešťová voda je bez problémů odváděna a odváděna do speciálně navržených kanálů na vnitřní straně nohou.

K dispozici jsou také volitelné boční clony včetně standardních slunečních clon a luxusních clon pro stín a přístřeší. Pro extra odolnost a vaše maximální pohodlí používají všechny naše prémiové pergoly vysoce kvalitní materiály odolné vůči povětrnostním vlivům, včetně střešních a bočních zástěn vyrobených z textilu, tkané polyesterové nepružné příze potažené PVC, která je bezkonkurenční svojí pevností, zpomaluje hoření a je tepelně utěsnitelná. , odolný vůči plísním a teplotně stabilní.

JAKÁ NÁROČNÁ JE INSTALACE PERGOLY?

Složitost instalace vaší pergoly závisí na designu a použitých materiálech a na určené lokalitě zahrady. Jednoduchý dřevěný rám by mohl postavit sebevědomý kutil, zahradník nebo obecný stavitel. Složitější návrhy je lepší nechat na profesionály.

V bamboo.cz nabízíme bezplatné celostátní dodání a placenou službu naší instalace prostřednictvím našeho vyškoleného týmu, která zahrnuje montáž a přišroubování vaší vysoce kvalitní hliníkové pergoly včetně jakýchkoli zástěn a žaluziových panelů. Zeptejte se nás na naši příručku před instalací pergoly pro měkké nebo tvrdé povrchy, které musí být před instalací přiměřeně připraveny. Vše, co potom musíte udělat, je zajistit, aby byl přístup na stavbu v daný den volný a bez překážek, aby byl k dispozici někdo, kdo pozdraví náš tým, ukáže mu místo a po dokončení prací se odhlásí.

Dobrou zprávou je, že drtivá většina pergol nebude potřebovat stavební povolení, pokud nebydlíte v památkové rezervaci nebo pokud budova není chráněna. Pokud máte pochybnosti, ověřte si to na místním úřadu. Naše modely Rota, Maranza a Alvaro jsou klasifikovány jako semipermanentní strukturované připevněné ke stávajícím povrchům, což znamená, že nevyžadují souhlas s plánováním.

JAK JE TO S DODATEČNÍMI ÚPRAVAMI?

aše pergola je jedinečná jako vy. Ať už hledáte venkovní prostor pro stolování pod širým nebem, zahradní večírky nebo všeobecné prostoje doma, existuje nespočet způsobů, jak můžete pergolu doladit, abyste doplnili styl vašeho domova a odráželi váš osobní vkus.

Prohlédněte si náš obrovský výběr venkovního nábytku včetně kolekcí salonků a pohovek, kolekcí barů a jídelen, lehátek, denních postelí a dalších, které vám pomohou vytvořit dokonalé prostředí k jídlu, společenská setkání a relax. Nezapomeňte přidat barvu a texturu pomocí polštářů, měkkého nábytku a vnějších koberců a přidat několik stylových možností osvětlení, abyste si mohli užít dlouhé letní večery na pergole, a ohřívač pro chladnější dny a noci.

 
 
 

Zahradní nábytek který nemá každý

Zahradní nábytek harmonicky spojuje vše, co je potřeba v moderní zahradě - funkcionalismus a luxus. Jednoduchý design vytváří moderní styl. Seznamte se s nabídkou zahradního nábytku v našich prodejnách na Slovensku a uvidíte, jak velký vliv na pohodlí a kvalitu má bezprostřední okolí - zahrada!

Kolekce zahradního nábytku

Sortiment obchodů DR studio, sro je skutečně široký - začínající od základních sedacích souprav, detailů až k doplňkům, které dotvářejí celkový styl Vaší terasy. Výběrem našeho zahradního nábytku dáte nový rozměr prostoru, ve kterém budete chtít trávit co nejvíce času. Snídaně pod širým nebem v parném létě, oblíbená čerstvá káva na terase nebo odpočinek s dobrou knihou, setkání s přáteli, grilování po náročném týdnu - všechny tyto zážitky budete chtít prožívat častěji. Uspořádáním modulů můžete vytvořit vlastní jedinečnou zahradní soupravu nebo můžete použít hotové nábytkové moduly navrženy renomovanými designéry. Naše zahradní stoly a židle, zahradní pohovky a křesla zajistí v teplém, letním období dokonalý odpočinek a relax.

Nejvyšší kvalita zahradního nábytku

Výběrem našeho zahradního nábytku si vybíráte nejen design, ale i kvalitu. Všechny produkty dostupné ve společnosti DR studio, sro poskytují přední místo v kvalitě a exkluzivitě požadované našimi zákazníky. Můžete si být jisti, že speciálně vybrané a testované materiály jsou odolné vůči povětrnostním vlivům a dlouhodobě si zachovají svůj jedinečný vzhled a tvar. Každý kus zahradního nábytku je vyroben precizním řemeslným zpracováním. Naše rozsáhlá nabídka zahrnuje zahradní nábytek a doplňky vyrobené z materiálů, které už léta mají přední místo na trhu.

Zahradní nábytek z umělého ratanu

Zahradní nábytek vhodný do každého ročního období má obrovskou popularitu. Zahradní nábytek z umělého ratanu je vhodný nejen pro domácnosti, ale i luxusní veřejné prostory - hotely, SPA salony, wellness, restaurace a bazénové centra. Vytvořením zahradní sedací soupravy, či zahradní pohovky a doplněním závěsného houpacího křesla si dopřejete každodenní dávku luxusu. Stačí zavřít oči a hned pocítíte optimální měkkost polštářů a dokonale tvarované opěradlo zajistí pohodlí, které z Vás nechá opadnout všechno napětí a na okamžik Vám dopřeje zapomenout na každodenní starosti. Výhody umělého ratanového zahradního nábytku jsou zárukou pohodlí, který prodejce zaručuje. V každém nábytku vyrobeného z umělého ratanu se odrážejí originální design. Polyetylénové složení materiálu je jednoduše navrženo tak, aby sloužilo milovníkům vnější relaxace. Déšť, sníh, UV záření a další nepříznivé faktory, nemají žádný vliv na stav nábytku.

Zahradní nábytek z přírodního ratanu

V každodenním shonu mezi domácími pracemi a zaměstnáním je něco, co vám umožňuje ve vaší zahradě znovu získat rovnováhu a zapomenout na okolní realitu. Vnější prostředí domu je oblast soukromí propojena s živou přírodou, která v zahradě odhaluje své bohatství barev, tvarů a vůní. Můžete si ji plně vychutnat v pohodlí ratanového zahradního nábytku, který probudí pocit relaxu a oddechu. Přírodní ratan, získaný z indonéských plantáží je ekologickým materiálem. Neobvyklý design v koloniálním stylu, široká kolekce, kvalitní materiál zahradního ratanového nábytku zajistí dlouhodobé užívání. Každý kus zahradního nábytku z přírodního ratanu se výpletu výhradně ručně, takže si můžete být jisti, že dostanete jedinečný originální výrobek propracovaný do nejmenších detailů.

Hliníkový zahradní nábytek

Lehkost, jemnost tvarů a moderní styl - to je hliníkový zahradní nábytek. Pro moderní prostory, veřejné i soukromé, byla vytvořena kolekce designového hliníkového zahradního nábytku. Chladivý vzhled hliníkové konstrukce v kombinaci se zahradní zelení vytváří vkusné dekorativní spojení. Abychom splnili nejvyšší nároky zákazníků, kteří hledají něco víc než všudypřítomný standard, zvolili jsme možnost kombinace hliníku s dřevěnými nebo keramickými detaily.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze