Kategorie
 
 
 
 
 

Terasový přístřešek – funkční a módní doplněk zahrady

Terasový přístřešek je důležitým prvkem, který zvyšuje funkčnost zahrady. Když se z nebe nebo nad zahradou, kde se má konat pečlivě připravená zahradní párty, valí vedro, shromažďují se tmavá oblaka ohlašující déšť, je to právě střecha, která vám umožní zkrotit počasí. Jaké modely budou vypadat obzvláště dobře v moderní zahradě? Prohlédněte si naše nabídky a najděte vybavení, díky kterému bude dvorová zóna zvát k odpočinku bez ohledu na počasí.

Kovový terasový přístřešek - moderní řešení pro větší komfort

Dovedete si představit lepší způsob, jak strávit volnou, prázdninovou sobotu, než pořádat grilovačku pro své blízké? V létě se právě zahrada stává živým centrem rodinných setkání. Dobře organizovaná terasa nebo veranda přebírají funkci obývacího pokoje a jídelny. Díky patřičné, pečlivě zkompletované výbavě si každý letní den pohodlně zpříjemníme jídlem, pitím odpolední kávy, opalováním nebo čtením dobré knihy. Bohužel existuje něco, co může letní idylku pokazit – počasí. Opravdu nás musí omezovat faktor, na který nemáme vliv? ne nutně! Výrobci outdoorového vybavení nabízejí řadu řešení, která pomáhají zkrotit počasí. Ke standardním deštníkům s omezeným dosahem a markýzám, které se rychle kazily kontaktem s vlhkostí, přibyly inovativní kovové pergoly s nastavitelným zastřešením.

Střešní krytina ze dřeva byla donedávna oblíbeným zahradním doplňkem. Bohužel přírodní stavby vyžadovaly od hostitelů pravidelnou impregnaci a osvěžení barvy. Dekorované dřevěné altány navíc splynuly s rustikálními zahradami lépe než s minimalistickou terasou zařízenou v moderním duchu. Dekorativní konstrukce z přírodní suroviny dnes ustupují praktičtějším řešením – altánkům z kovu.

Kovový terasový přístřešek vám umožní vychutnat si zahradu bez ohledu na povětrnostní podmínky. Řešení, která navrhujeme, splňují očekávání lidí, kteří hledají komplexní řešení. Promyšlené konstrukce se vyznačují spolehlivostí a dlouhou životností, jednoduchostí používání a hlavně inovativním systémem, který vám umožní ještě více ovládat počasí. Poznejte terasová zastřešení z originální řady SUNS a najděte variantu, která ladí s prostorem obklopujícím váš domov.

MARANZA - inovativní terasový přístřešek

Moderní altán z řady MARANZA je výbornou alternativou k dřevěným pergolám, skládacím markýzám a dalším doplňkům určeným k ochraně před sluncem. Terasový přístřešek prezentovaný v katalogu SUNS chrání nejen před hořícími paprsky, ale také před srážkami a dokonce i větrem. MARANZA vděčí za svůj multitasking promyšlenému designu.

Základem terasového přístřešku jsou pevné profily trvale, ale zároveň diskrétně připevněné k zemi. Konstrukce zůstává plně stabilní ve velmi větrném počasí. Silné nohy jsou oporou pro nejdůležitější část – střechu z lamel, tedy plochých hliníkových lamel. Zastřešení SUNS využívá spolehlivý, ruční systém, který umožňuje plynule měnit úhel sklonu lamel, a tím kontrolovat množství slunečního záření dopadajícího na terasu (řešení lze přirovnat k roletám). Vy se rozhodnete, zda se chcete vyhřívat na slunci nebo se zchladit v uklidňujícím stínu. Důležité je, že ploché lamely vytvářejí kompaktní vodotěsnou konstrukci odolnou vůči velkému zatížení, jako je sníh (až 80 kg na m2). Voda je odváděna speciálním systémem, takže se na ploché střeše neshromažďuje.

MARANZA lze namontovat dvěma způsoby – volně stojící a nástěnné. V prodeji naleznete terasové přístřešky, které se liší velikostí a barvou, takže snadno najdete variantu, která se hodí do vaší zahrady.

Doplňková výbava k terasovému přístřešku MARANZA

Terasový přístřešek MARANZA vám pomůže nejen osamostatnit se od vrtošivého počasí, ale také udělat ze zahrady privátní atmosféru napomáhající odpočinku. Pohled na sousedy bydlící přímo u vašeho domu nebo blízkost rušné ulice, která vede hned za plotem, nebude zdrojem nepohodlí, pokud základní verzi MARANZA rozšíříte o další komponenty: rolované závěsy nebo prolamované boční stěny.

Žaluzie jsou vyrobeny z pevné, nehořlavé textilie, která neztrácí svou barvu i přes vystavení UV záření. Spuštěné žaluzie stíní prostor, izolují od vnějšího prostředí a chrání před poryvy větru. Mechanismus umožňuje třístupňové nastavení žaluzií (1/3, 2/3 nebo zcela zavřeno). Alternativou k roletám jsou prolamované stěny z nenastavitelných lamel - jemné akcenty s praktickou a dekorativní funkcí. Prvky lze namontovat na vybrané boční a čelní stěny.

Terasový přístřešek ROTA - design pro náročné zákazníky

Terasový kryt z řady ROTA je na rozdíl od MARANZA určen pouze pro volně stojící montáž. Stylová pevná konstrukce z hliníku zastíní sestavu terasového nábytku, když vás příliš kazí slunce, a ochrání lidi na terase před srážkami. Terasový přístřešek je vybaven nastavitelnou střechou, která mu dodává univerzální charakter. Dešťová voda je odváděna do strany neviditelným systémem skrytým v nohou konstrukce, díky čemuž je prostor kolem pergoly suchý. Nepotřebná údržba, módní design, jednoduchost montáže a obsluhy, široká škála modelů a vysoká funkčnost použitých řešení činí z terasového přístřešku ROTA sympatie i těch nejnáročnějších trendsetterů.

Instalace terasového přístřešku

Terasový přístřešek s logem SUNS - špičkové vybavení

Koupí celoročního zastřešení terasy navržené designéry, kteří spoluvytvářejí značku SUNS, investujete do prvotřídního vybavení, které vám bude sloužit v bezvadném stavu dlouhá léta. K výrobě terasových přístřešků se používají pouze kvalitní materiály se zvýšenou odolností vůči vnějším faktorům a mechanickému poškození. Hlavním stavebním materiálem altánů je hliník, dodatečně zajištěný práškovým nástřikem. Antikorozní, pevná konstrukce není ovlivněna vodou, UV zářením, extrémními teplotami. Zdálo by se, že postavit před dům pevnou konstrukci vyžaduje prokopání celé zahrady a složité, zdlouhavé práce... Nic nemůže být horší! Každý terasový přístřešek, který bamboo.sk nabízí, se skládá z modulárních dílů, které snadno spojíte a připevníte k zemi. Proces montáže konstrukce je podrobně uveden v návodu přiloženém k objednávkě a ve videu dostupném na webové stránce. Vážíte si pohodlí? Nemůžete se pochlubit smyslem pro kutila? V tomto případě se naši technici postarají o přepravu komponentů, provedou potřebná měření a postaví konstrukci. Zastřešení terasy je možné použít i pro mobilní dům.

Bojíte se, že udržení altánku v dobrém stavu po dlouhá léta je spojeno s pravidelnou impregnací a osvěžením barvy? Potom vás musíme opravit! Naše terasové přístřešky nevyžadují žádnou péči ani používání ochrany mimo sezónu.

Přístřešek na terasu: řešení i pro HoReCA

Domácí zahrady a rekreační pozemky nejsou jedinými místy, kde jsou naše terasové přístřešky vítány. Moderní střešní krytiny jsou velmi oblíbené mezi podnikateli, kteří provozují své podnikání v HoReCa. A není se čemu divit! Designové terasové přístřešky dodávají venkovnímu okolí restaurací, hotelů a penzionů luxusní charakter. Navíc díky nim mohou hosté plnohodnotně využívat služeb daného zařízení bez ohledu na počasí. Stojí za připomenutí, že právě vnější část areálu je výkladní skříní zařízení a často právě ona rozhoduje o tom, zda se kolemjdoucí rozhodne zastavit na daném místě k obědu nebo kávě. Proto se vyplatí věnovat velkou pozornost estetice a funkčnosti zahrady.

V bamboo.cz najdete vše, co potřebujete k vytvoření kouzelné, zvoucí zóny k odpočinku - sestavy nábytku z materiálů s různými vlastnostmi a povrchovou úpravou (technorattan, přírodní ratan, hliník), vybavení (rozsáhlé plynové grily, které splňují očekávání nejnáročnějších kuchařů a radiátory příjemné teplo) a dekorace, které dodají celku požadovaný charakter (exteriérové koberečky, lucerny, polštáře, solární lampy).

Terasový přístřešek s tečkou nad "i" ve stylovém aranžmá

Kovový altán není jen doplněk s čistě praktickou funkcí. Každý terasový přístřešek dostupný v prodejnách bamboo.sk je přepracován i po estetické stránce. Minimalistické, strohé struktury dokonale ladí se zahradami zdobenými v duchu módního minimalismu. Každý terasový přístřešek je dostupný ve dvou barvách – bílé a antracitové. Náš výběr těchto barev nebyl náhodný. Každý z nich je univerzální a ušlechtilý. Jemná bílá i výrazná antracitová vytvářejí mimořádně harmonické duo se zářivou zelenou. Chcete zajímavým způsobem rozvinout rozsáhlý prostor za domem? Nebo možná naopak hledáte terasový přístřešek na malou verandu? Nepochybujeme, že v našem katalogu naleznete model přizpůsobený vašim individuálním potřebám.

Terasový přístřešek naplno odhalí svůj potenciál, když jej vybavíte stylovým nábytkem. Technoratanová nebo kovová rohová pohovka s modulární strukturou, pohovky nebo jídelní souprava budou vypadat skvěle v duetu s designovou strukturou. Kompozici doplní jednoduchá závěsná křesla a dekorace, které dodají aranžmá luxusní tón. Umístěním plynového grilu pod střechu vytvoříte praktickou, pohodlnou venkovní kuchyni. Obrovské množství různých řešení vám otevírá téměř neomezené možnosti uspořádání! Nemusíte se omezovat kvůli problémům se zabezpečením rozsáhlé sestavy nábytku v těsném suterénu nebo garáži. Většina nábytku, který nabízí bamboo.sk, může strávit celou zimu venku. Jediné, co je třeba udělat, aby dlouhá zima nepostihla ratanové či kovové sestavy, je přikrýt je lehkým nepromokavým potahem.

 
 
 

Zahradní nábytek který nemá každý

Zahradní nábytek harmonicky spojuje vše, co je potřeba v moderní zahradě - funkcionalismus a luxus. Jednoduchý design vytváří moderní styl. Seznamte se s nabídkou zahradního nábytku v našich prodejnách na Slovensku a uvidíte, jak velký vliv na pohodlí a kvalitu má bezprostřední okolí - zahrada!

Kolekce zahradního nábytku

Sortiment obchodů DR studio, sro je skutečně široký - začínající od základních sedacích souprav, detailů až k doplňkům, které dotvářejí celkový styl Vaší terasy. Výběrem našeho zahradního nábytku dáte nový rozměr prostoru, ve kterém budete chtít trávit co nejvíce času. Snídaně pod širým nebem v parném létě, oblíbená čerstvá káva na terase nebo odpočinek s dobrou knihou, setkání s přáteli, grilování po náročném týdnu - všechny tyto zážitky budete chtít prožívat častěji. Uspořádáním modulů můžete vytvořit vlastní jedinečnou zahradní soupravu nebo můžete použít hotové nábytkové moduly navrženy renomovanými designéry. Naše zahradní stoly a židle, zahradní pohovky a křesla zajistí v teplém, letním období dokonalý odpočinek a relax.

Nejvyšší kvalita zahradního nábytku

Výběrem našeho zahradního nábytku si vybíráte nejen design, ale i kvalitu. Všechny produkty dostupné ve společnosti DR studio, sro poskytují přední místo v kvalitě a exkluzivitě požadované našimi zákazníky. Můžete si být jisti, že speciálně vybrané a testované materiály jsou odolné vůči povětrnostním vlivům a dlouhodobě si zachovají svůj jedinečný vzhled a tvar. Každý kus zahradního nábytku je vyroben precizním řemeslným zpracováním. Naše rozsáhlá nabídka zahrnuje zahradní nábytek a doplňky vyrobené z materiálů, které už léta mají přední místo na trhu.

Zahradní nábytek z umělého ratanu

Zahradní nábytek vhodný do každého ročního období má obrovskou popularitu. Zahradní nábytek z umělého ratanu je vhodný nejen pro domácnosti, ale i luxusní veřejné prostory - hotely, SPA salony, wellness, restaurace a bazénové centra. Vytvořením zahradní sedací soupravy, či zahradní pohovky a doplněním závěsného houpacího křesla si dopřejete každodenní dávku luxusu. Stačí zavřít oči a hned pocítíte optimální měkkost polštářů a dokonale tvarované opěradlo zajistí pohodlí, které z Vás nechá opadnout všechno napětí a na okamžik Vám dopřeje zapomenout na každodenní starosti. Výhody umělého ratanového zahradního nábytku jsou zárukou pohodlí, který prodejce zaručuje. V každém nábytku vyrobeného z umělého ratanu se odrážejí originální design. Polyetylénové složení materiálu je jednoduše navrženo tak, aby sloužilo milovníkům vnější relaxace. Déšť, sníh, UV záření a další nepříznivé faktory, nemají žádný vliv na stav nábytku.

Zahradní nábytek z přírodního ratanu

V každodenním shonu mezi domácími pracemi a zaměstnáním je něco, co vám umožňuje ve vaší zahradě znovu získat rovnováhu a zapomenout na okolní realitu. Vnější prostředí domu je oblast soukromí propojena s živou přírodou, která v zahradě odhaluje své bohatství barev, tvarů a vůní. Můžete si ji plně vychutnat v pohodlí ratanového zahradního nábytku, který probudí pocit relaxu a oddechu. Přírodní ratan, získaný z indonéských plantáží je ekologickým materiálem. Neobvyklý design v koloniálním stylu, široká kolekce, kvalitní materiál zahradního ratanového nábytku zajistí dlouhodobé užívání. Každý kus zahradního nábytku z přírodního ratanu se výpletu výhradně ručně, takže si můžete být jisti, že dostanete jedinečný originální výrobek propracovaný do nejmenších detailů.

Hliníkový zahradní nábytek

Lehkost, jemnost tvarů a moderní styl - to je hliníkový zahradní nábytek. Pro moderní prostory, veřejné i soukromé, byla vytvořena kolekce designového hliníkového zahradního nábytku. Chladivý vzhled hliníkové konstrukce v kombinaci se zahradní zelení vytváří vkusné dekorativní spojení. Abychom splnili nejvyšší nároky zákazníků, kteří hledají něco víc než všudypřítomný standard, zvolili jsme možnost kombinace hliníku s dřevěnými nebo keramickými detaily.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze