Kategorie
 
 
 
 
 

Proč bioklimatická pergola

Pergoly jsou ideální k tomu, aby poskytly stín ve vašem venkovním prostoru a dodaly vaší zahradě nádech stylu. Mohou být dokonce použity jako prostor pro párty a venkovní akce. V tomto článku vám prozradíme 10 důvodů, proč byste si měli na zahradu nainstalovat bioklimatickou pergolu.

Co je pergola?

Pergola je typ konstrukce, která se obvykle používá k zajištění stínu a ochrany před sluncem. Obvykle se vyrábí ze dřeva nebo hliníku a často se používá jako typ venkovní místnosti.

Je to skvělé řešení pro terasy a zahrady. Pokud si chcete svoji zahradu užívat po celý rok, vaše pergola vám poskytne možnosti, jak se chránit před intenzivním letním sluncem a úkryt před deštěm.

Pergolu lze použít také k dekoraci vaší zahrady a dodat vašemu venkovnímu prostoru nádech třídy. Zejména s řadou přizpůsobitelných pergol společnosti Rep Services, které mohou zahrnovat zatahovací střechy a dokonce i stěny.

Možná se ptáte: „Proč instalovat pergolu?“ Pokud ano, podíváme se na 10 důvodů, proč pergola zlepší vaši zahradu a změní váš venkovní prostor.

10 důvodů, proč byste si měli nainstalovat pergolu ve své zahradě, abyste co nejlépe využili svůj venkovní prostor

1. Pergola poskytuje stín pro váš venkovní prostor.

S blížící se sezónou grilování možná začínáte plánovat setkání na zahradě. Když plánujete letní párty pod širým nebem, je důležité, abyste měli pro své hosty dostatek stínu.

S pergolou se už nemusíte bát, že by se lidem přes den příliš zahřálo. Pergola může poskytnout ochranu před sluncem a poskytnout jim místo k úkrytu před nejintenzivnějšími obdobími slunečního svitu kolem oběda a brzkého odpoledne.

Hosté, kteří jsou obzvláště citliví na nebezpečí ze slunce, jako jsou světlovlasí nebo malé děti, mohou být velmi vděční za trochu stínu, přičemž si budou moci užít párty. Vždyť kdo se chce schovat v kuchyni, zatímco si ostatní užívají hezkého počasí?

2. Pergola pomáhá chránit váš vnější prostor před povětrnostními vlivy.

Většina pergol slouží jako stín, ale věděli jste, že mohou poskytnout také ochranu před nepříznivým počasím?

Tradiční pergola je postavena z dřevěných sloupků a střešních latí, které pomáhají poskytovat stín před sluncem. Ale jak si dovedete představit, v dešti nejsou moc příjemné! Tady si hliníkové pergoly přijdou na své.

Přidáním jedinečných funkcí, jako je například stahovací střecha, si můžete vybrat, jakou ochranu budete mít před přírodními živly. Můžete nechat střechu zcela otevřenou, abyste získali pěkné slunečné místo k sezení, částečně ji zavřít, abyste vytvořili zastíněnou zónu, nebo ji dokonce úplně zavřít, začne-li pršet.

Navíc hliníkové pergoly mohou obsahovat i další funkce, které vás ještě více ochrání před živly. Dodatečné boční ohrádky nebo dokonce skleněné posuvné dveře dokážou vaši pergolu plně ochránit před nepříznivým počasím. Svoji pergolu můžete proměnit ve venkovní místnost, která nabízí okolí vaší zahrady, ale s pohodlím interiéru. Poskytuje vám to nejlepší z obou světů!

3. Pergola poskytuje soukromí.

Jelikož přibližně 83 % lidí žije v městských oblastech, je velmi pravděpodobné, že sousedé budou vaši zahradu přehlížet. Nebo možná bydlíte poblíž rušné cesty či dokonce železniční tratě? Jednoduchým faktem je, že moderní život znamená, že jsme téměř vždy blízko někoho jiného.

Při používání zahrady se tak můžete cítit odhaleni. Pergola je skvělý způsob, jak dodat vašemu venkovnímu prostoru nádech soukromí, abyste si mohli odpočinout a být sami sebou, aniž byste se museli bát, že se ukážete ostatním.

Přizpůsobitelné možnosti hliníkové pergoly vám umožňují vytvořit si tolik nebo jen málo soukromí, kolik jen chcete, díky čemuž budete mít plnou kontrolu nad venkovními prostory.

4. Pergola může být použita jako ústřední bod pro váš venkovní prostor.

Máte-li velkou zahradu, můžete se snadno cítit „ztraceni“ bez oblasti, ve které se lidé přirozeně shromažďují. Tento problém vám může vyřešit pergola.

Vytváří ústřední bod v každé zahradě a je skvělým doplňkem venkovního prostoru. Dá se připevnit k vašemu domu, čímž se stane přirozeným místem pro hosty, kteří se mohou zdržovat při pohybu mezi vnitřním a vnějším prostorem vašeho domu.

Větším zahradám však může prospět samostatně stojící pergola dále od domu. Tato struktura poskytuje nejen pěkný kontrast k přírodním prvkům ve vaší zahradě, ale bude také ústředním bodem, který přitahuje pozornost.

Díky obrovské škále přizpůsobitelných možností a možnosti vyzdobit si ji a zacházet s ní jako s další místností vašeho domu, dá pergola vaší zahradě nový život.

5. Pergola může být zdobená

Jak jsme již zmínili, hliníkovou pergolu lze doplnit bočními panely a stahovací střechou. Díky tomu si jej můžete užívat po celý rok bez ohledu na počasí. Přináší však také vzrušující příležitost vyzdobit a upravit vaši pergolu na mnohem vyšší standard než tradiční otevřená konstrukce.

Schopnost udržet vaši pergolu odolnou vůči povětrnostním vlivům po celý rok znamená, že se nemusíte obávat, že některý z vašich doplňků nebo dekorací bude ovlivněn nepříznivým počasím. Takže se můžete vyřádit a vyzdobit si venkovní pokoj svých snů!

Zde je několik nejlepších nápadů na zdobení vaší pergoly:

Kuchyňské rozšíření:

Přidejte pěkný stůl a židle a pracovní desku a můžete si vytvořit skvělý venkovní jídelní kout. Během léta otevřete střechu a boky své pergoly, abyste co nejlépe využili stolování pod širým nebem. A pokud se objeví mraky, jednoduše jej zavřete a vychutnejte si jídlo.

Pokud opravdu chcete jít naplno, můžete dokonce přidat prostor pro vaření a připravit si jídlo venku.

Některé rostliny nemají rády přímé sluneční světlo, což může ztížit jejich pěstování v letních měsících, zvláště v zahradách orientovaných na jih.

Pergola vám nabízí možnost plně ovládat klima, včetně toho, kolik slunečního světla vpustíte dovnitř. Tak proč nevyužít příležitosti přidat do vaší zahrady novou paletu rostlin?

Prostor pro spaní a relax:

Máte chuť si zdřímnout na odpoledním slunci? Nebo se vám možná jen nechce po dlouhém dni odpočinku ve vaší zahradě pohnout. Ať tak či onak, pergola vám nabízí perfektní způsob, jak se pohodlně usadit a zachytit svých 40 mrknutí.

Můžete se schoulit na pohodlnou pohovku, nainstalovat houpací postel nebo jednoduše hodit nějaké přikrývky na zem a tábořit pod hvězdami. Instalace pergoly vám nabízí tolik možností, že bez nich byste se jednoduše nedostali.

Jen se ujistěte, že se vyhněte instalaci plně vybavené ložnice, pokud nemáte požadované stavební povolení.

Bioklimatická pergola Alvaro od SUNS
Tato pergola z naší řady Alvaro obsahuje velkou pohovku, na které se budete cítit pohodlně během letních večerů.

6. Pergola může přidat hodnotu vašemu domovu

Není žádným tajemstvím, že údržba a zvelebování vaší nemovitosti je způsob, jak zvýšit její hodnotu číslo jedna. Ve skutečnosti se odhaduje, že zvýšení přitažlivosti vašeho domu zvýší hodnotu vaší nemovitosti až o 10%. Investice do nové pergoly se tedy vyplatí.

První dojem je důležitý a úžasně zdobená a udržovaná pergola jistě ohromí diváky vaší nemovitosti. Koneckonců, kdo si nepředstavuje všechny úžasné věci, které bude moci udělat, když si prohlíží dům k prodeji?

Pokud pomůžete svým divákům vymyslet jejich úžasné zahradní párty, nebo jim ukážete ideální místo pro instalaci baru, může vám to pomoci zvýšit požadovanou cenu. A jelikož trendy bydlení v exteriéru stále narůstají na popularitě, pergola určitě přinese něco jiného než konkurenční nemovitosti.

Stojí za to mít na paměti, že pokud se snažíte ze své investice vrátit maximum, výběr pergoly, která má dlouhou životnost a je vyrobena z odolných materiálů, vám pomůže udržet hodnotu po delší dobu.

To je důvod, proč drstudio.cz používá hliníkové pergoly, které jsou méně náročné na údržbu, jsou lehké a odolné než tradiční dřevěné.

7. Pergola nabízí další úložný prostor

Přestože si pergolu se zatahovací střechou a bočními panely můžete užívat po celý rok, není to šálek čaje pro každého. Pokud se rozhodnete ponechat si pergolu jen na letní měsíce, můžete ji přeměnit na další úložný prostor do méně příznivého počasí.

S možnostmi, jako jsou posuvné dveře, stejně jako na terase, může vaše pergola nabízet bezpečné uložení zahradních předmětů, hraček, doplňkového nábytku nebo čehokoli jiného, co byste chtěli odložit. To může být skutečný bonus, pokud je prostor omezen, a dokonce byste mohli použít pergolu k vytvoření něčeho estetičtějšího než přístřešek.

8. Využijte pergolu jako domácí kancelář

Mnozí z nás vyzkoušeli práci na dálku během pandemie Covid-19 v letech 2020-22. Pandemie nepochybně změnila představy mnoha lidí o tom, co znamená být pracovníkem. Poté, co jsme byli nuceni osvojit si vzdálené nebo někdy hybridní pracovní modely, zdá se, že počet lidí pracujících z domova zůstane vyšší než před pandemií.

Patříte-li k lidem, kteří se nebudou každý den vracet na pracoviště, pergola nabízí možnost vytvořit si na zahradě úžasnou domácí kancelář. Možnost úplného přizpůsobení včetně přidání elektrického napájení, osvětlení a ozvučení znamená, že si můžete postavit kancelář, která vám bude plně vyhovovat. Už žádné vysedávání v ucpaných ložnicích nebo trapné nastavování počítačů u kuchyňského stolu!

A co víc, být v zahradě obklopené přirozeným světlem může být skvělým způsobem, jak si zlepšit náladu.

9. Pergoly se mohou napojit na váš domov

Lehký design pergoly z ní činí perfektní doplněk k připevnění na stranu vašeho domova. Nezpůsobí nadměrné namáhání ani zátěž na vaše stěny nebo střechu. A jelikož využívá váš stávající dům k podpoře, může zabírat méně místa ve vaší zahradě, protože vyžaduje pouze dva sloupky namísto čtyř.

Připojením k vašemu domu můžete vytvořit spojení mezi vnitřními a vnějšími prostory, které je ideální pro užívání venku, aniž byste museli procházet zahradou, abyste se dostali do stínu.

Tato připojená pergola z naší řady Rota vytváří spojení mezi domem a zahradou, ideální pro užívání si venkovního prostoru, aniž byste museli jít příliš daleko od vnitřního pohodlí!

10. Pergola vypadá úchvatně

Kromě všech praktických důvodů, proč vlastnit pergolu, někdy chcete, aby vaše zahrada vypadala fantasticky. Pergola jistě může dodat vaší zahradě estetickou hodnotu. Čistou krásu pergoly vám mohou sousedé závidět.

Pokud tedy chcete něco, co přitahuje pohledy, spolu s celou řadou praktických výhod, stylová nová pergola může být právě to, co hledáte.

Bioklimatická pergola Imagola v Drstudio

Tento úžasný design pergoly z naší řady Rota vytváří skutečné vizuální ohniště zahrady. Jeho zatahovací střešní lamely a odnímatelné boční panely dodávají této oblasti praktičnost po celý rok, zatímco jas osvětlení jí dodává skutečný nádech otevřenosti a stylu.

Shrnutí

Moderní hliníková pergola je zaručený způsob, jak co nejlépe využít vaší zahradu. S přizpůsobitelnými možnostmi, které vám umožní navrhnout vnější prostor přesně pro vás, můžete získat i další výhody:

  • abyste si mohli užívat svoji zahradu po celý rok
  • poskytující stín během horkých měsíců
  • zvýšení soukromí vaší zahrady
  • dodává vašemu domovu přitažlivost a hodnotu
  • zkrášlení vašeho venkovního prostoru
  • zvětšení úložného prostoru
  • být víceúčelový: kuchyně, prostor na spaní, jídelní kout nebo domácí kancelář jsou všechny možnosti
  • snadné a nenáročné na údržbu, takže vám nezaberou čas, který byste mohli trávit odpočinkem ve vaší zahradě!

V Rep Services jsme hrdí na to, že jsme výhradním prodejcem SUNS pro Česko. Oceněné bioklimatické pergoly SUNS jsou ohromující stylem a praktičností a nabízí vám šanci skutečně proměnit vaši zahradu.

Pokud uvažujete o montáži pergoly, prohlédněte si naši nabídku hliníkových pergol nebo nás kontaktujte pro bezplatnou návrhovou konzultaci, kde vám naši zkušení technici rádi pomohou vytvořit vaši vysněnou zahradu.

 
 
 

Zahradní nábytek který nemá každý

Zahradní nábytek harmonicky spojuje vše, co je potřeba v moderní zahradě - funkcionalismus a luxus. Jednoduchý design vytváří moderní styl. Seznamte se s nabídkou zahradního nábytku v našich prodejnách na Slovensku a uvidíte, jak velký vliv na pohodlí a kvalitu má bezprostřední okolí - zahrada!

Kolekce zahradního nábytku

Sortiment obchodů DR studio, sro je skutečně široký - začínající od základních sedacích souprav, detailů až k doplňkům, které dotvářejí celkový styl Vaší terasy. Výběrem našeho zahradního nábytku dáte nový rozměr prostoru, ve kterém budete chtít trávit co nejvíce času. Snídaně pod širým nebem v parném létě, oblíbená čerstvá káva na terase nebo odpočinek s dobrou knihou, setkání s přáteli, grilování po náročném týdnu - všechny tyto zážitky budete chtít prožívat častěji. Uspořádáním modulů můžete vytvořit vlastní jedinečnou zahradní soupravu nebo můžete použít hotové nábytkové moduly navrženy renomovanými designéry. Naše zahradní stoly a židle, zahradní pohovky a křesla zajistí v teplém, letním období dokonalý odpočinek a relax.

Nejvyšší kvalita zahradního nábytku

Výběrem našeho zahradního nábytku si vybíráte nejen design, ale i kvalitu. Všechny produkty dostupné ve společnosti DR studio, sro poskytují přední místo v kvalitě a exkluzivitě požadované našimi zákazníky. Můžete si být jisti, že speciálně vybrané a testované materiály jsou odolné vůči povětrnostním vlivům a dlouhodobě si zachovají svůj jedinečný vzhled a tvar. Každý kus zahradního nábytku je vyroben precizním řemeslným zpracováním. Naše rozsáhlá nabídka zahrnuje zahradní nábytek a doplňky vyrobené z materiálů, které už léta mají přední místo na trhu.

Zahradní nábytek z umělého ratanu

Zahradní nábytek vhodný do každého ročního období má obrovskou popularitu. Zahradní nábytek z umělého ratanu je vhodný nejen pro domácnosti, ale i luxusní veřejné prostory - hotely, SPA salony, wellness, restaurace a bazénové centra. Vytvořením zahradní sedací soupravy, či zahradní pohovky a doplněním závěsného houpacího křesla si dopřejete každodenní dávku luxusu. Stačí zavřít oči a hned pocítíte optimální měkkost polštářů a dokonale tvarované opěradlo zajistí pohodlí, které z Vás nechá opadnout všechno napětí a na okamžik Vám dopřeje zapomenout na každodenní starosti. Výhody umělého ratanového zahradního nábytku jsou zárukou pohodlí, který prodejce zaručuje. V každém nábytku vyrobeného z umělého ratanu se odrážejí originální design. Polyetylénové složení materiálu je jednoduše navrženo tak, aby sloužilo milovníkům vnější relaxace. Déšť, sníh, UV záření a další nepříznivé faktory, nemají žádný vliv na stav nábytku.

Zahradní nábytek z přírodního ratanu

V každodenním shonu mezi domácími pracemi a zaměstnáním je něco, co vám umožňuje ve vaší zahradě znovu získat rovnováhu a zapomenout na okolní realitu. Vnější prostředí domu je oblast soukromí propojena s živou přírodou, která v zahradě odhaluje své bohatství barev, tvarů a vůní. Můžete si ji plně vychutnat v pohodlí ratanového zahradního nábytku, který probudí pocit relaxu a oddechu. Přírodní ratan, získaný z indonéských plantáží je ekologickým materiálem. Neobvyklý design v koloniálním stylu, široká kolekce, kvalitní materiál zahradního ratanového nábytku zajistí dlouhodobé užívání. Každý kus zahradního nábytku z přírodního ratanu se výpletu výhradně ručně, takže si můžete být jisti, že dostanete jedinečný originální výrobek propracovaný do nejmenších detailů.

Hliníkový zahradní nábytek

Lehkost, jemnost tvarů a moderní styl - to je hliníkový zahradní nábytek. Pro moderní prostory, veřejné i soukromé, byla vytvořena kolekce designového hliníkového zahradního nábytku. Chladivý vzhled hliníkové konstrukce v kombinaci se zahradní zelení vytváří vkusné dekorativní spojení. Abychom splnili nejvyšší nároky zákazníků, kteří hledají něco víc než všudypřítomný standard, zvolili jsme možnost kombinace hliníku s dřevěnými nebo keramickými detaily.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze