Kategorie
 
 
 
 
 

Jak navrhnout zahradu tak, aby vám zvedla náladu

V náročných časech může být zahradnictví silným terapeutickým nástrojem

Je dobře známo, že proces zahrádkářství – kopání, odstraňování plevele, sázení semen a udržování kontaktu s přírodou, nebo třeba i obyčejné sečení, pomocí kvalitní sekačky vám může přinést určitý relax – to vše je dobré pro vaše celkové zdraví a pohodu. Při přemýšlení o tom, jak navrhnout zahradu pro obnovu vaší energie, je třeba zvážit řadu prvků. Pokud vás nutnost pravidelně sekat trávu naopak spíše stresuje, vyplatí se vám pořídit robotickou sekačku a již při návrhu zahrady myslet na instalaci nezbytného obvodového vodiče do země.

Ale způsob, jakým navrhujeme naše zahrady a prvky, které se rozhodneme začlenit, mohou být také obnovující – od smyslové kvality určitých rostlin po uklidňující povahu vody a uklidňující sílu různých barev.

James Smith, ředitel designu v zahradní společnosti Bowles & Wyer, navrhl řadu regeneračních a léčivých zahrad pro nemocnice, aby u pacientů podnítil dobré zdraví, pohodu a pozitivní myšlení. Když se stále přizpůsobujeme životu v blokování, vysvětluje, jak si můžeme navrhnout vlastní zahrady, které nám pomohou zvednout náladu, když čekáme, až bouře projde.

1. ZAPOJTE SMYSLY

Podstatou relaxační zahrady je, že by měla zapojovat všechny smysly. Voňavé rostliny pomáhají vyvolat vzpomínky a mohou mít uklidňující účinek, zejména jsou-li umístěny blízko okrajů silnic. Vyzkoušejte voňavé muškáty, levanduli, šeřík a bylinky, jako je rozmarýn, citrónová verbena a máta.

Důležitá je také sezónnost. Vidět na jaře vznikající nové rostliny, v létě přílet divokých květin a na podzim a v zimě krásu vyhaslých květin nebo listů je něco zvláštního.

A pohyb může také hrát klíčovou roli, jako například bloky vysoké trávy, které se jemně houpají ve vánku nebo listy na stromech šuchotající ve větrném dni. Trávy jako Miscantus, Calamagrostis, Pennisetum a Poa labillardieri jsou všechny dobré nebo vyzkoušejte Sporobolus heterolepis, o kterém je známo, že když kvete, voní jako pukance.

2. MÍSTO K SEZENÍ

Když se učíte, jak navrhnout zahradu pro ten správný relax, nezapomeňte, že všechny zahrady by měly poskytovat místo k sezení a rozjímání, ať už jde o kavlitný zahradní nábytek, sedací vak nebo závěsné křeslo. Jednoduchý pohled z okna na lavičku vám může pomoci představit si, že tam sedíte mezi výsadbou a povzbudí vás, abyste vstali a vyšli ven.

Rádi umísťujeme sezení do klíčových oblastí, někdy tam, kde výsadba poskytuje ochranu a soukromí a vždy tam, kde je dobrý výhled na okolní prostor, který umožňuje relaxaci nebo poskytuje místo k posezení a rozhovor. Vysoká výsadba v blízkosti nebo výsadba na vyvýšených záhonech pomáhá ještě více spojovat lidi s přírodou.

3. OHEŇ A VODA

Voda i oheň mohou být stejně fascinující. Jejich sledování a poslech může poskytnout meditativní a uklidňující zážitek a pomoci zotavit se z fyzické nebo duševní únavy.

Nemusí být ani složité, často čím jsou jednodušší, tím mohou být efektivnější. Ocelové zahradní krby nebo jiné nádoby jsou velmi oblíbené a lze je použít pro oba účely.

Oheň může pomoci rozšířit používání zahrady do chladnějších měsíců nebo i poté, co slunce v letní den zmizí, zatímco stojatá voda je skvělá pro vytváření odrazů a přivádění oblohy do prostoru, bez ohledu na to, jak velký je. Umístíte-li jej opatrně v blízkosti stromů, uvidíte během klidného dne i fantastické odrazy.

4. Jděte na “zeleno”

Omezení palety barev na různé odstíny zelené okamžitě dodá vaší zahradě klidnější pocit. Zelená je dokonalá barva pro relaxaci, která nutí vaše oko bloudit pomaleji po prostoru.

Živé ploty, trávníky a topiary mohou být použity, stejně jako zelené květiny a listí, k vytvoření bohaté tapiserie textur, tvarů a tvarů listů, které zvyšují regenerační efekt.

5. ZAHRADA PRO KAŽDÉHO

Prostory pro obnovu by měly vyhovovat všem, mladým i starým. Zvuk šťastných dětí může pomoci zvednout náladu, proto zkuste zakomponovat jednoduché prvky, jako jsou nášlapné kameny, přes výsadbu nebo houpací sedačky, abyste přidali prvek zábavy.

Pamatujte, že zahrada pro vaši osobní obnovu by měla být bezpečným přístavem pro celou rodinu, ať už to znamená místo k přemýšlení nebo prostor ke hraní .Pokud hledáte možnosti vhodné financování, tak obzlvášť v této době nenaleťte pofidérním půjčkám. Proto, pokud potřebujete pomoci s financováním formou půjčky se podívejte na následující článek ohledně srování bankovních půjček.

 
 
 

Zahradní nábytek který nemá každý

Zahradní nábytek harmonicky spojuje vše, co je potřeba v moderní zahradě - funkcionalismus a luxus. Jednoduchý design vytváří moderní styl. Seznamte se s nabídkou zahradního nábytku v našich prodejnách na Slovensku a uvidíte, jak velký vliv na pohodlí a kvalitu má bezprostřední okolí - zahrada!

Kolekce zahradního nábytku

Sortiment obchodů DR studio, sro je skutečně široký - začínající od základních sedacích souprav, detailů až k doplňkům, které dotvářejí celkový styl Vaší terasy. Výběrem našeho zahradního nábytku dáte nový rozměr prostoru, ve kterém budete chtít trávit co nejvíce času. Snídaně pod širým nebem v parném létě, oblíbená čerstvá káva na terase nebo odpočinek s dobrou knihou, setkání s přáteli, grilování po náročném týdnu - všechny tyto zážitky budete chtít prožívat častěji. Uspořádáním modulů můžete vytvořit vlastní jedinečnou zahradní soupravu nebo můžete použít hotové nábytkové moduly navrženy renomovanými designéry. Naše zahradní stoly a židle, zahradní pohovky a křesla zajistí v teplém, letním období dokonalý odpočinek a relax.

Nejvyšší kvalita zahradního nábytku

Výběrem našeho zahradního nábytku si vybíráte nejen design, ale i kvalitu. Všechny produkty dostupné ve společnosti DR studio, sro poskytují přední místo v kvalitě a exkluzivitě požadované našimi zákazníky. Můžete si být jisti, že speciálně vybrané a testované materiály jsou odolné vůči povětrnostním vlivům a dlouhodobě si zachovají svůj jedinečný vzhled a tvar. Každý kus zahradního nábytku je vyroben precizním řemeslným zpracováním. Naše rozsáhlá nabídka zahrnuje zahradní nábytek a doplňky vyrobené z materiálů, které už léta mají přední místo na trhu.

Zahradní nábytek z umělého ratanu

Zahradní nábytek vhodný do každého ročního období má obrovskou popularitu. Zahradní nábytek z umělého ratanu je vhodný nejen pro domácnosti, ale i luxusní veřejné prostory - hotely, SPA salony, wellness, restaurace a bazénové centra. Vytvořením zahradní sedací soupravy, či zahradní pohovky a doplněním závěsného houpacího křesla si dopřejete každodenní dávku luxusu. Stačí zavřít oči a hned pocítíte optimální měkkost polštářů a dokonale tvarované opěradlo zajistí pohodlí, které z Vás nechá opadnout všechno napětí a na okamžik Vám dopřeje zapomenout na každodenní starosti. Výhody umělého ratanového zahradního nábytku jsou zárukou pohodlí, který prodejce zaručuje. V každém nábytku vyrobeného z umělého ratanu se odrážejí originální design. Polyetylénové složení materiálu je jednoduše navrženo tak, aby sloužilo milovníkům vnější relaxace. Déšť, sníh, UV záření a další nepříznivé faktory, nemají žádný vliv na stav nábytku.

Zahradní nábytek z přírodního ratanu

V každodenním shonu mezi domácími pracemi a zaměstnáním je něco, co vám umožňuje ve vaší zahradě znovu získat rovnováhu a zapomenout na okolní realitu. Vnější prostředí domu je oblast soukromí propojena s živou přírodou, která v zahradě odhaluje své bohatství barev, tvarů a vůní. Můžete si ji plně vychutnat v pohodlí ratanového zahradního nábytku, který probudí pocit relaxu a oddechu. Přírodní ratan, získaný z indonéských plantáží je ekologickým materiálem. Neobvyklý design v koloniálním stylu, široká kolekce, kvalitní materiál zahradního ratanového nábytku zajistí dlouhodobé užívání. Každý kus zahradního nábytku z přírodního ratanu se výpletu výhradně ručně, takže si můžete být jisti, že dostanete jedinečný originální výrobek propracovaný do nejmenších detailů.

Hliníkový zahradní nábytek

Lehkost, jemnost tvarů a moderní styl - to je hliníkový zahradní nábytek. Pro moderní prostory, veřejné i soukromé, byla vytvořena kolekce designového hliníkového zahradního nábytku. Chladivý vzhled hliníkové konstrukce v kombinaci se zahradní zelení vytváří vkusné dekorativní spojení. Abychom splnili nejvyšší nároky zákazníků, kteří hledají něco víc než všudypřítomný standard, zvolili jsme možnost kombinace hliníku s dřevěnými nebo keramickými detaily.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze