Kategorie
 
 
 
 
 

Hliníková pergola v zimě

Máte-li zahradní altán nebo pergolu, jsme si jisti, že se z nich chcete těšit co nejdéle. Altánky a pergoly z naší dílny jsou mimořádně kvalitní a odolné. To ovšem neznamená, že se o ně vůbec netřeba starat. V zimě může způsobit problémy vysoká sněhová pokrývka.

Jak odstranit sníh z pergoly

Máte otevřený altán? Je tedy vaše pergola vystavena povětrnostním vlivům zvenčí. Abyste maximalizovali její životnost, v zimě se o ni dobře starejte. Nezbytná je samozřejmě také předsezónní údržba hliníkové pergoly a příprava vašeho altánku na zimu. Během zimní sezóny se stačí zbavit jakékoli sněhové pokrývky, která by mohla poškodit střechu altánu.

Při odstraňování sněhu z pergoly pracujte velmi opatrně, ideálně ve dvou. Ke sněhu na střeše budete potřebovat také žebřík. Proto je vhodné mít někoho, kdo vás podrží. Pomocí dřevěných nebo plastových hrábí stáhněte sníh až na zem. Potom odstraňte sníh z okolí altánu, aby se z něj při tání netvořily obrovské louže vody. Z interiéru altánku pravidelně odstraňujte sníh.

Sníh versus pergola

Ve světě, kde počasí píše nejzáhadnější příběhy, si naše končiny užívají kapitolu, která je pro mnohé z nás jako otevřená kniha plná překvapení. Zima v našich podmínkách je totiž nevyzpytatelná dáma, která si ráda hraje s teplotami jako šachista s figurkami na šachovnici. Není nic neobvyklého, že se ráno probudíme do jemného plusu, kdy slunce hladí tváře procházejících a děti vybíhají ven bez čepic. Ale zároveň je třeba být připraven na to, že již následující den může přivítat náruč bílých vloček, které přes noc pokryjí svět kolem nás hustou sněhovou peřinou.

Tento kontrast je obzvlášť patrný v severních okresech Česka, kde se realita proměňuje s každým padajícím sněhovým krystalkem. Zde je zima pravým umělcem, který nezná mezí ve své kreativitě a nečekaných zvratech.

V této proměnlivé atmosféře přichází na scénu naše pergoly, které jsou jako stvořené pro všechna roční období. Jsou jako pevný maják v rozbouřeném moři, který stojí neohroženě v tváři mrazivým vánicím. Hliníkové pergoly, s jejich pevnou a odolnou konstrukcí, jsou doslova štítem proti nepřízni počasí. Jejich střecha, mírně se svažující, je navržena tak, aby sníh neměl šanci se zdržet a s grácií sklouzl dolů, aniž by zatěžoval konstrukci.

Ovšem i ta nejsilnější záštita může narazit na své limity v případě, že příroda zesílí svůj zimní dech a přinese sněhovou kalamitu. Abychom se vyhnuli jakýmkoli pochybám o síle našich pergol, můžeme se podívat na model MARANZA. Tento hliníkový obr je schopen unést až 110-120 kg sněhu na každý metr čtvereční své plochy, což je úctyhodné číslo. Avšak, i přes tuto impresivní schopnost, doporučujeme nepodceňovat sílu mokrého sněhu, který může být nečekaně těžký.

Naštěstí je odstranění sněhu z pergoly snadné a nezabere vám více než pár chvil. Stačí si vzít do rukou dřevěný nebo plastový nástroj, jako je měkký kartáč nebo šetrné koště, a sníh z pergoly opatrně shodit na zem. Při tomto rituálu je důležité dbát na to, aby se nepoužívaly ostré ani kovové předměty, které by mohly poškrábat povrch pergoly a zanechat trvalé stopy.

A pokud máte tu výhodu, že vaše pergola je spojena s domem a pod oknem či balkonem se skrývá, můžete si práci ulehčit a odstraňovat sníh přímo z pohodlí vašeho domova. Ale pozor, i zde platí pravidlo šetrnosti – žádné ostré hrany, jen jemný dotek a sníh může být bezpečně odstraněn.

Může se však stát, že vás sníh překvapí v jeho ledovější podobě. Na hliníkovou pergolu byste neměli používat štěrk ani sůl na rozmrazování, aby nedošlo k poškození povrchu. V takovém případě je nejlepší postup, jak se ledového nepřítele zbavit, narušit jeho strukturu jemným poklepáváním. Rozlámáním ledu na menší kousky a otočením lamel pergoly pak můžete postupně led odstranit. Při této práci je potřeba být opatrný, aby se pergola neponičila.

Vždy pamatujte, že pergola je vaším spojencem v boji s proměnlivým počasím a s trochou péče a údržby vám bude sloužit dlouhá léta. Buďte připraveni na zimní výzvy s úsměvem a jistotou, že vaše pergola je v bezpečí.

 
 
 

Zahradní nábytek který nemá každý

Zahradní nábytek harmonicky spojuje vše, co je potřeba v moderní zahradě - funkcionalismus a luxus. Jednoduchý design vytváří moderní styl. Seznamte se s nabídkou zahradního nábytku v našich prodejnách na Slovensku a uvidíte, jak velký vliv na pohodlí a kvalitu má bezprostřední okolí - zahrada!

Kolekce zahradního nábytku

Sortiment obchodů DR studio, sro je skutečně široký - začínající od základních sedacích souprav, detailů až k doplňkům, které dotvářejí celkový styl Vaší terasy. Výběrem našeho zahradního nábytku dáte nový rozměr prostoru, ve kterém budete chtít trávit co nejvíce času. Snídaně pod širým nebem v parném létě, oblíbená čerstvá káva na terase nebo odpočinek s dobrou knihou, setkání s přáteli, grilování po náročném týdnu - všechny tyto zážitky budete chtít prožívat častěji. Uspořádáním modulů můžete vytvořit vlastní jedinečnou zahradní soupravu nebo můžete použít hotové nábytkové moduly navrženy renomovanými designéry. Naše zahradní stoly a židle, zahradní pohovky a křesla zajistí v teplém, letním období dokonalý odpočinek a relax.

Nejvyšší kvalita zahradního nábytku

Výběrem našeho zahradního nábytku si vybíráte nejen design, ale i kvalitu. Všechny produkty dostupné ve společnosti DR studio, sro poskytují přední místo v kvalitě a exkluzivitě požadované našimi zákazníky. Můžete si být jisti, že speciálně vybrané a testované materiály jsou odolné vůči povětrnostním vlivům a dlouhodobě si zachovají svůj jedinečný vzhled a tvar. Každý kus zahradního nábytku je vyroben precizním řemeslným zpracováním. Naše rozsáhlá nabídka zahrnuje zahradní nábytek a doplňky vyrobené z materiálů, které už léta mají přední místo na trhu.

Zahradní nábytek z umělého ratanu

Zahradní nábytek vhodný do každého ročního období má obrovskou popularitu. Zahradní nábytek z umělého ratanu je vhodný nejen pro domácnosti, ale i luxusní veřejné prostory - hotely, SPA salony, wellness, restaurace a bazénové centra. Vytvořením zahradní sedací soupravy, či zahradní pohovky a doplněním závěsného houpacího křesla si dopřejete každodenní dávku luxusu. Stačí zavřít oči a hned pocítíte optimální měkkost polštářů a dokonale tvarované opěradlo zajistí pohodlí, které z Vás nechá opadnout všechno napětí a na okamžik Vám dopřeje zapomenout na každodenní starosti. Výhody umělého ratanového zahradního nábytku jsou zárukou pohodlí, který prodejce zaručuje. V každém nábytku vyrobeného z umělého ratanu se odrážejí originální design. Polyetylénové složení materiálu je jednoduše navrženo tak, aby sloužilo milovníkům vnější relaxace. Déšť, sníh, UV záření a další nepříznivé faktory, nemají žádný vliv na stav nábytku.

Zahradní nábytek z přírodního ratanu

V každodenním shonu mezi domácími pracemi a zaměstnáním je něco, co vám umožňuje ve vaší zahradě znovu získat rovnováhu a zapomenout na okolní realitu. Vnější prostředí domu je oblast soukromí propojena s živou přírodou, která v zahradě odhaluje své bohatství barev, tvarů a vůní. Můžete si ji plně vychutnat v pohodlí ratanového zahradního nábytku, který probudí pocit relaxu a oddechu. Přírodní ratan, získaný z indonéských plantáží je ekologickým materiálem. Neobvyklý design v koloniálním stylu, široká kolekce, kvalitní materiál zahradního ratanového nábytku zajistí dlouhodobé užívání. Každý kus zahradního nábytku z přírodního ratanu se výpletu výhradně ručně, takže si můžete být jisti, že dostanete jedinečný originální výrobek propracovaný do nejmenších detailů.

Hliníkový zahradní nábytek

Lehkost, jemnost tvarů a moderní styl - to je hliníkový zahradní nábytek. Pro moderní prostory, veřejné i soukromé, byla vytvořena kolekce designového hliníkového zahradního nábytku. Chladivý vzhled hliníkové konstrukce v kombinaci se zahradní zelení vytváří vkusné dekorativní spojení. Abychom splnili nejvyšší nároky zákazníků, kteří hledají něco víc než všudypřítomný standard, zvolili jsme možnost kombinace hliníku s dřevěnými nebo keramickými detaily.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze