Kategorie
 
 
 
 
 

Hliníková pergola s otočnými lamelami

Chtěli byste si užít kvalitnější život v exteriéru a prodloužit teplý podzim? Chcete, aby vaše zahrada byla rozšířením vašeho domova s dodatečným prostorem pro volný čas a socializaci? Nejste sami. V nedávné době se mnoho lidí rozhodlo zmenšit velikost svého trávníku, aby vytvořily prostor pro další zahradní prvky, jako jsou pergoly!

Představte si, že je chladný podzimní večer. Listy na stromech se mění na kaleidoskop barev, vzduch je svěží a vy sedíte venku, zahalení v teple měkké deky, s horkým šálkem oblíbeného nápoje v ruce. Kolem vás je klidná atmosféra a vy se cítíte naprosto spojeni s přírodou. Toto vše se děje ve vaší vlastní zahradě, v pohodlí pod pergolou, která prodlužuje teplé dny a umožňuje vám vychutnat si vnější život i když se počasí začne ochlazovat.

Jak může pergola prospět mně a mé zahradě?

Bioklimatická pergola je více než jen estetický doplněk vaší zahrady; je to kouzelný portál do světa vnějšího pohodlí a relaxace. Když si představíme pergolu, možná si vybavíme obraz robustní dřevěné konstrukce s propletenými popínavými rostlinami, které vytvářejí přirozený stín a soukromí. Ale pergola může být mnohem víc. Je to místo, kde můžete strávit nekonečné hodiny čtením, relaxováním, socializováním s přáteli nebo dokonce pracováním na čerstvém vzduchu, vše v pohodlí vaší vlastní zahrady.

Pergoly jsou navrženy tak, aby se staly rozšířením vašeho domova, poskytujíce další prostor, který je téměř jako další místnost, ale s jedinečnou výhodou být uprostřed přírody. Představte si, že máte venkovní jídelnu pro rodinné večeře pod hvězdami nebo útulný koutek pro romantické večery. Můžete dokonce přidat venkovní ohniště nebo vyhřívané lampy, abyste si udrželi teplo a pohodlí, když teploty začnou klesat.

Výběr materiálů a designu pergoly může odrážet váš osobní styl a dokonale doplňovat architekturu vašeho domu. Ať už preferujete tradiční dřevo, které postupem času získá patinu a charakter, nebo moderní materiály, jako je hliník nebo vinil, které jsou odolné a vyžadují minimum údržby, možnosti jsou nekonečné.

Ale pergola není jen o estetice; je to io vytváření funkčního prostoru. S osazením posuvných skleněných panelů nebo vodotěsných pláten můžete vytvořit místo, které je chráněno před deštěm a umožňuje vám vychutnávat si venkovní prostor bez ohledu na počasí. Přidejte několik pohodlných sedaček, stůl, možná dokonce venkovní kuchyni, a máte dokonalé místo pro zábavu a pohostinnost.

A co je nejdůležitější, pergola poskytuje prostor, kde můžete utéct od každodenního stresu. V dnešní uspěchané době, kdy každý moment našeho života je plný povinností a závazků, je pergola tichým útočištěm, kde můžeme zpomalit, dýchat hluboko a znovu se spojit se sebou as přírodou.

Zamyslete se nad kouzelným pocitem, který byste měli, kdyby vaše zahrada byla vybavena elegantní a zároveň ochrannou pergolou. Tato architektonická vychytávka není jen obyčejnou střechou, ale skutečným útočištěm, kde se můžete skrýt před nepředvídatelnými výkyvy počasí. Představte si, že se už nemusíte stresovat pohledem na tmavá dešťová oblaka, která se blíží, nebo hledat únik před odpoledním sluncem, které nemilosrdně září nad vaší hlavou. Pergoly jsou skutečně fantastickým způsobem, jak přidat přístřeší k sezení na terase nebo poskytnout ochranu při venkovních aktivitách, jako jsou vířivky. Tyto struktury přicházejí v různých podobách – mohou být samostatně stojící, nebo pokud preferujete spojení s vaším domovem, mohou být připevněny přímo k jeho stěně.

Naše pergoly jsou mimořádně přizpůsobivé a jejich design lze dokonale sladit s vašimi potřebami, ale také s měnícím se počasím. Představte si, že si užíváte klidné slunečné ráno, přičemž sluneční paprsky příjemně hřejí váš obličej. V tomto momentě možná oceníte možnost otevřít žaluzie vaší pergoly a nechat teplé paprsky osvětlit a zahřát vaše snídaňové posezení. Ale jak je to často v letních měsících, odpoledne se obloha může zatáhnout az jasného nebe se může zrodit bouře. Díky pergole však nemusíte spěchat dovnitř – stačí zavřít žaluzie, které se mohou ovládat klikou nebo tlačítkem v závislosti na typu pergoly, a můžete pokračovat v relaxaci nebo obědě na čerstvém vzduchu, bez obav z deště.

Tato stylová a funkční konstrukce je bezesporu dokonalým doplňkem pro každou zahradu. Nabízí nejen útočiště před sluncem, ale také únik před nečekaným deštěm. Nezapomínejte, že každá pergola je vybavena vynikajícím drenážním systémem, který zabraňuje hromadění vody na střeše a chrání vás před nepříjemným promočením. Pro ty, kteří hledají soukromí při relaxaci ve vířivce, některé modely pergol nabízejí možnost přidání zástěn, které chrání před zvědavými pohledy, zatímco vy můžete nadále obdivovat okolí. Kromě toho, tyto zástěny poskytují další stín, což je v horkých letních dnech neocenitelné.

Jednou z výhod pergol je, že jejich výstavba nevyžaduje stavební povolení, což je činí skvělou alternativou k tradičním domácím rozšířením, pokud hledáte více prostoru pro společenské události. Navíc pergoly slouží jako ideální plátno pro vaši kreativitu. Můžete je ozdobit voděodolnými LED světly, zavěsit na ně barevné látky nebo umělé rostliny, čímž jim dodáte osobitý charakter a styl.

Na co si dát pozor při koupi pergoly?

Při koupi pergoly je však důležité věnovat pozornost několika klíčovým aspektům. Začněte tím, že se ujistíte, že země, na které bude pergola stát, je dokonale rovná. Nerovnosti mohou ovlivnit nejen drenáž, ale také celkový vzhled konstrukce. Materiál, ze kterého je pergola vyrobena, také hraje důležitou roli. Pokud preferujete nízkou údržbu, hliníkové pergoly jsou ideální volbou. Naopak, pokud se rozhodnete pro dřevěnou pergolu, nezapomeňte na pravidelnou údržbu, jako je moření, tmelení a malování, abyste zachovali její krásu a životnost.

Je důležité připomenout, že pergoly mohou být poměrně velké a jejich montáž není prací pro jednu osobu. Doporučujeme spolupráci dvou až tří osob pro efektivní a bezpečnou montáž. Celý proces může trvat přibližně dvě hodiny, ale nebojte se, součástí balení jsou také jednoduché pokyny. Pokud si nejste jisti svými schopnostmi, vždy máte možnost využít naší montážní služby, která je dostupná v závislosti na místě.

Vytvořte si tedy vlastní únikový bod, kde můžete prodloužit teplé podzimní večery a vychutnat si kvalitnější život v exteriéru. Pergola je víc než jen konstrukce; je to investice do vašeho blaha a životního stylu, která přináší neocenitelné výhody a radost z každého momentu, který v ní strávíte.

Pokud vás tento blog inspiroval a cítíte, že pergola by byla dokonalým doplňkem vašeho venkovního prostoru, neváhejte a navštivte jeden z našich showroomů. Náš přátelský a informovaný tým je připraven ukázat vám naši širokou škálu pergol a pomoci vám pochopit, jak fungují a jaké jsou možnosti. Přijďte si prohlédnout jejich nádherné designy osobně a objevte, jak by se mohly stát součástí vašeho zahradního ráje. Nakonec nezapomeňte, že můžete najít inspiraci na pergolu i na našich sociálních sítích. Naše stránky na Instagram a Facebook jsou plné kreativních nápadů našich zákazníků a spolupracovníků, kteří si své pergoly přizpůsobili na míru a dodali jim osobitý šarm. Sledujte nás, nechte se inspirovat a objevte, jak může pergola oživit i váš vnější prostor.

 
 
 

Zahradní nábytek který nemá každý

Zahradní nábytek harmonicky spojuje vše, co je potřeba v moderní zahradě - funkcionalismus a luxus. Jednoduchý design vytváří moderní styl. Seznamte se s nabídkou zahradního nábytku v našich prodejnách na Slovensku a uvidíte, jak velký vliv na pohodlí a kvalitu má bezprostřední okolí - zahrada!

Kolekce zahradního nábytku

Sortiment obchodů DR studio, sro je skutečně široký - začínající od základních sedacích souprav, detailů až k doplňkům, které dotvářejí celkový styl Vaší terasy. Výběrem našeho zahradního nábytku dáte nový rozměr prostoru, ve kterém budete chtít trávit co nejvíce času. Snídaně pod širým nebem v parném létě, oblíbená čerstvá káva na terase nebo odpočinek s dobrou knihou, setkání s přáteli, grilování po náročném týdnu - všechny tyto zážitky budete chtít prožívat častěji. Uspořádáním modulů můžete vytvořit vlastní jedinečnou zahradní soupravu nebo můžete použít hotové nábytkové moduly navrženy renomovanými designéry. Naše zahradní stoly a židle, zahradní pohovky a křesla zajistí v teplém, letním období dokonalý odpočinek a relax.

Nejvyšší kvalita zahradního nábytku

Výběrem našeho zahradního nábytku si vybíráte nejen design, ale i kvalitu. Všechny produkty dostupné ve společnosti DR studio, sro poskytují přední místo v kvalitě a exkluzivitě požadované našimi zákazníky. Můžete si být jisti, že speciálně vybrané a testované materiály jsou odolné vůči povětrnostním vlivům a dlouhodobě si zachovají svůj jedinečný vzhled a tvar. Každý kus zahradního nábytku je vyroben precizním řemeslným zpracováním. Naše rozsáhlá nabídka zahrnuje zahradní nábytek a doplňky vyrobené z materiálů, které už léta mají přední místo na trhu.

Zahradní nábytek z umělého ratanu

Zahradní nábytek vhodný do každého ročního období má obrovskou popularitu. Zahradní nábytek z umělého ratanu je vhodný nejen pro domácnosti, ale i luxusní veřejné prostory - hotely, SPA salony, wellness, restaurace a bazénové centra. Vytvořením zahradní sedací soupravy, či zahradní pohovky a doplněním závěsného houpacího křesla si dopřejete každodenní dávku luxusu. Stačí zavřít oči a hned pocítíte optimální měkkost polštářů a dokonale tvarované opěradlo zajistí pohodlí, které z Vás nechá opadnout všechno napětí a na okamžik Vám dopřeje zapomenout na každodenní starosti. Výhody umělého ratanového zahradního nábytku jsou zárukou pohodlí, který prodejce zaručuje. V každém nábytku vyrobeného z umělého ratanu se odrážejí originální design. Polyetylénové složení materiálu je jednoduše navrženo tak, aby sloužilo milovníkům vnější relaxace. Déšť, sníh, UV záření a další nepříznivé faktory, nemají žádný vliv na stav nábytku.

Zahradní nábytek z přírodního ratanu

V každodenním shonu mezi domácími pracemi a zaměstnáním je něco, co vám umožňuje ve vaší zahradě znovu získat rovnováhu a zapomenout na okolní realitu. Vnější prostředí domu je oblast soukromí propojena s živou přírodou, která v zahradě odhaluje své bohatství barev, tvarů a vůní. Můžete si ji plně vychutnat v pohodlí ratanového zahradního nábytku, který probudí pocit relaxu a oddechu. Přírodní ratan, získaný z indonéských plantáží je ekologickým materiálem. Neobvyklý design v koloniálním stylu, široká kolekce, kvalitní materiál zahradního ratanového nábytku zajistí dlouhodobé užívání. Každý kus zahradního nábytku z přírodního ratanu se výpletu výhradně ručně, takže si můžete být jisti, že dostanete jedinečný originální výrobek propracovaný do nejmenších detailů.

Hliníkový zahradní nábytek

Lehkost, jemnost tvarů a moderní styl - to je hliníkový zahradní nábytek. Pro moderní prostory, veřejné i soukromé, byla vytvořena kolekce designového hliníkového zahradního nábytku. Chladivý vzhled hliníkové konstrukce v kombinaci se zahradní zelení vytváří vkusné dekorativní spojení. Abychom splnili nejvyšší nároky zákazníků, kteří hledají něco víc než všudypřítomný standard, zvolili jsme možnost kombinace hliníku s dřevěnými nebo keramickými detaily.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze