Kategorie
 
 
 
 
 

Co hledat u venkovního slunečníku (Tipy, hlavní funkce a další)

Uvažujete o koupi nového venkovního slunečníku? Chcete se ujistit, že je spolehlivý, odolný a poskytuje dokonalý stín pro váš prostor? Pokračujte ve čtení a dozvíte se 9 nejlepších věcí, které byste měli hledat v kvalitním deštníku.

Na trhu je široká škála venkovních slunečníků v různých barvách, tvarech a velikostech, ale ne všechny jsou stejné. V tomto článku se dozvíte 9 hlavních věcí, které je třeba zvážit při koupi vnějšího deštníku, abyste si mohli být jisti, že si koupíte takový slunečník, který vydrží.

1. Je zahradní slunečník vyroben z kvalitních materiálů?

Střecha deštníku je jednou z prvních věcí při porovnávání různých deštníků. Chcete-li takový, který vydrží a dokáže si poradit s větrem, sluncem a deštěm, doporučujeme vám zkontrolovat, zda má následující vlastnosti:

100% tkáně je barveno

To znamená, že každá vrstva látky je zabarvená a stříška si zachová svoji barvu co déle. Dejte jiným způsobem; „100% tkáně je barvených“ si umíte představit jako červenou řepu – když ji překrojíte na polovinu, barva je po celou dobu stejná! Potom, když přijde řeč na méně kvalitní látky, představte si, že jsou jako ředkvička – barvivo proniká jen do povrchových vrstev.

Materiály vysoké kvality

Vnější přístřešky slunečníků snesou nápor slunce, deště, větru a nečistot. Pokud narazíte na slunečník s přístřeškem „námořní kvality“, můžete si být jisti, že látka odolá různým povětrnostním podmínkám a je vyrobena tak, aby vydržela!

Má vysoké hodnocení UPF.

Hodnocení ultrafialového ochranného faktoru udává, jak dobře materiál blokuje UV záření ze slunce. Čím vyšší hodnocení, tím méně UV záření budete vystaveni. V EU se považuje UPF 30 za „dobrý“ a UPF 35, 50, 50+ za „vynikající“.

Chcete-li deštník s vysokým hodnocením UPF, podívejte se na řadu deštníků Premium od renomování značky Platinum Living, které mají všechna hodnocení UPF 50+ a UPF 35+.

2. Má zahradní slunečník správnou velikost pro váš prostor?

Je téměř jisté, že vnější prostor, který chcete zastínit, se liší od toho, co mají vaši sousedé, přátelé a rodina. Než si naplánujete koupi slunečníku, protože se vám líbí, jak vypadá na jiném místě, ujistěte se, že má slunečník správnou velikost pro váš konkrétní prostor.

Proč je velikost důležitá? Výběr slunečníku, který má správnou velikost pro váš venkovní prostor, znamená, že budete mít vždy to správné množství stínu. Poslední věc, kterou chcete, je deštník, který vrhá příliš málo nebo příliš mnoho stínu.

Některé značky na trhu, jako například Platinum, nabízí řadu různých velikostí střech. Baldachýny v naší nabídce se pohybují od 2 m čtverečních až po komerční velikost deštníků, které dokážou vrhat stín o šířce 2,5 ma délce 4 m. Pokud potřebujete více stínu, máme pro vás dostupné Pergoly.

Tip pro profesionály: Před návštěvou prodejce proveďte několik měření požadované oblasti kde by měl stín dopadat nebo mějte na paměti tyto podrobnosti, pokud nakupujete deštníky online.

3. Dá se slunečník snadno otevírat a zavírat?

Slunečník, který vyžaduje jen málo úsilí, jistě zvýší využití, které získáte ze slunečníku! Existuje mnoho možností otevírání včetně kliky, kladek a systémů přídržných čepů. Některé značky deštníků mají dokonce své vlastní patentované vzory, které posouvají jednoduchost používání na vyšší úroveň. Tyto funkce spolupracují, aby vám umožnily zvednout, otevřít nebo zavřít deštníky již za pár vteřin – bez velkého úsilí.

4. Má slunečník sklopnou stříšku?

Střecha slunečníku, který lze snadno otáčet a naklánět (na našem eshopu označení T2), znamená, že můžete relaxovat pod krytem déle, protože víte, že slunečník se dokáže přizpůsobit pohybu slunce. Tato funkce, kterou naleznete na některých venkovních stínících deštnících, je obzvláště užitečná, pokud plánujete trávit pod slunečníkem delší dobu.

5. Má slunečník přenosnou základnu?

Dá se slunečník přemísťovat? Pokud máte několik oblastí, které chcete zastínit v různé době nebo při různých příležitostech, pak slunečník, který dokáže měnit místa, má velký smysl. Podstavce slunečníků na kolečkách jsou skvělým nápadem na rovné plochy, protože je můžete jednoduše převézt z místa na místo.

6. Je stožár slunečníku vyroben z eloxovaného hliníku?

Některé kovové stožáry deštníků jsou chráněny práškovou vrstvou na oceli, zatímco jiné jsou vyrobeny z eloxovaného hliníku. Eloxovaný hliník je vynikající volbou. proč? Nastříkaný práškový nátěr na kov se může časem odštěpit, čímž se odkryje kov pod ním a bude náchylný na rez a korozi. Zatímco eloxovaný povlak je absorbován do hliníku, což znamená, že se neodlupuje ai když se poškrábe, hliník nerezaví. Všechny slunečníky značky platinum mají hliníkové konstrukce.

7. Má slunečník dobrou záruku?

Záruky často odrážejí kvalitu použitých materiálů. Zjednodušeně řečeno, pokud jde o látky a rámy – čím delší záruka, tím pevnější a odolnější materiál a struktura pravděpodobně budou. Například deštníky Platinum™ dostupné přes bamboo.cz mají na všechny látky záruku 2 roky. Jejich rámové záruky se také pohybují od 2 let. Tyto záruky jsou dobrým ukazatelem toho, že modely jsou vyrobeny z kvalitních materiálů a značka má důvěru ve své produkty.

8. Je deštník trvanlivý a odolný vůči povětrnostním vlivům?

Mnoho vnějších deštníků vypadá skvěle, když si je poprvé přinesete domů, pak po několika letech vyblednou a zreziví. Pokud chcete, aby váš deštník vypadal rok co rok skvěle, pak budete chtít hledat takový, který je odolný vůči rzi, větru a dešti.

Zde jsou tři hlavní vlastnosti kvalitního deštníku odolného vůči povětrnostním vlivům:
Stožár a rám z eloxovaného hliníku. Stříkaný nátěr na kov se může časem odštěpit, ale eloxovaný nátěr proniká do kovu, čímž zabraňuje rezivění a korozi.

Komponenty z nerezavějící oceli. Chcete-li deštník, který odolá silnějším povětrnostním podmínkám, pak hledejte díly z nerezavějící oceli 316 odolné vůči korozi.

Tkanina střechy co nejvyšší kvality. Deštníkové střechy, které splňují tento standard, jsou navrženy tak, aby vydržely stejné podmínky, jaké byste dostali na moři. Proto jsou tyto stříšky navrženy tak, aby držely svou barvu, odolávaly dešti, větru a poskytovaly vysokou UV ochranu.

9. Má deštník příslušenství nebo extra funkce?

Mnoho vnějších deštníků má další funkce, díky kterým je jejich používání potěšením. Nezapomeňte se zeptat, jestli je příslušenství zahrnuto v ceně vašeho deštníku nebo zda značka nabízí tyto doplňky samostatně.

Na co je třeba myslet:

  • Jaké příslušenství je k dispozici?
  • Jak udržím svůj deštník v bezpečí při silném větru?
  • Dodává se s krytem, ​​případně lze dokoupit?
  • Mohu přidat světla, abych jej mohl používat v noci?

Zde je několik běžných doplňků, na které byste si mohli dávat pozor:

  • Kryt na slunečník
  • LED světla na stříšku deštníku
  • Přenosná základna slunečníku
  • Přizpůsobená stříška a barevné možnosti

V souhrnu

Doufejme, že po přečtení tohoto článku budete lépe rozumět tomu, čím se kvalitní deštník odlišuje od ostatních – takže můžete nakupovat s důvěrou! Pamatujte si, že slunečník se silnými komponenty; který je odolný vůči povětrnostním vlivům a rzi; a má další funkce, jako je LED osvětlení nebo přenosná základna; nejen vydrží, ale bude také radost jej používat. Nejdůležitější je, že to bude, doufejme, znamenat, že jej budete používat více, abyste mohli svůj venkovní prostor využívat déle, přičemž zůstanete chráněni před ostrými UV paprsky. Stručně řečeno, při nákupu kvalitního vnějšího deštníku si položte těchto 5 klíčových otázek:

  1. Je stříška slunečníku vyrobena z kvalitních materiálů a udrží si svoji barvu?
  2. Je to ten správný slunečník pro můj prostor? Zamyslete se nad velikostí, umístěním (je chráněn nebo vystaven) a povětrnostními podmínkami.
  3. Má deštník dobrou záruku na látku a rám?
  4. Je deštník vyroben z kvalitních materiálů, díky čemuž je odolný vůči korozi, větru a dešti?
  5. Má deštník nějaké praktické, žádoucí doplňky (například LED světla a kryt deštníku) nebo jsou za příplatek?


Napsala pro vás Zuzana

 
 
 

Zahradní nábytek který nemá každý

Zahradní nábytek harmonicky spojuje vše, co je potřeba v moderní zahradě - funkcionalismus a luxus. Jednoduchý design vytváří moderní styl. Seznamte se s nabídkou zahradního nábytku v našich prodejnách na Slovensku a uvidíte, jak velký vliv na pohodlí a kvalitu má bezprostřední okolí - zahrada!

Kolekce zahradního nábytku

Sortiment obchodů DR studio, sro je skutečně široký - začínající od základních sedacích souprav, detailů až k doplňkům, které dotvářejí celkový styl Vaší terasy. Výběrem našeho zahradního nábytku dáte nový rozměr prostoru, ve kterém budete chtít trávit co nejvíce času. Snídaně pod širým nebem v parném létě, oblíbená čerstvá káva na terase nebo odpočinek s dobrou knihou, setkání s přáteli, grilování po náročném týdnu - všechny tyto zážitky budete chtít prožívat častěji. Uspořádáním modulů můžete vytvořit vlastní jedinečnou zahradní soupravu nebo můžete použít hotové nábytkové moduly navrženy renomovanými designéry. Naše zahradní stoly a židle, zahradní pohovky a křesla zajistí v teplém, letním období dokonalý odpočinek a relax.

Nejvyšší kvalita zahradního nábytku

Výběrem našeho zahradního nábytku si vybíráte nejen design, ale i kvalitu. Všechny produkty dostupné ve společnosti DR studio, sro poskytují přední místo v kvalitě a exkluzivitě požadované našimi zákazníky. Můžete si být jisti, že speciálně vybrané a testované materiály jsou odolné vůči povětrnostním vlivům a dlouhodobě si zachovají svůj jedinečný vzhled a tvar. Každý kus zahradního nábytku je vyroben precizním řemeslným zpracováním. Naše rozsáhlá nabídka zahrnuje zahradní nábytek a doplňky vyrobené z materiálů, které už léta mají přední místo na trhu.

Zahradní nábytek z umělého ratanu

Zahradní nábytek vhodný do každého ročního období má obrovskou popularitu. Zahradní nábytek z umělého ratanu je vhodný nejen pro domácnosti, ale i luxusní veřejné prostory - hotely, SPA salony, wellness, restaurace a bazénové centra. Vytvořením zahradní sedací soupravy, či zahradní pohovky a doplněním závěsného houpacího křesla si dopřejete každodenní dávku luxusu. Stačí zavřít oči a hned pocítíte optimální měkkost polštářů a dokonale tvarované opěradlo zajistí pohodlí, které z Vás nechá opadnout všechno napětí a na okamžik Vám dopřeje zapomenout na každodenní starosti. Výhody umělého ratanového zahradního nábytku jsou zárukou pohodlí, který prodejce zaručuje. V každém nábytku vyrobeného z umělého ratanu se odrážejí originální design. Polyetylénové složení materiálu je jednoduše navrženo tak, aby sloužilo milovníkům vnější relaxace. Déšť, sníh, UV záření a další nepříznivé faktory, nemají žádný vliv na stav nábytku.

Zahradní nábytek z přírodního ratanu

V každodenním shonu mezi domácími pracemi a zaměstnáním je něco, co vám umožňuje ve vaší zahradě znovu získat rovnováhu a zapomenout na okolní realitu. Vnější prostředí domu je oblast soukromí propojena s živou přírodou, která v zahradě odhaluje své bohatství barev, tvarů a vůní. Můžete si ji plně vychutnat v pohodlí ratanového zahradního nábytku, který probudí pocit relaxu a oddechu. Přírodní ratan, získaný z indonéských plantáží je ekologickým materiálem. Neobvyklý design v koloniálním stylu, široká kolekce, kvalitní materiál zahradního ratanového nábytku zajistí dlouhodobé užívání. Každý kus zahradního nábytku z přírodního ratanu se výpletu výhradně ručně, takže si můžete být jisti, že dostanete jedinečný originální výrobek propracovaný do nejmenších detailů.

Hliníkový zahradní nábytek

Lehkost, jemnost tvarů a moderní styl - to je hliníkový zahradní nábytek. Pro moderní prostory, veřejné i soukromé, byla vytvořena kolekce designového hliníkového zahradního nábytku. Chladivý vzhled hliníkové konstrukce v kombinaci se zahradní zelení vytváří vkusné dekorativní spojení. Abychom splnili nejvyšší nároky zákazníků, kteří hledají něco víc než všudypřítomný standard, zvolili jsme možnost kombinace hliníku s dřevěnými nebo keramickými detaily.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze