Kategorie
 
 
 
 
 

Často kladené otázky o proutěném nábytku

Když se podíváme na proutěný nábytek, můžeme hned vidět, že jeho vzhled a struktura vyzařují určitou lehkost. Není to ovšem jen o estetice, tato lehkost má i velmi praktický rozměr. Lehký nábytek je snadno přesouvatelný, což je skvělou vlastností pro každého, kdo rád mění uspořádání svého domova či zahrady. Díky tomu, že proutí je tak flexibilní, můžete nábytek pohodlně přenášet z místa na místo bez větší námahy.

Pokud jde o odolnost, proutěný nábytek se může pochlubit opravdu vysokou kvalitou. Proutí, které je správně ošetřeno a zajištěno, dokáže odolávat nástrahám času a používání. Jeho dlouhá životnost je zárukou, že se nemusíte obávat, že byste museli své oblíbené kousky vyměňovat každé dva tři roky. To je v dnešní době rychlé konzumace a neustálého nahrazování věcí opravdu výjimečné.

Proutěný nábytek se navíc může pyšnit výjimečnou odolností vůči povětrnostním vlivům, což je významný faktor, uvažujeme-li o nábytku pro venkovní prostředí. Ve srovnání s jinými materiály, které jsou často používány k výrobě zahradního nábytku, jako je kov, plast nebo dřevo, proutí odolává vlhkosti, slunečnímu záření a teplotním změnám mnohem lépe. Tato odolnost snižuje potřebu častého natírání, impregnování či jiných údržbových prací, což je jistě velké plus.

Je pravda, že za kvalitu je většinou třeba připlatit. Kvalitní proutěné výrobky mohou mít vyšší počáteční cenu v porovnání s jinými materiály. Avšak vezmeme-li v úvahu dlouhou životnost a nízké náklady na údržbu, vynaložené prostředky se vrátí. V dlouhodobém horizontu může být proutěný nábytek tedy výhodnější investicí než levnější alternativy, které vyžadují časté výměny nebo opravy.

Výhody, které proutěný nábytek přináší, jistě převažují nad jeho nevýhodami. Pokud hledáte něco, co je nejen praktické a odolné, ale také esteticky přitažlivé a šetrné k vaší peněžence v dlouhodobém měřítku, proutěný nábytek je skutečně vynikající investicí. Jeho unikátní vlastnosti a šarm by neměly být přehlíženy při rozhodování o zařízení vašeho domova nebo zahrady.

Je v pořádku nechat proutěný nábytek venku?

Každý jednotlivý kus venkovního proutěného nábytku, který si můžete prohlédnout v obchodech či katalozích, je výsledkem precizní a náročné práce šikovných rukou. Ruční tkaní proutí není jen pouhým řemeslným dovedností, je to umění, které se přenáší z generace na generaci. A právě tento osobní přístup a péče o detail zaručují, že kvalita těchto nábytkových kousků je na vrcholné úrovni. Díky tomu můžete očekávat, že jejich životnost bude mnohem delší ve srovnání s mnoha jinými typy výrobků, které jsou vyráběny hromadně a strojově.

Ale i když přírodní materiály mají své kouzlo a teplou, přívětivou estetiku, nemůžeme přehlédnout výhody, které nabízí moderní technologie. Syntetické proutí, které je stále populárnější mezi milovníky venkovního nábytku, se může pochlubit nejen svojí odolností, ale také tím, že na první pohled je téměř nerozeznatelné od přírodního proutí. Díky své vysoce odolné struktuře se stává ideálním řešením pro ty, kdo chtějí své zahrady vybavit nábytkem, který bez problémů odolá dešti, větru či silnému slunečnímu záření.

Pokud patříte mezi ty, kteří si potrpí na zahradní nábytek, který vypadá skvěle, ale zároveň vyžaduje minimální údržbu, pak je syntetické proutí to pravé ořechové pro vás. Můžete jej nechat venku po celý rok, a přitom můžete být klidní, že si zachová svůj půvab a funkčnost. Přesto jen, i když syntetické proutí odolává mnoha výzvám, které příroda přináší, je dobré mít na paměti, že určitá úroveň ochrany může výrazně prodloužit jeho životnost.

Proto, chcete-li, aby váš terasový nábytek vydržel ještě déle a byl chráněn před extrémními povětrnostními podmínkami, je vhodné investovat do kvalitních krytů nebo jej v zimě a během silných bouří raději přenést dovnitř. Tato malá námaha vám zajistí, že vaše oblíbené místo pro relaxaci v zahradě bude vždy vypadat jako nové a bude připraveno poskytnout vám útočiště plné pohody a komfortu.

Jak dlouho vydrží zahradní proutěný nábytek?

Zahradní proutěný nábytek je oblíbeným výběrem pro mnohé, kteří si přejí vytvořit útulné a příjemné prostředí na svém dvoře, terase či na zahradě. Jeho vzhled je často považován za synonymum letních dnů strávených v pohodlí pod slunečníkem, obklopených zelenou vegetací a kvetoucími květy. Ale abychom mohli tento idylický obraz udržet, musíme si položit důležitou otázku: Jak dlouho vydrží zahradní proutěný nábytek?

V první řadě, životnost proutěného nábytku je ve značné míře ovlivněna kvalitou použitých materiálů. Pokud je nábytek vyroben z vysoce odolného syntetického proutí, můžeme očekávat, že nám bude sloužit dlouhá léta. Naopak proutěný nábytek z přírodního materiálu může vyžadovat častější údržbu a nemusí tak dobře odolávat nepříznivým povětrnostním podmínkám.

Důležitým faktorem je také to, jak je nábytek vystaven přírodním elementům. Máme-li proutěný nábytek umístěný na otevřeném prostranství, kde je neustále vystaven slunci, dešti nebo mrazu, jeho životnost může být zkrácena. V takovém případě je doporučeno nábytek chránit například pomocí ochranných krytů nebo jej v zimních měsících uskladnit na chráněném místě.

V naší nabídce máme řadu zahradního nábytku, která byla navržena tak, aby odolala i těm nejnáročnějším povětrnostním podmínkám. S důrazem na detail a kvalitu jsme vybrali materiály, které jsou odolné proti UV záření, vlhkosti a změnám teplot. Díky tomu může náš proutěný nábytek vydržet bez výraznějších známek opotřebení i 3 až 4 desetiletí.

Samozřejmě, abychom prodloužili životnost proutěného nábytku, je důležitá také pravidelná údržba. Tato údržba nevyžaduje velké úsilí – stačí nábytek občas vyčistit měkkým hadříkem nebo kartáčkem au přírodních materiálů aplikovat ochranné laky nebo oleje, které zajistí dodatečnou ochranu.

Závěrem, pokud si vyberete kvalitní proutěný nábytek a budete se o něj pravidelně starat, může vám poskytovat pohodlí a estetickou přitažlivost velmi dlouhou dobu. A ať už si vyberete nábytek pro jeho funkčnost nebo jako stylový doplněk, vždy vám bude stát po boku při tvorbě nezapomenutelných vzpomínek v kruhu rodiny a přátel.

Co je lepší proutí nebo ratan?

Když mluvíme o proutí a ratanu, musíme si uvědomit, že porovnáváme dvě odlišné věci, které jsou každá výjimečná ve své podstatě. Na jedné straně, proutí je umění, starodávná technika tkaní, která se předávala z generace na generaci a je neodmyslitelně spojena s řemeslnou zručností. Tato technika zahrnuje proplétání pružných stonků nebo tenkých větviček různých rostlin, jako jsou vrba, bambus či lýko, čímž se vytváří pevná a zároveň esteticky přitažlivá struktura. Díky své flexibilitě a odolnosti se proutí stalo oblíbenou volbou při výrobě různých předmětů, od košů až po nábytek.

Na druhé straně, ratan je konkrétní typ materiálu, který pochází z dlouhých, tenkých a pevných stonků některých druhů palmových rostlin, zejména těch, které rostou v tropických oblastech Asie, Afriky a Austrálie. Ratan je známý svojí pevností, odolností vůči poškození a pružností, což jej činí ideálním materiálem pro výrobu nábytku a dekorací. Jeho přirozená barva a textura dodávají každému kusu nábytku jedinečný charakter a teplý vzhled, který se hodí do mnoha interiérových stylů.

Často se stává, že proutěný nábytek, který obdivujeme ve výlohách obchodů nebo v katalozích, je vlastně vyroben právě z ratanu. Ratanové pruty jsou využívány v technice proutění k vytváření pevných a zároveň elegantních kusů nábytku. Jsou příkladem toho, jak se dvě odlišné oblasti – technika a materiál – mohou dokonale doplňovat a vytvářet produkty, které jsou nejen praktické, ale také vizuálně působivé.

Když se tedy ptáme, co je lepší – proutí nebo ratan, měli bychom si uvědomit, že tato otázka nemá jednoznačnou odpověď. Záleží na tom, z jakého úhlu se na to díváme. Hledáme-li techniku, která nám umožní vytvořit různé formy a vzory, proutí je naším hrdinou. Hledáme-li však specifický materiál, který nám zaručí trvanlivost a přírodní vzhled, ratan bude naší první volbou. Ve finále můžeme konstatovat, že oba – proutí i ratan – jsou nenahraditelné a mají své specifické využití v rukou zkušených řemeslníků.

Je proutěný terasový nábytek odolný vůči povětrnostním vlivům?

Proutěný terasový nábytek je často vyhledávaným doplňkem pro ty, kteří si chtějí svoji terasu či zahradu zútulnit a vytvořit tak prostor pro relaxaci či posezení s přáteli a rodinou. Při výběru takového nábytku je však důležité zamyslet se nad tím, jak odolný je vůči různým povětrnostním vlivům, které jsou v našich končinách poměrně časté a rozmanité.

Jak již bylo zmíněno, proutěný nábytek se vyrábí ve dvou základních variantách: přírodní a syntetické proutí. Přírodní proutí, které je vyrobeno z různých druhů ratanu, vrbových prutů či bambusu, má nesporné estetické kvality a dokáže vnést do interiéru i exteriéru příjemný rustikální či přírodní nádech. Jeho použití venku je ovšem limitováno tím, že není zcela odolné vůči vlhkosti, přímému slunečnímu záření a jiným povětrnostním vlivům, jako jsou například prudké deště či mrazy. Rozhodnete-li se pro přírodní proutí na terasu, je vhodné jej chránit například přesunutím do vnitřních prostor nebo pod střechu v případě zhoršení počasí.

Na druhé straně, proutí ze syntetické pryskyřice, které je také známé jako umělý ratan, je speciálně navrženo pro vnější použití. Díky své vysoce odolné struktuře je syntetické proutí schopno odolávat UV záření, vlhkosti, změnám teplot a dalším vnějším vlivům, aniž by docházelo k jeho poškození nebo ztrátě barvy. Tento materiál si udržuje svůj estetický vzhled dlouhá léta, a proto se nemusíte obávat, že byste museli svůj terasový nábytek pravidelně obměňovat.

Je důležité poznamenat, že ačkoli je syntetické proutí navrženo tak, aby bylo extrémně odolné, stále doporučujeme, aby se v případě velmi nepříznivých povětrnostních podmínek, jako jsou silné bouře či dlouhodobé mrazy, nábytek zakryl speciální ochrannou plachtou nebo, pokud je to možné, přesunul do úkrytu. Tímto způsobem prodloužíte životnost nábytku a ujistíte se, že vám bude sloužit v nejlepším stavu během mnoha sezón.

V konečném důsledku, ať už se rozhodnete pro přírodní nebo syntetické proutí, je důležité zvážit, jaké jsou vaše potřeby a jaký druh péče jste ochotni svému terasovému nábytku poskytnout. A nezapomeňte, že správná volba a údržba vám mohou zajistit, že vaše terasa nebo zahrada bude pohodlným a stylovým místem k relaxaci během mnoha let.

 
 
 

Zahradní nábytek který nemá každý

Zahradní nábytek harmonicky spojuje vše, co je potřeba v moderní zahradě - funkcionalismus a luxus. Jednoduchý design vytváří moderní styl. Seznamte se s nabídkou zahradního nábytku v našich prodejnách na Slovensku a uvidíte, jak velký vliv na pohodlí a kvalitu má bezprostřední okolí - zahrada!

Kolekce zahradního nábytku

Sortiment obchodů DR studio, sro je skutečně široký - začínající od základních sedacích souprav, detailů až k doplňkům, které dotvářejí celkový styl Vaší terasy. Výběrem našeho zahradního nábytku dáte nový rozměr prostoru, ve kterém budete chtít trávit co nejvíce času. Snídaně pod širým nebem v parném létě, oblíbená čerstvá káva na terase nebo odpočinek s dobrou knihou, setkání s přáteli, grilování po náročném týdnu - všechny tyto zážitky budete chtít prožívat častěji. Uspořádáním modulů můžete vytvořit vlastní jedinečnou zahradní soupravu nebo můžete použít hotové nábytkové moduly navrženy renomovanými designéry. Naše zahradní stoly a židle, zahradní pohovky a křesla zajistí v teplém, letním období dokonalý odpočinek a relax.

Nejvyšší kvalita zahradního nábytku

Výběrem našeho zahradního nábytku si vybíráte nejen design, ale i kvalitu. Všechny produkty dostupné ve společnosti DR studio, sro poskytují přední místo v kvalitě a exkluzivitě požadované našimi zákazníky. Můžete si být jisti, že speciálně vybrané a testované materiály jsou odolné vůči povětrnostním vlivům a dlouhodobě si zachovají svůj jedinečný vzhled a tvar. Každý kus zahradního nábytku je vyroben precizním řemeslným zpracováním. Naše rozsáhlá nabídka zahrnuje zahradní nábytek a doplňky vyrobené z materiálů, které už léta mají přední místo na trhu.

Zahradní nábytek z umělého ratanu

Zahradní nábytek vhodný do každého ročního období má obrovskou popularitu. Zahradní nábytek z umělého ratanu je vhodný nejen pro domácnosti, ale i luxusní veřejné prostory - hotely, SPA salony, wellness, restaurace a bazénové centra. Vytvořením zahradní sedací soupravy, či zahradní pohovky a doplněním závěsného houpacího křesla si dopřejete každodenní dávku luxusu. Stačí zavřít oči a hned pocítíte optimální měkkost polštářů a dokonale tvarované opěradlo zajistí pohodlí, které z Vás nechá opadnout všechno napětí a na okamžik Vám dopřeje zapomenout na každodenní starosti. Výhody umělého ratanového zahradního nábytku jsou zárukou pohodlí, který prodejce zaručuje. V každém nábytku vyrobeného z umělého ratanu se odrážejí originální design. Polyetylénové složení materiálu je jednoduše navrženo tak, aby sloužilo milovníkům vnější relaxace. Déšť, sníh, UV záření a další nepříznivé faktory, nemají žádný vliv na stav nábytku.

Zahradní nábytek z přírodního ratanu

V každodenním shonu mezi domácími pracemi a zaměstnáním je něco, co vám umožňuje ve vaší zahradě znovu získat rovnováhu a zapomenout na okolní realitu. Vnější prostředí domu je oblast soukromí propojena s živou přírodou, která v zahradě odhaluje své bohatství barev, tvarů a vůní. Můžete si ji plně vychutnat v pohodlí ratanového zahradního nábytku, který probudí pocit relaxu a oddechu. Přírodní ratan, získaný z indonéských plantáží je ekologickým materiálem. Neobvyklý design v koloniálním stylu, široká kolekce, kvalitní materiál zahradního ratanového nábytku zajistí dlouhodobé užívání. Každý kus zahradního nábytku z přírodního ratanu se výpletu výhradně ručně, takže si můžete být jisti, že dostanete jedinečný originální výrobek propracovaný do nejmenších detailů.

Hliníkový zahradní nábytek

Lehkost, jemnost tvarů a moderní styl - to je hliníkový zahradní nábytek. Pro moderní prostory, veřejné i soukromé, byla vytvořena kolekce designového hliníkového zahradního nábytku. Chladivý vzhled hliníkové konstrukce v kombinaci se zahradní zelení vytváří vkusné dekorativní spojení. Abychom splnili nejvyšší nároky zákazníků, kteří hledají něco víc než všudypřítomný standard, zvolili jsme možnost kombinace hliníku s dřevěnými nebo keramickými detaily.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze