Kategorie
 
 
 
 
 

Podstavec na slunečník – Průvodce výběrem podstavce pro slunečník

Výběr správné základny pro slunečník je téma, na které se nás naši klienti na drstudio.cz často ptají. Při výběru je důležité zvážit několik klíčových aspektů. Především je důležité nešetřit na kvalitě. Nikdy jsme neslyšeli stížnost na to, že by něčí zahradní slunečník byl příliš stabilní a v perfektním stavu!

Jedním z prvních a nejdůležitějších faktorů, které je třeba zvážit, je hmotnost základny. Často se může zdát, že volba těžší základny je zbytečná a nepraktická, ale opak je pravdou. Těžká základna slunečníku zajistí, že váš slunečník zůstane pevně na místě i v případě silnějšího větru. Na bezpečnost a stabilitu není nikdy pozdě myslet, protože nikdo nechce zažít situaci, kdy mu slunečník při prvním silnějším poryvu větru odletí přes celou zahradu.

Z tohoto důvodu je důležité mít na paměti, že investici do kvalitního a dostatečně těžkého podstavce nelze brát na lehkou váhu. Často se tvrdí, že pokud je zahradní slunečník stále vzpřímený a v dobrém stavu, znamená to, že podstavec funguje tak, jak má. Proto je výběr správné základny klíčovým faktorem, který je třeba vždy pečlivě zvážit. V konečném důsledku bychom při výběru podstavce slunečníku měli vždy usilovat o rovnováhu mezi praktičností a estetikou.

Podstavec by měl být nejen funkční, ale také vizuálně přitažlivý, aby ladil s celkovým designem a stylem vaší zahrady nebo terasy. Zajistí nejen pevné usazení slunečníku, ale také přispěje k celkovému vzhledu vašeho venkovního obytného prostoru. Výběr správného podstavce slunečníku je proto záležitostí, která vyžaduje zvážení řady faktorů. Od hmotnosti podstavce přes bezpečnost a stabilitu až po estetiku. Všechny tyto aspekty je třeba promyslet, abyste se mohli po mnoho let těšit nejen z funkčnosti, ale také z krásy svého slunečníku.

Jaký podstavec k slunečníku potřebuji?

U slunečníků o průměru 3 m a méně doporučujeme minimální hmotnost podstavce 90 kg, pokud je slunečník volně stojící a není nad stolem. I přesto, že jde přes pevný stůl, budete potřebovat podstavec, který zajistí stabilitu a udrží polohu tyče. Při plánování nákupu podstavce slunečníku zvažte, jak bude váš slunečník používán. Pokud váš zahradní slunečník prochází středem pevného stolu, můžete si dovolit lehčí podstavec slunečníku. Stůl bude fungovat jako balast a zároveň zajistí stabilitu.

Pokud jste pro svůj slunečník našli ideální místo a rozhodli jste se, že ho nechcete přemisťovat, doporučujeme zvolit těžší zátěž nebo základnu do země. Pokud jej plánujete přemisťovat za sluncem nebo blíže k bazénu, můžete zvážit variantu se zatahovací rukojetí a kolečky.
Pokud vybíráte slunečník a podstavec pod slunečník pro vlastní zahradu, restauraci, kavárnu, hotel nebo hospodu, můžeme vám nabídnout ten správný podstavec. Typ použitého povrchu, požadovaná velikost stříšky (více informací naleznete v našem průvodci velikostí slunečníků) a to, zda chcete slunečník přemisťovat, ovlivňuje, kterou variantu podstavce pod slunečník byste měli zvážit.

Jak těžký by měl být podstavec slunečníku?

Odolné podstavce o hmotnosti od 90 kg do 150 kg jsou ideální pro udržení slunečníku nebo konzolového slunečníku na zemi. Skvěle se hodí pro komerční použití nebo pro větší slunečníky vystavené silnému větru, což snižuje riziko poškození slunečníku a zajišťuje, že se neodfoukne. Mějte na paměti, že konzolový styl slunečníku vyžaduje těžší podstavec, aby se stříška při otevření vyvážila. Menší slunečníky (2-3 m) lze bezpečně udržet s 90-150kg základnou, u větších rozměrů doporučujeme poradit se s našimi stínicími poradci. Pokud bude váš zahradní slunečník volně stojící, je nezbytné, aby měl přiměřenou hmotnost. Zjistíte také, že větší podstavce slunečníků jsou nejen těžší, ale mají také větší plochu, což snižuje pravděpodobnost převrácení zahradního slunečníku.

Můžete podstavec slunečníku zapustit do země?

Ano, máme připravený podstavec, který je určen k zapuštění do země. Základnu slunečníku do země můžete instalovat již dříve, abyste zajistili maximální bezpečnost. Základna do země vyžaduje vykopání díry o objemu přibližně 80 cm3 , která by se vyplnila betonem a ocelová trubka by se zapustila do úrovně země. Tato metoda je nejlevnější z hlediska dílů, ale dražší z hlediska práce.

Instalace zemní základny a návod k použití:

1. Při umísťování zemní základny, pokud máte přístřešky na slunce vedle sebe, ponechte mezi nimi při otevřeném stavu alespoň 20 cm.
2. Pro betonování použijte 4 díly pískového podsypu na 1 díl cementu.
3. Horní čtvercovou kovovou desku zemního podstavce ponechte v jedné rovině s betonovým základem. Pokud nemáte a zimní desku o tloušťce 10 mm, musíte s tím počítat a nechat základovou kovovou desku zabrousit 10 mm pod úroveň betonu.
4. Před upevněním slunečníku nechte beton v závislosti na klimatických podmínkách alespoň 7 dní zatuhnout, abyste se ujistili, že beton před instalací slunečníku zatuhl.

Betonový podstavec je oblíbenou metodou pro konzolové nebo velké komerční slunečníky, které se nejčastěji vyskytují v podnicích, restauracích, hotelech a komerčních objektech, a to kvůli zvýšené bezpečnosti, kterou nabízejí. Druhou výhodou zemního podstavce je menší půdorysná plocha, která rovněž eliminuje nebezpečí zakopnutí, což z něj dělá velmi oblíbenou variantu v restauračních zařízeních. Za veterinárního počasí je třeba věnovat zvýšenou pozornost. Nedoporučujeme ani nezaručujeme používání jejich slunečníků při větru přesahujícím 40 km/h. Slunečníky je také nutné složit, pokud jsou ponechány bez dozoru.

Materiály a barvy držáků a slunečníků:

Při rozhodování o koupi podstavce pro slunečník je důležité myslet na materiály a barvy. Nabízíme 2 druhy materiálů: žulu a beton. Ačkoli s leštěným, odolným a velmi elegantně vypadajícím podstavcem pro slunečník z černé žuly nikdy neuděláte chybu, pro některé zahrady nebo terasy může být vhodnější verze s podstavcem pro slunečník z šedé žuly. Podstavce slunečníků jsou vyrobeny z hliníku, který zaručuje, že nebudou korodovat.

Čím mám podstavec slunečníku naplnit?

Pokud je váš slunečník dodáván s prázdným plastovým podstavcem, můžete jej naplnit vodou nebo pískem, podle toho, jak těžký má být. Pokud plánujete jeho přemístění, doporučujeme použít vodu. V opačném případě by měl být naplněn pískem pro lepší stabilitu, protože písek je těžší než voda. Výhodou plastových podstavců pod slunečníky jsou různé možnosti hmotnosti podle toho, čím je naplníte, lepší mobilita a snadnější skladování. Jejich nevýhodou je, že se snáze poškodí a mají kratší životnost než pevné.

Jak zabránit otáčení slunečníku na terase?

Abyste zabránili otáčení slunečníku, musíte co nejvíce zmenšit volný prostor mezi tyčí slunečníku a základní trubkou. Obecně platí, že základní trubka by měla být o něco větší než průměr tyče, ale můžete ji vyplnit malými gumovými nebo dřevěnými kousky (například tyčinkou od nanuku). Druhým krokem je maximální dotažení šroubu trubky a její zajištění na místě.

Krásný slunečník může okamžitě proměnit jakýkoli venkovní prostor. Vzhledem k tomu, že stále více lidí touží po venkovním životním stylu, stávají se deštníky nezbytným doplňkem pro každého, kdo si chce rozšířit svůj venkovní životní styl. Stylový a praktický slunečník vylepší každý venkovní prostor a vytvoří uvolňující a příjemnou atmosféru pro stolování pod širým nebem nebo klidné prostředí při lenošení u bazénu.

Pokud stále nejste rozhodnuti, jaký slunečník si pořídit, podívejte se do našeho průvodce nákupem slunečníků, kde najdete odpovědi, které by vám mohly pomoci. Naše poslání v drstudio.cz je jednoduché. Dodávat silné odolné a dobře navržené slunečníky s pevnými a odolnými podstavci, které vydrží mnoho let! Máte-li jakékoli dotazy k podstavcům slunečníků, potřebujete-li pomoc nebo více informací o podstavcích slunečníků, kontaktujte nás.

 
 
 

Zahradní nábytek který nemá každý

Zahradní nábytek harmonicky spojuje vše, co je potřeba v moderní zahradě - funkcionalismus a luxus. Jednoduchý design vytváří moderní styl. Seznamte se s nabídkou zahradního nábytku v našich prodejnách na Slovensku a uvidíte, jak velký vliv na pohodlí a kvalitu má bezprostřední okolí - zahrada!

Kolekce zahradního nábytku

Sortiment obchodů DR studio, sro je skutečně široký - začínající od základních sedacích souprav, detailů až k doplňkům, které dotvářejí celkový styl Vaší terasy. Výběrem našeho zahradního nábytku dáte nový rozměr prostoru, ve kterém budete chtít trávit co nejvíce času. Snídaně pod širým nebem v parném létě, oblíbená čerstvá káva na terase nebo odpočinek s dobrou knihou, setkání s přáteli, grilování po náročném týdnu - všechny tyto zážitky budete chtít prožívat častěji. Uspořádáním modulů můžete vytvořit vlastní jedinečnou zahradní soupravu nebo můžete použít hotové nábytkové moduly navrženy renomovanými designéry. Naše zahradní stoly a židle, zahradní pohovky a křesla zajistí v teplém, letním období dokonalý odpočinek a relax.

Nejvyšší kvalita zahradního nábytku

Výběrem našeho zahradního nábytku si vybíráte nejen design, ale i kvalitu. Všechny produkty dostupné ve společnosti DR studio, sro poskytují přední místo v kvalitě a exkluzivitě požadované našimi zákazníky. Můžete si být jisti, že speciálně vybrané a testované materiály jsou odolné vůči povětrnostním vlivům a dlouhodobě si zachovají svůj jedinečný vzhled a tvar. Každý kus zahradního nábytku je vyroben precizním řemeslným zpracováním. Naše rozsáhlá nabídka zahrnuje zahradní nábytek a doplňky vyrobené z materiálů, které už léta mají přední místo na trhu.

Zahradní nábytek z umělého ratanu

Zahradní nábytek vhodný do každého ročního období má obrovskou popularitu. Zahradní nábytek z umělého ratanu je vhodný nejen pro domácnosti, ale i luxusní veřejné prostory - hotely, SPA salony, wellness, restaurace a bazénové centra. Vytvořením zahradní sedací soupravy, či zahradní pohovky a doplněním závěsného houpacího křesla si dopřejete každodenní dávku luxusu. Stačí zavřít oči a hned pocítíte optimální měkkost polštářů a dokonale tvarované opěradlo zajistí pohodlí, které z Vás nechá opadnout všechno napětí a na okamžik Vám dopřeje zapomenout na každodenní starosti. Výhody umělého ratanového zahradního nábytku jsou zárukou pohodlí, který prodejce zaručuje. V každém nábytku vyrobeného z umělého ratanu se odrážejí originální design. Polyetylénové složení materiálu je jednoduše navrženo tak, aby sloužilo milovníkům vnější relaxace. Déšť, sníh, UV záření a další nepříznivé faktory, nemají žádný vliv na stav nábytku.

Zahradní nábytek z přírodního ratanu

V každodenním shonu mezi domácími pracemi a zaměstnáním je něco, co vám umožňuje ve vaší zahradě znovu získat rovnováhu a zapomenout na okolní realitu. Vnější prostředí domu je oblast soukromí propojena s živou přírodou, která v zahradě odhaluje své bohatství barev, tvarů a vůní. Můžete si ji plně vychutnat v pohodlí ratanového zahradního nábytku, který probudí pocit relaxu a oddechu. Přírodní ratan, získaný z indonéských plantáží je ekologickým materiálem. Neobvyklý design v koloniálním stylu, široká kolekce, kvalitní materiál zahradního ratanového nábytku zajistí dlouhodobé užívání. Každý kus zahradního nábytku z přírodního ratanu se výpletu výhradně ručně, takže si můžete být jisti, že dostanete jedinečný originální výrobek propracovaný do nejmenších detailů.

Hliníkový zahradní nábytek

Lehkost, jemnost tvarů a moderní styl - to je hliníkový zahradní nábytek. Pro moderní prostory, veřejné i soukromé, byla vytvořena kolekce designového hliníkového zahradního nábytku. Chladivý vzhled hliníkové konstrukce v kombinaci se zahradní zelení vytváří vkusné dekorativní spojení. Abychom splnili nejvyšší nároky zákazníků, kteří hledají něco víc než všudypřítomný standard, zvolili jsme možnost kombinace hliníku s dřevěnými nebo keramickými detaily.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze