Kategorie
 
 
 
 
 

Paraván je praktický pomocník

Japonský paraván HS 340V mnoha typech provozů se setkáváme s potřebou oddělit jednotlivá pracoviště. Každý chce mít přece při masáži svůj klid. Jsou ale i další pracoviště, kde nám nadměrný zájem okolí nemusí vyhovovat. Jako příklad uvedeme kadeřnické salony, pedikúry ale i různé typy zdravotnických ambulancí. V kavárnách nebo restauracích je nezbytné zajistit dostatek soukromí pro rodinné nebo firemní posezení bez zvědavých pohledů ostatních zákazníků zařízení.

V současné době se mnoho z nás setkává s potřebou přizpůsobit prostor našich domovů, aby vyhovoval různým situacím. Ať už je to potřeba vytvořit si v kanceláři soukromí pro nečekanou video konferenci, oddělit prostor pro hosty, nebo dokonce jen přidat estetický prvek do naší obývací místnosti, řešení se může zdát složité. Ale nebojte se, existuje jedna úžasně jednoduchá možnost, která vám může pomoci s vašimi potřebami rychle a efektivně.

Představte si paraván – ten může být tou nejlepší volbou pro řešení vašich prostorových dilemat. Tento nenápadný kus nábytku má dlouhou historii, a dokonce se mu v minulosti říkalo španělská stěna. Tyto přenosné dělicí stěny byly oblíbené již po staletí pro svou schopnost okamžitě transformovat místnost, aniž by bylo potřeba cokoliv stavět nebo bourat.

Paravány jsou opravdu univerzální. Mohou sloužit jako dočasný oddělovač místnosti, skrýt nepořádek, nebo se stát dekorativním prvkem, který dodá vašemu interiéru osobitý šarm. A když už je zrovna nepotřebujete, jejich praktičnost se ukáže v plné kráse. Bez námahy se dají složit do kompaktního tvaru, který lze jednoduše odložit do skříně nebo za nábytek, uvolňujíc tak prostor pro běžné využití.

Navíc, pokud se rozhodnete pro paraván, nečekají vás žádné složité stavební úpravy. Je to skutečně bezstarostné řešení, které dokáže vyřešit váš problém okamžitě. Paravány jsou dostupné v různých velikostech, stylech a materiálech, takže si můžete vybrat přesně ten, který bude ladit s vaším interiérem a splní vaše potřeby.

Na trhu je k dispozici opravdu pestrá škála paravánů. Můžete vybírat mezi různými materiály, od tradičního dřeva po moderní kov, mezi různými designy, od minimalistických po bohatě zdobené, a dokonce i mezi různými funkcemi, jako jsou paravány s policemi nebo závěsnými háčky. Stačí si jen vybrat ten pravý paraván, který bude vyhovovat vašim představám a potřebám.

Přátelé, nechte se inspirovat touto praktickou a zároveň elegantní možností. Paraván může být tím pravým řešením, které hledáte, ať už potřebujete rychle vytvořit soukromí, nebo jen něco nového a krásného, co oživí váš domov.

Paravány se liší svými rozměry

Bambusový paraván HS 089

Když se rozhodujeme zařídit interiér, často narazíme na potřebu definovat nebo oddělit prostor. Jedním z možných a velmi flexibilních řešení může být výběr skládací dělící stěny, neboli paravánu. Tato volba může být klíčová, zvláště pokud chceme vytvořit soukromý koutek nebo zkrášlit místnost. Nyní, když jsme se rozhodli pro paraván, přichází na řadu jeho specifikace a výběr správné šířky je jedním z nejdůležitějších aspektů.

Na trhu najdeme různé typy paravánů, které se liší počtem dílů i celkovou šířkou. Běžně se setkáváme s třídílnými paravány, které mají šířku přibližně 130 cm. Tyto jsou ideální pro menší prostory nebo když chceme decentně oddělit část místnosti. Pokud hledáme něco o něco robustnějšího, můžeme zvolit čtyřdílné paravány, které se pyšní šířkou mezi 160 až 200 cm. Tyto jsou vhodné pro větší místnosti a umožňují nám vytvořit více soukromí.

Pro ty z nás, kteří potřebují oddělit opravdu velký prostor, můžeme zvolit šestidílné paravány, které mohou mít šířku přesahující 250 cm. Tyto majestátní dělící stěny mohou sloužit jako impozantní dekorace zároveň s praktickým využitím.

Výběr správné šířky paravánu je však úzce spojen s účelem, pro který ho vybíráme. Je důležité zvážit, zda potřebujeme paraván kolem lehátka v relaxační zóně nebo například v ordinaci, kde by jeho délka měla být přes 200 cm, aby zajistila dostatečné soukromí. Naopak, pokud vybíráme paraván vedle křesla v čekárně nebo v útulném koutku domova, můžeme se spokojit s menšími rozměry.

Je také třeba pamatovat na to, že funkčnost paravánu závisí na jeho konstrukci. Paraván bude stát stabilně pouze v případě, že jsou jeho jednotlivé díly správně harmonikově proložené. Tento fakt může mírně ovlivnit celkovou délku paravánu, což je další aspekt, který bychom měli zohlednit při výběru.

Dalším rozhodnutím, které musíme učinit, je výběr mezi jednostranným a oboustranným paravánem. U jednostranného paravánu je pouze jedna strana určena k pohledu, zatímco na druhé můžeme vidět konstrukci, která může být vyrobena z dřeva nebo kovu. Oboustranné paravány jsou pak esteticky příjemné z obou stran a nabízí stejný vzor, motiv nebo barvu, což může být výhodné pro místnosti, kde je paraván viditelný ze všech úhlů.

A nakonec, pokud máte pocit, že standardní výška paravánů, která se pohybuje mezi 170 až 175 cm, není pro váš prostor dostatečná, nezoufejte. Naše nabídka zahrnuje i výjimečné paravány, které dosahují výšky až 200 cm, a jsou tak schopny uspokojit i ty nejnáročnější požadavky na soukromí a estetiku.

Věříme, že s těmito informacemi si vyberete paraván, který dokonale doplní váš prostor a zároveň splní všechny funkční potřeby. Vždyť domov je naším hnízdem a každý detail má význam pro vytvoření harmonického a příjemného prostředí.

 
 
 

Zahradní nábytek který nemá každý

Zahradní nábytek harmonicky spojuje vše, co je potřeba v moderní zahradě - funkcionalismus a luxus. Jednoduchý design vytváří moderní styl. Seznamte se s nabídkou zahradního nábytku v našich prodejnách na Slovensku a uvidíte, jak velký vliv na pohodlí a kvalitu má bezprostřední okolí - zahrada!

Kolekce zahradního nábytku

Sortiment obchodů DR studio, sro je skutečně široký - začínající od základních sedacích souprav, detailů až k doplňkům, které dotvářejí celkový styl Vaší terasy. Výběrem našeho zahradního nábytku dáte nový rozměr prostoru, ve kterém budete chtít trávit co nejvíce času. Snídaně pod širým nebem v parném létě, oblíbená čerstvá káva na terase nebo odpočinek s dobrou knihou, setkání s přáteli, grilování po náročném týdnu - všechny tyto zážitky budete chtít prožívat častěji. Uspořádáním modulů můžete vytvořit vlastní jedinečnou zahradní soupravu nebo můžete použít hotové nábytkové moduly navrženy renomovanými designéry. Naše zahradní stoly a židle, zahradní pohovky a křesla zajistí v teplém, letním období dokonalý odpočinek a relax.

Nejvyšší kvalita zahradního nábytku

Výběrem našeho zahradního nábytku si vybíráte nejen design, ale i kvalitu. Všechny produkty dostupné ve společnosti DR studio, sro poskytují přední místo v kvalitě a exkluzivitě požadované našimi zákazníky. Můžete si být jisti, že speciálně vybrané a testované materiály jsou odolné vůči povětrnostním vlivům a dlouhodobě si zachovají svůj jedinečný vzhled a tvar. Každý kus zahradního nábytku je vyroben precizním řemeslným zpracováním. Naše rozsáhlá nabídka zahrnuje zahradní nábytek a doplňky vyrobené z materiálů, které už léta mají přední místo na trhu.

Zahradní nábytek z umělého ratanu

Zahradní nábytek vhodný do každého ročního období má obrovskou popularitu. Zahradní nábytek z umělého ratanu je vhodný nejen pro domácnosti, ale i luxusní veřejné prostory - hotely, SPA salony, wellness, restaurace a bazénové centra. Vytvořením zahradní sedací soupravy, či zahradní pohovky a doplněním závěsného houpacího křesla si dopřejete každodenní dávku luxusu. Stačí zavřít oči a hned pocítíte optimální měkkost polštářů a dokonale tvarované opěradlo zajistí pohodlí, které z Vás nechá opadnout všechno napětí a na okamžik Vám dopřeje zapomenout na každodenní starosti. Výhody umělého ratanového zahradního nábytku jsou zárukou pohodlí, který prodejce zaručuje. V každém nábytku vyrobeného z umělého ratanu se odrážejí originální design. Polyetylénové složení materiálu je jednoduše navrženo tak, aby sloužilo milovníkům vnější relaxace. Déšť, sníh, UV záření a další nepříznivé faktory, nemají žádný vliv na stav nábytku.

Zahradní nábytek z přírodního ratanu

V každodenním shonu mezi domácími pracemi a zaměstnáním je něco, co vám umožňuje ve vaší zahradě znovu získat rovnováhu a zapomenout na okolní realitu. Vnější prostředí domu je oblast soukromí propojena s živou přírodou, která v zahradě odhaluje své bohatství barev, tvarů a vůní. Můžete si ji plně vychutnat v pohodlí ratanového zahradního nábytku, který probudí pocit relaxu a oddechu. Přírodní ratan, získaný z indonéských plantáží je ekologickým materiálem. Neobvyklý design v koloniálním stylu, široká kolekce, kvalitní materiál zahradního ratanového nábytku zajistí dlouhodobé užívání. Každý kus zahradního nábytku z přírodního ratanu se výpletu výhradně ručně, takže si můžete být jisti, že dostanete jedinečný originální výrobek propracovaný do nejmenších detailů.

Hliníkový zahradní nábytek

Lehkost, jemnost tvarů a moderní styl - to je hliníkový zahradní nábytek. Pro moderní prostory, veřejné i soukromé, byla vytvořena kolekce designového hliníkového zahradního nábytku. Chladivý vzhled hliníkové konstrukce v kombinaci se zahradní zelení vytváří vkusné dekorativní spojení. Abychom splnili nejvyšší nároky zákazníků, kteří hledají něco víc než všudypřítomný standard, zvolili jsme možnost kombinace hliníku s dřevěnými nebo keramickými detaily.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze