Kategorie
 
 
 
 
 

Zahradní nábytek vyrobený z eukalyptového dřeva

Eukalyptové dřevo je druh tvrdého dřeva pocházející z Austrálie, ale v současnosti se pěstuje po celém světě. Dřevo eukalyptu je velmi vhodné pro výrobu zahradního nábytku, rychle roste, a proto je levnější než teak.

Eukalyptové dřevo je také tvrdé dřevo, a proto se tak dobře hodí jako zahradní stůl, zahradní židle nebo nohy pro vaši novou zahradní lavici.

Jaký je rozdíl mezi eukalyptovým a teakovým dřevem?

Největší rozdíl je v tom, že eukalypt roste mnohem rychleji než teakové dřevo, obsahuje i méně oleje, a proto se rychleji odbarví. Teak má velkou výhodu, že je díky pomalému růstu velmi odolný (letokruhy jsou blíže k sobě). Eukalyptové dřevo je stejně jako teak tvrdé dřevo. Teakové dřevo je nejodolnější dřevo, které můžete na zahradní nábytek použít, ale zároveň i nejdražší. Proto je eukalyptové dřevo velmi dobrou alternativou. To roste rychleji a je mnohem levnější.

Správně pokácené eukalyptové dřevo

Samozřejmě prodáváme jen certifikované eukalyptové dřevo. Všechny materiály, které prodáváme, získáváme férovým způsobem. Pracovní podmínky navíc splňují evropské normy v zemích, kde se zahradní nábytek vyrábí.

Jak pečovat o zahradní nábytek z eukalyptového dřeva?

Čištění eukalyptového dřeva lze provést pomocí našeho čističe (teakového) tvrdého dřeva. Tento čistící prostředek je vyroben pro všechny druhy tvrdého dřeva a zajišťuje rychlé uvolnění nečistot a zabíjení plísní, čímž se snižuje pravděpodobnost jejich návratu. Ošetření eukalyptového dřeva lze provést jakýmkoli ochranným prostředkem na tvrdé dřevo. Dřevu můžete například dodat červenohnědou barvu s ochranným prostředkem na tvrdé dřevo nebo bílý vzhled pomocí bílého mycího prostředku Golden Care. Všechny naše produkty pro údržbu naleznete zde.

Kromě čištění a případného ošetření eukalyptového dřeva jej doporučujeme v zimních měsících skladovat v suchu. To lze provést pod přístřeškem nebo pod ochranným krytem zahradního nábytku. Potahy na zahradní nábytek, které máme v kolekci, naleznete zde. Důležité je, aby byl zahradní nábytek zcela suchý, jinak vám stejně vznikne plíseň.

7 výhod nábytku z eukalyptového dřeva

1. Eukalyptové dřevo je odolné vůči hnilobě a rozkladu.

Jedním z nejlepších důvodů, proč si vybrat eukalyptové dřevo pro váš venkovní nábytek nebo sezónní verandu, je to, že je mimořádně odolné vůči rozkladu a hnilobě. Přirozeně odolává vlivům vlhkosti díky vysokému obsahu oleje, který přirozeně obsahuje. To znamená, že může zvlhnout, aniž byste se obávali, zda dojde k poškození nebo ne. Odolá několika různým vnějším prvkům, přičemž při správné péči vydrží mnoho let.

2. S eukalyptem můžete získat stejné výhody jako s teakem.

Můžete se rozhodnout umístit svůj eukalyptový nábytek dovnitř, pokud si to přejete, ale kde opravdu září, je, když jej používáte na terasu nebo venkovní použití. Trvanlivost je výjimečná, zejména vezmete-li v úvahu odolnost, kterou má vůči většině škůdců. Zahradní nábytek z eukalyptu může vytvořit podobný zážitek jako nábytek z teaku za přijatelnou cenu.

3. Od vašeho nábytku z eucalyptu můžete očekávat životnost přibližně 20-25 let.

Dřevo z eukalyptu má vysoký obsah vlhkosti a oleje. To znamená, že odolnost tohoto materiálu je vynikající, když jej srovnáte se standardním měkkým dřevem, některým tvrdým dřevem a plasty. Tuto investici budete muset správně udržovat, abyste maximalizovali její životnost, ale není to nemožný úkol, který je třeba zvážit. Jedním z nejjednodušších způsobů, jak prodloužit používání tohoto materiálu, je každý rok ošetřit nábytek vysoce kvalitním akrylovým tmelem na vodní bázi – i když ponecháte předměty uvnitř většiny roku.

4. Poskytuje krásnou načervenalou barvu, která věkem tmavne.

Kromě toho, že eukalyptové dřevo je husté a poskytuje různé kresby, zjistíte, že bohaté barevné tóny přicházející s hotovým produktem jsou vynikajícím doplňkem do každé domácnosti. Jeho přirozený odstín je červeno-hnědý, který vyžaduje minimální údržbu, aby vypadal hezky. Pokud ho občas promažete nebo natřete, zachová si svůj krásný vzhled i během stárnutí. Se šedivěním se nesetkáte se stejnými problémy jako s jinými přírodními materiály, i když se nevěnujete barvení nebo olejování produktu tak, jak byste měli.

5. S Eukalyptem si nemusíte dělat starosti.

Pokud začnete nakupovat teakový nábytek online, zjistíte, že existují různé stupně kvality, které mohou ovlivnit používání. To také znamená, že byste mohli zaplatit malý majetek za získání produktu třídy A. S eukalyptem si takové starosti nemusíte dělat. Každá položka pochází ze stejného typu udržitelného materiálu bez umělého nedostatku vloženého do průmyslu. Přestože budete muset provádět větší údržbu, zvláště pokud nábytek umístíte blízko bazénu, celkový nákladový profil zůstává vždy stejný. Díky tomu je mnohem snazší zjistit, co získáte přiměřenou cenu.

6. Nábytek je jemný na dotek is variací zrnitosti.

Zjistíte, že vzhled eukalyptového nábytku je velmi hladký. Nabízí lehký vzor zrn, který můžete vidět zblízka, ale ne nutně z dálky. Tato vlastnost také znamená, že zjistíte, že dřevo je velmi měkké na dotek. Stále budete dostávat pevné podpěry, které chcete z vnějších předmětů, ale nebudete mít pocit, že sedíte na brusném papíře. Když k tomu připočtete další výhody, včetně jeho sklonu odpuzovat vlhkost, stává se z něj investice, která dává smysl na více úrovních.

7. Eukalyptové dřevo je vysoce udržitelné.

Rychlost růstu eukalyptu závisí na patře, kvalitě půdy a množství vody, kterou dostává během roku. Podíváte-li se na transgenní eukalyptus, stromy budou růst až o 30 % rychleji než ostatní druhy z jeho rodiny. Některé z nich mohou vyrůst až 16 metrů za rok, přičemž dovrší 100 metrů před svými šestými narozeninami. Spící výhonky, které jsou ochrannou známkou tohoto druhu, jsou přítomny iv některých odrůdách a zůstávají spící, pokud nedojde k požáru, který je přivede k životu. Tato výhoda znamená, že celé plantáže tohoto druhu by nám mohly pomoci rychle a cenově uspokojit naše potřeby v oblasti nábytku, aniž bychom se dotkli starých lesů nebo pomalu rostoucích druhů.

Designový zahradní nábytek z eukalyptového dřeva

Nizozemská značka SUNS dokázala, že krásně navržený zahradní nábytek nemusí být vždy drahý. Navrhli krásnou kolekci s eukalyptovým dřevem v kombinaci s lanem a jinými materiály. V našem showroomu máme celou kolekci zahradního nábytku SUNS!

 
 
 

Zahradní nábytek který nemá každý

Zahradní nábytek harmonicky spojuje vše, co je potřeba v moderní zahradě - funkcionalismus a luxus. Jednoduchý design vytváří moderní styl. Seznamte se s nabídkou zahradního nábytku v našich prodejnách na Slovensku a uvidíte, jak velký vliv na pohodlí a kvalitu má bezprostřední okolí - zahrada!

Kolekce zahradního nábytku

Sortiment obchodů DR studio, sro je skutečně široký - začínající od základních sedacích souprav, detailů až k doplňkům, které dotvářejí celkový styl Vaší terasy. Výběrem našeho zahradního nábytku dáte nový rozměr prostoru, ve kterém budete chtít trávit co nejvíce času. Snídaně pod širým nebem v parném létě, oblíbená čerstvá káva na terase nebo odpočinek s dobrou knihou, setkání s přáteli, grilování po náročném týdnu - všechny tyto zážitky budete chtít prožívat častěji. Uspořádáním modulů můžete vytvořit vlastní jedinečnou zahradní soupravu nebo můžete použít hotové nábytkové moduly navrženy renomovanými designéry. Naše zahradní stoly a židle, zahradní pohovky a křesla zajistí v teplém, letním období dokonalý odpočinek a relax.

Nejvyšší kvalita zahradního nábytku

Výběrem našeho zahradního nábytku si vybíráte nejen design, ale i kvalitu. Všechny produkty dostupné ve společnosti DR studio, sro poskytují přední místo v kvalitě a exkluzivitě požadované našimi zákazníky. Můžete si být jisti, že speciálně vybrané a testované materiály jsou odolné vůči povětrnostním vlivům a dlouhodobě si zachovají svůj jedinečný vzhled a tvar. Každý kus zahradního nábytku je vyroben precizním řemeslným zpracováním. Naše rozsáhlá nabídka zahrnuje zahradní nábytek a doplňky vyrobené z materiálů, které už léta mají přední místo na trhu.

Zahradní nábytek z umělého ratanu

Zahradní nábytek vhodný do každého ročního období má obrovskou popularitu. Zahradní nábytek z umělého ratanu je vhodný nejen pro domácnosti, ale i luxusní veřejné prostory - hotely, SPA salony, wellness, restaurace a bazénové centra. Vytvořením zahradní sedací soupravy, či zahradní pohovky a doplněním závěsného houpacího křesla si dopřejete každodenní dávku luxusu. Stačí zavřít oči a hned pocítíte optimální měkkost polštářů a dokonale tvarované opěradlo zajistí pohodlí, které z Vás nechá opadnout všechno napětí a na okamžik Vám dopřeje zapomenout na každodenní starosti. Výhody umělého ratanového zahradního nábytku jsou zárukou pohodlí, který prodejce zaručuje. V každém nábytku vyrobeného z umělého ratanu se odrážejí originální design. Polyetylénové složení materiálu je jednoduše navrženo tak, aby sloužilo milovníkům vnější relaxace. Déšť, sníh, UV záření a další nepříznivé faktory, nemají žádný vliv na stav nábytku.

Zahradní nábytek z přírodního ratanu

V každodenním shonu mezi domácími pracemi a zaměstnáním je něco, co vám umožňuje ve vaší zahradě znovu získat rovnováhu a zapomenout na okolní realitu. Vnější prostředí domu je oblast soukromí propojena s živou přírodou, která v zahradě odhaluje své bohatství barev, tvarů a vůní. Můžete si ji plně vychutnat v pohodlí ratanového zahradního nábytku, který probudí pocit relaxu a oddechu. Přírodní ratan, získaný z indonéských plantáží je ekologickým materiálem. Neobvyklý design v koloniálním stylu, široká kolekce, kvalitní materiál zahradního ratanového nábytku zajistí dlouhodobé užívání. Každý kus zahradního nábytku z přírodního ratanu se výpletu výhradně ručně, takže si můžete být jisti, že dostanete jedinečný originální výrobek propracovaný do nejmenších detailů.

Hliníkový zahradní nábytek

Lehkost, jemnost tvarů a moderní styl - to je hliníkový zahradní nábytek. Pro moderní prostory, veřejné i soukromé, byla vytvořena kolekce designového hliníkového zahradního nábytku. Chladivý vzhled hliníkové konstrukce v kombinaci se zahradní zelení vytváří vkusné dekorativní spojení. Abychom splnili nejvyšší nároky zákazníků, kteří hledají něco víc než všudypřítomný standard, zvolili jsme možnost kombinace hliníku s dřevěnými nebo keramickými detaily.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze