Kategorie
 
 
 
 
 

Péče o přírodní ratan

Ratan je přírodní třtina používaná na pletení nábytku. Má jedinečný vzhled s teplým tónem. Stejně jako zbytek letošní kolekce ratanového nábytku je vhodný také pro venkovní použití - ale pro prodloužení životnosti nábytku doporučujeme jej umístit tak, aby byl chráněn před vlhkým a silným slunečním počasím.
 

Když utrácíte peníze na nový zahradní ratanový nábytek, má smysl nábytek čistit a starat se o něj, aby zůstal co nejdéle v dobrém stavu. Pokud jste ještě nikdy nevlastnili ratanový nábytek nebo hledáte tipy na údržbu poprvé, náš průvodce vám řekne vše, co potřebujete vědět o čištění a péči o ratanový nábytek. Nejprve bychom si měli říci, co přírodní ratan je a čím se vyznačuje. Proutí se vyznačuje velkou pevností, prakticky bez nároku na ošetřování. Všechny modely se vyznačují elegantním designem a ergonomií pro pohodlné sezení, polštářky jsou samozřejmě ve vysoké kvalitě. Přírodní ratan je tropická liána používaná k pletení nábytku. Má jedinečný vzhled s teplým tónem. Stejně jako zbytek letošní kolekce ratanového nábytku je vhodný také pro venkovní použití – ale pro prodloužení životnosti nábytku doporučujeme jej umístit tak, aby byl chráněn před vlhkým a silným slunečným počasím.

Jak čistit ratanový nábytek

Jednou z hlavních výhod nákupu ratanového nábytku je jeho nákladová efektivnost. Nejen z hlediska ceny, kterou zaplatíte, ale také z hlediska životnosti materiálu při správné péči. Chcete-li vyčistit venkovní ratanový nábytek, musíte jednoduše postupovat podle těchto kroků:

  • Použijte ruční kartáč pro jemné kartáčování materiálu, abyste odstranili všechny povrchové nečistoty a špínu. Pokud je to jednodušší, můžete použít také vysavač.
  • Naplňte misku teplou vodou a přimíchejte do ní prostředek na mytí nádobí, který můžete použít jako lehký čistící prostředek. Nepoužívejte drsné čistící prostředky, protože to může mít negativní vliv na ratan.
  • Použijte měkký hadřík na ponoření do bublin (ne do vody) a použijte jej k otření různých částí nábytku.
  • Můžete použít starý zubní kartáček nebo jiný měkký kartáček, abyste se dostali do štěrbin a těžko dostupných míst.
  • Utěrku opláchněte a teplou vodu vyměňte za studenou. Vyždímejte hadřík a otřete nábytek, abyste odstranili mýdlovou pěnu, a nechte jej venku přirozeně vyschnout.

Abyste dosáhli co nejlepších výsledků, doporučujeme, abyste to dělali každý týden, pokud nábytek pravidelně používáte. Pokud ne, stačí jednou za měsíc.

Péče o váš ratanový zahradní nábytek

Čištění venkovního ratanového zahradního nábytku je jedna věc, ale péče o různé prvky – jako jsou polštáře a potahy – spolu s přiměřenou ochranou prodlouží jeho životnost. Tady je na co si dát pozor.

Investujte do krytu

Ratan je sice přírodní materiál, který je doma i mimo váš pozemek, ale stále je lepší ho chránit během období, kdy se delší dobu nepoužívá. Investice do pergoly nebo do ochranného krytu, udrží ratanový nábytek suchý během chladnějších měsíců roku a ochrání jej před vlhkostí ve vzduchu, což mu umožní i dýchat a udržovat svůj stav.

Přineste si dovnitř odnímatelné polštáře

Zatímco ratan odolá různým povětrnostním vlivům během celého roku, totéž neplatí pro polštáře používané pro venkovní ratanový nábytek. Dokáží odolat deštěm, ale ne neustálým přívalům, což znamená, že polštáře na ratanová zahradní lehátka a ratanové zahradní židle byste měli přinést dovnitř, když se nepoužívají. Pomůže vám ochranný kryt, který však nedokáže zabránit pronikání vlhkosti do materiálu polštáře.

Udržujte materiál v čistotě

Stane se nehoda, což znamená, že občas dojde k úniku. Stejně jako ve svém domě jednejte rychle, abyste odstranili jakékoli rozlití nebo stopy, které jsou viditelné. Stačí navlhčený hadřík a materiál můžete nechat přirozeně uschnout.

Chraňte jej před sluncem

Vaše ratanová zahradní lehátka budou většinou ponechána venku, abyste si na nich odpočinuli a zachytili slunce. Ratan je přírodní materiál, který může trpět nadměrným vystavením drsným UV paprskům. Zkuste mu občas dopřát stín, například kvalitním slunečníkem, aby se ratan mohl zatáhnout a dýchat, což dodá vašemu venkovnímu ratanovému zahradnímu nábytku delší životnost.

Postarejte se o zahradní polštáře

Jakmile budou vaše zahradní ratanové židle dodány, je snadné je od tohoto bodu už jen držet ve stejné poloze. Některá sedadla však získají větší využití než jiná, což povede k tomu, že polštáře ztratí svůj tvar. Pokud můžete polštáře odstranit, obměňte je, aby se každý z nich používal stejně. Totéž platí pro vystavení slunci – pohybujte se kolem židlí tak, aby jeden kus nebyl vystaven povětrnostním vlivům více než kterýkoli jiný.

Jak pečovat o zahradní ratanový nábytek

Váš ratanový nábytek čas od času potřebuje trochu péče a existují tři jednoduché způsoby, jak můžete pomoci jeho životnosti ve vaší zahradě.

Barvení

Pokud povrch vašeho ratanového nábytku vypadá vybledlý nebo matný, můžete jej natřít, abyste obnovili lesk a barvu. V závislosti na tom, kolik toho musíte udělat, to může trvat několik dní, ale konečný výsledek stojí za to. Postupujte podle pokynů uvedených při barvení a lak naneste přímo na ratan, pak jej nechte odpočívat a setřete všechny zbytky, abyste pod ním odhalili oživený materiál.

Vyleštění povrchu

Po namoření venkovního ratanového zahradního nábytku se vyplatí dodat povrchové úpravě extra lesk. Použitím tekutého vosku můžete materiálu dodat dokonalé vyleštění, aby se vrátila živost a energie vašeho nábytku. Může se to dělat jen jednou za rok, protože to bude trvat několik měsíců.

Je váš ratanový nábytek odolný vůči povětrnostním vlivům?

Ratan pochází z horkých tropických deštných pralesů a když je živý jako réva, dokáže se přizpůsobit náhlým změnám počasí. Když je vyroben jako nábytek, zachovává si mnoho ze svých vlastností odolných vůči povětrnostním vlivům, ale na cestě potřebuje malou pomocnou ruku. Aplikování ošetření zahradního nábytku jednou za rok pomůže chránit jej před drsnějším deštěm, aby se mohl zbavit slunce, deště, větru a sněhu, které na něj vrhá britské počasí.

Jak obnovit a opravit ratanový zahradní nábytek?

K opotřebení dojde časem, ale s určitou péčí a pozorností můžete ratan opravit a vrátit zpět do dobrého stavu. Tady jsou tři velké tipy, které vám na cestě pomohou.

  • Oprava prasklin: Nadměrné vystavování se přírodním živlům může v průběhu let vést k praskání nebo štípání ratanu. Ale nebojte se, protože každoroční používání vařeného lněného oleje na postižená místa může vést k vyřešení problému. Funguje to podobně jako metoda barvení, takže stačí nanést olej a setřít zbytky, které zůstaly.
  • Malování ratanu: Pokud se rozhodnete ratan zabarvit, další skvělou alternativou je natřít ho. Je jen na vás, jestli ho nastříkáte nebo pojedete tradiční cestou. Funguje stejně jako jakýkoli jiný povrch, na který nanášíte barvu, vyžaduje základní nátěr, po kterém následují vrstvy vaší oblíbené barvy. Stejně jako při moření, i tady skutečně vrací ratan k životu a dává mu zcela nový rozměr.
  • Opravte nábytek: Renovace ratanu funguje stejně jako renovace jakéhokoli jiného druhu materiálu. Cílem je dát mu nový život poté, co se několik let používá. Vyhněte se používání brusky a místo toho se rozhodněte pro tekutou brusku a poté začněte nanášet barvu dle vašeho výběru. Pokud je to stejná barva jako dříve, mělo by být snadné obnovit její živost, pokud je to nová barva, možná budete muset přidat několik dalších vrstev, abyste dosáhli požadovaného povrchu.


 

 
 
 

Zahradní nábytek který nemá každý

Zahradní nábytek harmonicky spojuje vše, co je potřeba v moderní zahradě - funkcionalismus a luxus. Jednoduchý design vytváří moderní styl. Seznamte se s nabídkou zahradního nábytku v našich prodejnách na Slovensku a uvidíte, jak velký vliv na pohodlí a kvalitu má bezprostřední okolí - zahrada!

Kolekce zahradního nábytku

Sortiment obchodů DR studio, sro je skutečně široký - začínající od základních sedacích souprav, detailů až k doplňkům, které dotvářejí celkový styl Vaší terasy. Výběrem našeho zahradního nábytku dáte nový rozměr prostoru, ve kterém budete chtít trávit co nejvíce času. Snídaně pod širým nebem v parném létě, oblíbená čerstvá káva na terase nebo odpočinek s dobrou knihou, setkání s přáteli, grilování po náročném týdnu - všechny tyto zážitky budete chtít prožívat častěji. Uspořádáním modulů můžete vytvořit vlastní jedinečnou zahradní soupravu nebo můžete použít hotové nábytkové moduly navrženy renomovanými designéry. Naše zahradní stoly a židle, zahradní pohovky a křesla zajistí v teplém, letním období dokonalý odpočinek a relax.

Nejvyšší kvalita zahradního nábytku

Výběrem našeho zahradního nábytku si vybíráte nejen design, ale i kvalitu. Všechny produkty dostupné ve společnosti DR studio, sro poskytují přední místo v kvalitě a exkluzivitě požadované našimi zákazníky. Můžete si být jisti, že speciálně vybrané a testované materiály jsou odolné vůči povětrnostním vlivům a dlouhodobě si zachovají svůj jedinečný vzhled a tvar. Každý kus zahradního nábytku je vyroben precizním řemeslným zpracováním. Naše rozsáhlá nabídka zahrnuje zahradní nábytek a doplňky vyrobené z materiálů, které už léta mají přední místo na trhu.

Zahradní nábytek z umělého ratanu

Zahradní nábytek vhodný do každého ročního období má obrovskou popularitu. Zahradní nábytek z umělého ratanu je vhodný nejen pro domácnosti, ale i luxusní veřejné prostory - hotely, SPA salony, wellness, restaurace a bazénové centra. Vytvořením zahradní sedací soupravy, či zahradní pohovky a doplněním závěsného houpacího křesla si dopřejete každodenní dávku luxusu. Stačí zavřít oči a hned pocítíte optimální měkkost polštářů a dokonale tvarované opěradlo zajistí pohodlí, které z Vás nechá opadnout všechno napětí a na okamžik Vám dopřeje zapomenout na každodenní starosti. Výhody umělého ratanového zahradního nábytku jsou zárukou pohodlí, který prodejce zaručuje. V každém nábytku vyrobeného z umělého ratanu se odrážejí originální design. Polyetylénové složení materiálu je jednoduše navrženo tak, aby sloužilo milovníkům vnější relaxace. Déšť, sníh, UV záření a další nepříznivé faktory, nemají žádný vliv na stav nábytku.

Zahradní nábytek z přírodního ratanu

V každodenním shonu mezi domácími pracemi a zaměstnáním je něco, co vám umožňuje ve vaší zahradě znovu získat rovnováhu a zapomenout na okolní realitu. Vnější prostředí domu je oblast soukromí propojena s živou přírodou, která v zahradě odhaluje své bohatství barev, tvarů a vůní. Můžete si ji plně vychutnat v pohodlí ratanového zahradního nábytku, který probudí pocit relaxu a oddechu. Přírodní ratan, získaný z indonéských plantáží je ekologickým materiálem. Neobvyklý design v koloniálním stylu, široká kolekce, kvalitní materiál zahradního ratanového nábytku zajistí dlouhodobé užívání. Každý kus zahradního nábytku z přírodního ratanu se výpletu výhradně ručně, takže si můžete být jisti, že dostanete jedinečný originální výrobek propracovaný do nejmenších detailů.

Hliníkový zahradní nábytek

Lehkost, jemnost tvarů a moderní styl - to je hliníkový zahradní nábytek. Pro moderní prostory, veřejné i soukromé, byla vytvořena kolekce designového hliníkového zahradního nábytku. Chladivý vzhled hliníkové konstrukce v kombinaci se zahradní zelení vytváří vkusné dekorativní spojení. Abychom splnili nejvyšší nároky zákazníků, kteří hledají něco víc než všudypřítomný standard, zvolili jsme možnost kombinace hliníku s dřevěnými nebo keramickými detaily.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze